All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ti motori na toj veličini auta su bogalji. Jesu pouzdani i nema jednostavnije za održavati ali tako i idu. Ako moze naći 1.6 turbo to je top.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja se naplaca kazni sa 80ks :D

3. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa 130ks sta mu fali? Malo auto :D
    Ako si mislio na onaj 1.2 turbo benzin...

Al jbg nisam znao za tu potrosnju ulja. :confused:

4. iPlay

iPlay Komšija

Upravu je i @Haker Hyundai 1.6 ima 155 Nm obrtnog momenta što je meni lično malo. Ali je to auto prešlo 70.000 km i 2018 je godina. Ko nije zahtjevan tipa da mu auto mora imati 200+KS i 350 Nm ispod haube, sasvim ok vozilica + jednostavan motor za održavanje.

1.2 PureTech (kao i 1.0 i sl.) benzin ne bi uzeo, pa makar i da je auto prešlo 50.000 km. Nije bit snage i pređenih kilometara već održavanja i mogućih problema. Onda bolje ići na 1.6 HDi.

Last edited: May 13, 2025
  5. adsubzero

adsubzero Komšija

Ma jasno. Stari ima Grandland X s tim motorom vec 5 godina i nikakvih problema srecom, ali jbg. Bolje zaobici ako je vec primjeceno da je problematican.

A nisam zahtjevan da mi treba nesto velike snage, samo bih izbjegavao bas ove trotinete ispod 100ks. 120-130 mjera na malo auto

6. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ja vozim 1.6 i 155nm
    Odveze on gdje treba ali kada je 4 osobe sa stvarima patnja brate a bog dao kod nas sama brda.

7. adsubzero

adsubzero Komšija

Kod mene je Hyundai Sonata 2.4 benzin sa 163ks i 200Nm, za moje pojmove leti. Ali da budem iskren kad vozim ovog Grandlanda 1.2 turbobenzin 130ks, nije uopste trom. Vuce solidno cak i kada smo puni.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Zato sto ima 230nm obrtnog, iltiga 50% vise od 155

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Tu je vrijeme za zamjenu remena dok nije prekasno, kad zacepi sito uljne pumpe havarija nastupa vrlo brzo.

adsubzero likes this.
  10. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa dobro mislio sam da je prva kritika bila na onaj peugeot sa 1.2 pure tech 130ks, pa sam zato rekao da to ne bi trebalo da je lose za takvo malo auto :D

Savjetovat cu, hvala :)

11. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Samo zamisli, guma u vrelom ulju. Plus benzin.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12. iPlay

iPlay Komšija

Nemoj tako, to smanjuje potrošnju goriva za 1% na godišnjem nivou i motor čini tišim. :D

Stevie_Ray likes this.
  13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Moze se donekle vidjeti stanje remena vec kroz otvor za dosipanje ulja.

adsubzero likes this.
  14. Qler

Qler Veteran foruma

Moj amidza vec preko godine guli 3008 1.2 puretech. Za sad je zadovoljan. Slusa ga, nema kvarova, sad radio mali servis bas juce govori 170KM platio.

adsubzero likes this.
  15. Haker

Haker Veteran foruma

Zato sam.napisao nm a ne konje. Gledam sada el bicikla imaju motore od 150nm :D

16. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Provozao Yaris Cross automatom sa uparenim 1.5 benzincom od Sarajeva do Osijeka. Koje smeće. Otpor zraka nula bodova a 1.9 TDi manje bruji i bolje ide od ovog benzinca, a dva puta sipao gorivo rezervoar 40 l svukao na jednu crticu od Sarajeva do Osijeka..

17. Qler

Qler Veteran foruma

Ja išao od Sarajeva do Pule sa Fabia Mk2 1.2 HTP. Potrošio goriva ko da sam sa 911kom išao... Na 130 auto vrišti, dere se, a troši na oči vidiš

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

hahha da ,to je glavna zabluda tih malih motora...sto ljudi misle da ce manje trositi,jer je mala zapremina i snaga a upravo zbog toga i trosi kao tenk,jer se pati,cim predje 100 km/h
    To su auta dobra za nasih magistrala...max 100 na sat i to je to...prosjek 60-80 i tada ce malo trositi . Ali u takvim motorima nema nikakvog uzitka...samo od tacke A do tacke B,pa kako bude. A jaca auta,u principu najvise trose loko i u guzvi a cim ih istjeras na otvoreno,potrosnja manja nego na tim malim motorima. Ali dobro...nase magistrale su za sve osim za jurcanje i jake motore. Ja recimo slabo koga i preticem uopste,ko vozi normalno po ogranicenju i drzim otvorene cetvere oci,da mi nece ko iskociti ili sta...pratim saobracaj i tako to. Po autoputu najmanje vozim,tako da nemam potrebu ni za 130+ km/h brzinama. Skoro sam vozio bas na autoputu i potrosnja fino skace na 130+ km/h...na 110 pada na 5,5 l a na 130 km/h je oko 7l
    Benzinjara,turbak

Ekstrauterina likes this.
  19. Qler

Qler Veteran foruma

Mislim da sam stavio sliku, na cca 1700km prosječna potrošnja 6.4, nek laže pola litra, opet nije puno za skoro sve auto put, i najmanje 130km/h, a 3.0 265KS :)

20. Reznor

Reznor Overclocker

To zavisi, evo kod mene drugi Audi s 2.0 nikakve probleme s motorom nemam, a imam ga 4 godine. Za Golfa je to poznat problem s diznama, pisao je neko na forumu da je tek s 7icom riješen. Mislim da je slicno i za 1.6.

Last edited: May 13, 2025