Ja sam uzeo ljetne sad Kumho Ecsta PS72, ovo do sad što sam vidio, drže fino. Čekam da negdje dalje malo idem, pa da vidim. Moram i ove kineske slikati da stavim na pik.
Ma nisi vala ni ti kupio bas provjereno Kumho na novim kia vozilima se morao skidat kroz 20-30-40k predjenih. Na testovima ok za te pare, ali pun internet zalbi koliko se trose, lose po mokrom vrlo brzo itd.
Ova je kažu dobra na mokrom. Ja sam uzeo jer nisam se više mogao jebati sa prodavačima koji sve imaju u ponudi, a ništa na stanju. A opet, mislim da je ipak Kumho daleko ispred LingLonga, i ostale družbe. Plus, top model sam uzeo. Al svakako ćemo vidjeti. Danas uz Igman 150 ide u krivine fino drži, nisam osjetio neko veće proklizavanje. Tako da normalne vožnje nadam se da će biti dobro.
To definitivno, nesto sam i ja skeptican na njihovu garanciju kazu 30k milja... al nek mi zadnje izdrze 3/4 sezone, prednje 4/5 mjera. Kontam zadnje ce se vise trositi hem su vece hem su na pogonskim tockovima...
Postavi danas krovne nosace pa ako ko ima da prodaje krovni kofer da odgovara boji auta a moze i crni.
Ima li neko da me uputi gdje da odradim programiranje TPMS na autu, monitrano sve, a da ne kosta ko Petra kajgana... Maja gume traze 120KM kao moraju skidati gume i vracati. Kontam 120KM je bas bezobrazno.
Meni su naplatili 90KM skidanje starih i montaza novih guma, a 16-ke. Za tvoje valjke je to ok cijena.
Da, stedljiv motor pravo. Meni jaranu u C klasi se pokazao posebno stedljiv raspao se. Iz nekog razloga polomio unutra sve. Nesto puklo na auto putu, raspao se. Eno prodao auto bez motora za 15k, ali je ustedio goriva, 6 mjeseci je trazio motor nije ga nasao. Sad salu na stranu, mislim da je to dobar motor, da se njemu podrepilo nesto...