All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. AggressoR

AggressoR Komšija

1.6?

Ako su dizne bice opet veselo.
    Pisao sam da sam prosle godine radio bas dizne golf 6 1.6. 1600KM kod Jasmina (Mramor, prije mu je radnja bila kod kruznos Siporex). Ne sjecam se ali mislim da je dao samo 6 mjeseci garancije jer i sam kaze nikad ne znas kad ce dizne opet otici jer su jednostavno lose konstruisane - napravljene.
    (za sad golf radi)

Reznor likes this.
  2. Reznor

Reznor Overclocker

2.0 CBD motor, update navodno pacov izgrizao instalacije, ne znam otkud ga na Bulevaru al eto :D

3. iPlay

iPlay Komšija

Negdje si parkirao pored kontejnera. Imao sam to iskustvo.

Pa ja sam mislio da su TDI motori top?!

Reznor likes this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Na Bulevaru iz Jale izlaze pacovi nose macku u zubima :)

Ekstrauterina and Reznor like this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Jest blizu kontejnera, moguće i to :D
    Kod mene na A4 B8 isto 2.0 TDI, CAGA motor s istim injektorima kao u tom CBD, nemam problema nikakvih evo 4 godine, ne ureklo se. Dodati tome da je A4 mnogo više prešao.

6. adsubzero

adsubzero Komšija

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dobar, za otpad :D

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Gledaj degenerika sve uspravne slike, osim jedne.

9. selvin

selvin Moderator

Pa 80% pregleda dolazi sa mobitela (app ili browser) gdje su te slike bolje nego landscape. Tako da je prije genije...

10. adsubzero

adsubzero Komšija

Ej? Nemoj pricat :D
    Al stvarno kako ljudi nemaju osjecaj hahaha

11. Haker

Haker Veteran foruma

Zaobiđi. Remen u ulju, katastrofa motor

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. adsubzero

adsubzero Komšija

Steta... Neka druga preporuka u tom rangu do 20k? Preferiram benzin ali nisam iskljuciv

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne znam ima li Megane 4 sa 1.6 atmosfercem. VW/ Audi 1.4 tsi od 2012 god i novije su dobri motori. Jest da su stariji od tog Pezoa. Mislim da je kratko vrijeme bila i Octavia 2018 god sa 1.6 atmosfercem.
    Toyota Corola ili Auris 1.6, Kia Ceed, Hyundai i30 1.4 atmosferac su dobri.

adsubzero likes this.
  14. adsubzero

adsubzero Komšija

Ovako, ne bih isao starije od 2017. a spram toga uklopiti ovo ostalo. Interesantnih prijedloga tu ima. Audi bih definitivno izbacio, jer za te pare sigurno mora dosta starije.

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

adsubzero likes this.
  16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Prodaj to na vrijeme. Ako se raspada pumpa visokog pritiska a poslala je opiljke u sistem (provjeri špenu u filteru), dizne ce ti zakovati i opet nakon reparacije. Ne mogu vjerovati da ljudi kupuju golfa, audija i octavije sa tim motorima. Svi iste probleme, naravno to se raspada sve jer su ta auta presla po 500k i vracena na 200-250k kod nas.

17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ako se taj remen mijenja na 60k redovno traje motor dugo.

adsubzero likes this.
  18. nivla

nivla Komšija

napisao da mu je mis pojeo instalacije

19. iPlay

iPlay Komšija

Ispod na linku možeš pogledati spec. motora i gdje se sve ugrađuje 1.2 PureTech tj. koje modele treba izbjegavati.

https://drive.google.com/file/d/1jGQx9l91M0oFLdq-FdN6xb3OhwXAIQjQ/view?usp=sharing

Gledao sam Grandland X, svidio mi se onako na oko. On je na bazi 3008 samo je 3008 bolje urađena unutra. Uglavnom motor 1.2 PureTech zaobiđi. Mislim da su 1.6 HDi ok. Čak noviji 1.5 HDi su zajebali tako što su smanjili lanac na 7 mm.

A zamjena zubčastog svakih 60.000 na tim motorima što spominje @Bio_Sam_Zmijanac te košta 1.000 KM bez ulja i filtera u ovlaštenom servisu. Nemaju svi majstori alat potreban za te motore.

Hyundai 1.4 MPI je prilično lijen motor, ali zato jednostavan za servis. Vozio sam više Hyundai modela i20 (2018) 1.4 MPI, i30 (2018) 1.4 MPI, Elantru (2020) 1.6 MPI, Tucson (2024) 1.6T...

Za i30 i Elantru savjetujem min. 1.6 benzin, a za Tucstona min. 1.6T motor.

Ovo nije loše. Samo mi se volan malo previše ogulio za te kilometre. Treba provjeriti svakako u oficijalnom servisu. Mislim da će po broj šasije reći da li je to to.

Last edited: May 13, 2025
    adsubzero likes this.
  20. dams82

dams82 Overclocker

Mana nije samo remen,troše ulje ko ludi....Kako turbo tako i atmosferski....