All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Samo do 3 % uspona Peugeot, poslije sjedem u Mercedesa G klasu.

2. dams82

dams82 Overclocker

Ja ba, Mondeu je halalio svaki litar, a ovom sve mjerka

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. dams82

dams82 Overclocker

Zdravo i ekonomično

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Qler

Qler Veteran foruma

Navika, svaki put sipam dok pištolj ne izbaci i svaki put resetujem kilometražu. Onda mi lako provjeriti. Sipam ga obično dva puta mjesečno, mislim da potrošim oko rezervoar i po mjesečno, ne pratim to. 80l je pun, ja naspem negdje 1. I onda kad spadne ispod pola, obično na pola mjeseca drugi put... To mi je procedura

5. Qler

Qler Veteran foruma

Isto radio i sa Mondeom :) trošio oko litara manje :) ovom više halalim :) 1000ccm i 100KS za litara više se isplati :)

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Osijedices onda ako nekada kupis benzinca :D

7. Qler

Qler Veteran foruma

Ma gorivo je najjeftinije. Samo dok se ne kvari. Ja kad sam ovog kupovao rekao sam sebi sve ispod 15 grada je premija. Do sad nije presao 13, tako da sam dobar :)

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Na infinitiju sam resetovao kilometrazu kada sam ga kupio i to je to :D

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ima li efekta silikonski sprej za podmazivanje klizaca i gume oko prozora? Sad kako je toplije na jednom prozoru bas zacvili. Prao i cistio koliko sam mogao, mislim da ipak treba podmazati necim.

10. AggressoR

AggressoR Komšija

Pomogne, samo je nekad potrebno namazati nakon nekoliko dana.

11. Almir

Almir Komšija

slučajno bacim gogle search o silikonskom spreju, nisam znao da wd ima toliko podkategorija, između ostalog ima i taj silikonski sprej, vidim da imaju i za bicikla itd itd

Moram vidjeti gdje ima za kupiti kod nas tih posebnih, ja mislio ima samo jedna vrsta wd-a :(

ps. možda postoje bolje ali eto ja znam za wd...

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vjerovatno onda jos uvijek vjerujes da taj wd sluzi za podmazivanje :D to je najcesca zabluda, njegova podmazujuca svojstva su samo privremena

13. Almir

Almir Komšija

ma nisam nikad za podmazivanje, ono klasika kad treba odvrnuti nešto a zepeklo...

mobsterc likes this.
  14. Reventon

Reventon Veteran foruma

WD Silicone je za podmazivanje sintetike. Ali ima i drugih proizvodjaca Mannol, Wurth itd. Klasicni WD je antirost, za popustanje vijaka i nije ga preporucljivo nanositi na gumene i plasticne povrsine jer ih unisti.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Prije mozda 2-3 godine zadnje lijeva vrata pocela skripat (granicnik) na moru i ja uzmem WD i naspricam (jedino to pri ruci imao). 2 dana super, treci dan skripi 2 puta vise nego prije toga.

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa da, sluzi da penetrira :D samo sto je u obliku ulja pa dok je masno ‘podmaze’ i cim ispari cao. Sa wd40 se cisti prije podmazivanja

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja sam naspricao rubove oko stakla sa Abrro silikonskim. Ako ne pomogne valja mi rasklopiti vrata i podmazati mehanizam podizaca sa totmasti.

18. zoi

zoi Veteran foruma

Na satu mi je skoro 340 000. Do sad sam sipao sve 5w ulje ali mi sad zbog kilometraze preporučuju 10w. Šta vi kažete na to?

2.0 100kW hdi motor, 2006 godište.

19. dmr

dmr Veteran foruma

pa prvi broj je za zimu bitan a sad je ljeto :) Koji je drugi 40?

20. dmr

dmr Veteran foruma

Gledam neki dan ovaj video stock vs cipovanog 1,6 tdi sa 105KS

Onda se sjetim da sam snimao ubrzanje na svojoj skodi 1,9tdi koja je isto 105 konja. Ubacim i svoj video uz ova 2 i sinhronizujem i moja bliza cipovanoj :D Sta mislite po ovom videu da mi nije cipovan motor a da to ne znam? :)