All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Druze, ti sa Neverom, ja sa svojim tromim 1.5 HDi krenemo u isto vrijeme doci cu za manje od 15 minuta nakon tebe.

iPlay likes this.
  2. Bio_Sam_Zmijanac

Pa V6 3.0 sa 270 ks i 600 nm treba 25 sekundi u aerodinamicnom mercedesu. Ti se zalis na 55 sekundi za tromi 1.5 hdi sa 130 ks u SUV-u.

3. nivla

nivla Komšija

ma nije to bas tacno, banja luka - zenica znam lika doso za 1.5h, jest navece i nije vodio racuna o kamerama, mislim da jos uvijek drzi rekord za onu brzinu 200+ sto je bila u 1. martu

Last edited: Feb 6, 2025
  4. selvin

selvin Moderator

Hoćeš u špici. Ranom zorom sa tvojih 33-35km/h prosjeka, će neke budale doci i 2h ranije :D Pa za tvoj prosjek ti treba 3.5h do Sa :D

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Moje sa 175 konja hvata 180km/h za 30 sekundi, kulerov merc sa 265 konja za 20 sekundi, CX-5 sa 150 konja za 35 sekundi, tvoje za 55 sekundi.

Je li primjetis astronomsku razliku izmedju 130 i 150 konja ?
    Taj tvoj prdavac izdahne, nema pluca, dzaba se tjesis.

6. Bio_Sam_Zmijanac

Ja auto koristim loko voznja svaki dan, ne kontam o kakvoj prosjecnoj brzini ti pricas, tako inteligentan i obrazovan covjek bi trebao vise da zna o prosjecnoj brzini. Ja i dalje se kladim sa bilo kim u milju maraka, ko me uzme vise od 15 minuta, TZ-Sa ili, TZ - Ze sa svojom prosjecnom brzinom.

7. Bio_Sam_Zmijanac

Ne znam bas, gledam real testove. Nesto troma. Treba i njoj minut od 100 do 200.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tz-Sa kad zuris zavrsis kao jucer sto su zavrsili u Olovu. Obustavili saobracaj u oba smjera da su svi na kraju kasnili.
    Nije vrijedno rizika. U najboljem slucaju platit ces kaznu, u najgorem ode glava. Kreni 15-20 min ranije i laganica, jer toliko ces ranije doci ako vozis brzo i rizikujes.

Bio_Sam_Zmijanac, zoi and Reznor like this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

I dodje mjesto gdje možeš preteći i obavezno tad sto auta iz suprotnog smjera.
    Ne radi se o brzini dolaska nego me psihički to ubije, jednostavno vozi potpuno drugačije nego ja. Kad ga jednom predjem nastavim 10-20kmh brže nije to nesto brže.
    Sreća sada auto koristim gotovo 100% vremena Konjic - Sarajevo pa sam se riješio magistrala.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

10. AggressoR

AggressoR Komšija

Jel bio autoput tad?
    Za 30 minuta mozes stici od BL do Doboja, od doboja do zenice je 80 minuta tako da nike to neki problem veliki.
    Kad se drzis ogranicenja +10 dodjes za malo vise od 1 sat u Zenicu. Kad ides iz Tuzle najvise izgubis na dionici Tuzla - Doboj. Znao sam stizati za malo vise od 30 minuta bez divljanja i prekoracenja brzine a znao sam isto tako i za 1.5h

Last edited: Feb 6, 2025
  11. nivla

nivla Komšija

nije bio autoput, prije autoputa

12. AggressoR

AggressoR Komšija

To je vec druga stvar.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Ja imam rodjaka koji za 3h dodje iz Bihaca, ali tu su neke druge stvari u igri :) pa su te kazne nebitne :)

14. selvin

selvin Moderator

30 minuta BL - Doboj? 106km udaljenost, prosjecna brzina 212km/h da to uspijes.

Tuzla - Doboj 30 minuta bez prekoracenja brzine? 64km udaljenost, znaci vozio si 128km/h prosjek bez prekoracenja brzine?

Koja je treca bajka :D

De malo upalite mozak kad lupate te cifre, barem podijelite udaljenost sa vremenom da vidite da je nemoguce to sto pricate.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Na tim malim kilometrazama ušteda u vremenu je nezamariva. Moj drug vozi kao manijak stalno se hvali nekim vremenima do Sarajeva ja normala vozim razlika 5-10 min
    I naravno nedavno se slupao probudio se u bolnici:D

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Koga lazes kad si sam stavio video u kojem 100-200 ide za 30 sekundi (na 3:20 u videu).

Tvoje 200 moze samo nizbrdo i po tacho-u, a ne stvarno po gps-u, i za to treba 100+ sekundi.

I jos si stavio video 2.5 benzinca koji te jos vise gazi nogama.

17. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Do Sarajeva za 3h iz Bihaca?

18. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Rodjak garant radi kao security clanu predsjednistva ili nesto slicno :D

19. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

20. selvin

selvin Moderator

Pa mnogo realnije nego Agresorov prosjek od 212km/h BL-Doboj.

Vrijeme 4:20 po google maps, izlaz iz Bihaca do Vogošće, tj. gotov 70 je prosjek na tom putu za normalnu voznju. Ako naberes na 90, eto te na 3:15h koliko je vjerovatno i bilo nego ljudi vole zaokruzit da se pohvale :D Pod rotacijom moze, a obicni smrtnik sa obicnim autom uz ludu dozu srece, tj. samo ako vozi po noci i ne gleda na radare.