I ja to po vremenu a ne kad mi neko kaze da moram. Prošle godine sam početkom marta ove će još barem heftu zimske biti na autu Sent from my SM-S911B using Tapatalk
235/55 17 Suti, na gumama pise da su iz 2018te. A jos me ubjedjuje da je mjenjao nedavno. Na kraju mater se ubacila i rekla da je davno mjenjao jer da je nedavno mjenjao ona bi znala za to Znam da se moglo jos malo pricekati sa zimskim, al sutra vozim majstoru da mi zamjeni lafetne i serafe na zadnjim tockovima. Neki dan vozio auto na spuru, i kako mi objasni covjek da je na vecini vw auta teze podesiti spuru pozadi, zbog tog nekog fiksiranog serafa. Ja sad to laicki govorim, vjerujem da ti to bolje znas. I rekao starom da cu to ja odmah odraditi i odmah vratiti na ljetne kotace. Bila je diskusija nedavno i sjecam se da je Selvin nesto pisao ali ovdje diskusija zacas ode u drugom pravcu
Ja na zimskim gumama jedva prodjem tehnicki, ne zbog dimenzije (fabricka) nego lafete udare u granicnike na tehnickom (od kanala) i ne mogu dalje, guramo alfu na tehnickom vec dva puta ako neko sjedne, taman koliko legne da ne moze proci (hajd sto moras gurati na cesti nego i na tehnickom.hhh). Zato ljetne jer je registracija 14.04. (dobijem oko 0.7 cm na visini izmedju zimski i ljetni i ako su obe fabricke dimenzije 215/55/r16 - 225/50/r17, taman da proguram tehnicki)
Ma ja dok kupim, dok dodju, imam vec ljetne nije presa, tako da i da ih sad narucim, nece prije tamo one sedmice ici na montiranje...
Pa ovaj 'snijeg' ce za 7 dana zavrsiti, to je zadnji hladni talas (nadajmo se) Zamijeni selene u tim lafetama, vidis da se objesilo auto Kod mene su nazad 275/35r19 a naprijed 245/40 tako da veselo
Meni jučer stigle ljetne, uzeo Michelin preko ananas.ba, ima akcija ako kupiš preko 500km vrijednosti imaš vaučera 100km, 660-100 me izišle, dot 2024. Mislio se između njih i hankok. Montirati ću ih poslje 15og, taman sam zadnje uzeo sa ananasa, sad su out of stock. Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Ananas je top. Ja sam nakupovao nekog alata i bas fino ustedio. Em su pocetne cijene bile najbolje od konkurencije em se vaucer moze koristiti vise puta. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Goodyear 275/35 R19 100Y Eagle F1 Asymmetric 6 samo 1 ima na stanju ja imam lose iskustvo, zaletio se ovako bila kao neka promocija smart uredjaja, -200KM i narucim fridz, proslo 3 dana ja zovem da vidim sta je, kao provjeriti ce. Sutradan stize mail otkazano, a kasnije taj dan frizider poskupio 200KM
Meni je iskustvo kupovine baš prošlo ok skroz, naručio ih, i smetnuo pitati prije koji je DOT, zovnuo ih, rekao da ne šalju ako ne bude prihvatljiv DOT, fino javili, pitali jeli ok, i poslali. Besplatna dostava, za sada prva liga, i pratiti ću newsletter Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Znaci niko nema Hankook, nemaju Conti, GY, Dunlop jedan ima, ali je cijena prevelika za ono sto nudi... Na kraju sam sinoc preko jarana narucio sebi Kumho ECSTA PS72 (jos nema ni jedan test ali PS71 su bile dobre, valjda ce ovo biti bolje) jer vise stvarno nisam imao zivaca, ni vremena da se jebem oko guma. Malo preko 1200KM me sve 4 dosle. Sto bi rekao Tale, best buy guma
Meni se cjelogodišnje hankok pročule ono kao kad izgube oblik , sličan zvuk kao kad ležaj ode, nakon manje od godinu, možda nekih 25k Km, sad jesu li se istopile ljeti ili je meni ovjes kleknuo pa ih nejednako troši ne znam, tehnički sam prošao
Iznenadilo me za ove kao daju limited warranty od 30k milja.. da ce biti dobre... Sto je za ljetne gume odlicno. Iskreno prije cu ih zbog godina mijenjati onda nego zbog kilometara...
stavi 400 da su, javice ti se neko moze li za 250, kad pogleda uzivo pitace moze li za 200 i svi sretni