Navika, svaki put sipam dok pištolj ne izbaci i svaki put resetujem kilometražu. Onda mi lako provjeriti. Sipam ga obično dva puta mjesečno, mislim da potrošim oko rezervoar i po mjesečno, ne pratim to. 80l je pun, ja naspem negdje 1. I onda kad spadne ispod pola, obično na pola mjeseca drugi put... To mi je procedura
Isto radio i sa Mondeom trošio oko litara manje ovom više halalim 1000ccm i 100KS za litara više se isplati
Ma gorivo je najjeftinije. Samo dok se ne kvari. Ja kad sam ovog kupovao rekao sam sebi sve ispod 15 grada je premija. Do sad nije presao 13, tako da sam dobar
Ima li efekta silikonski sprej za podmazivanje klizaca i gume oko prozora? Sad kako je toplije na jednom prozoru bas zacvili. Prao i cistio koliko sam mogao, mislim da ipak treba podmazati necim.
slučajno bacim gogle search o silikonskom spreju, nisam znao da wd ima toliko podkategorija, između ostalog ima i taj silikonski sprej, vidim da imaju i za bicikla itd itd Moram vidjeti gdje ima za kupiti kod nas tih posebnih, ja mislio ima samo jedna vrsta wd-a ps. možda postoje bolje ali eto ja znam za wd...
Vjerovatno onda jos uvijek vjerujes da taj wd sluzi za podmazivanje to je najcesca zabluda, njegova podmazujuca svojstva su samo privremena
WD Silicone je za podmazivanje sintetike. Ali ima i drugih proizvodjaca Mannol, Wurth itd. Klasicni WD je antirost, za popustanje vijaka i nije ga preporucljivo nanositi na gumene i plasticne povrsine jer ih unisti.
Prije mozda 2-3 godine zadnje lijeva vrata pocela skripat (granicnik) na moru i ja uzmem WD i naspricam (jedino to pri ruci imao). 2 dana super, treci dan skripi 2 puta vise nego prije toga.
Pa da, sluzi da penetrira samo sto je u obliku ulja pa dok je masno ‘podmaze’ i cim ispari cao. Sa wd40 se cisti prije podmazivanja
Ja sam naspricao rubove oko stakla sa Abrro silikonskim. Ako ne pomogne valja mi rasklopiti vrata i podmazati mehanizam podizaca sa totmasti.
Na satu mi je skoro 340 000. Do sad sam sipao sve 5w ulje ali mi sad zbog kilometraze preporučuju 10w. Šta vi kažete na to? 2.0 100kW hdi motor, 2006 godište.
Gledam neki dan ovaj video stock vs cipovanog 1,6 tdi sa 105KS Onda se sjetim da sam snimao ubrzanje na svojoj skodi 1,9tdi koja je isto 105 konja. Ubacim i svoj video uz ova 2 i sinhronizujem i moja bliza cipovanoj Sta mislite po ovom videu da mi nije cipovan motor a da to ne znam?