All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reznor

Reznor Overclocker

Konacni epilog je da je ECU otisao skroz, trazi se drugi, ali problem je sto mora biti identican modul po brojevima. Navodno je on ustvari pravio sve probleme dosad, nije misonja ipak kriv :D

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Brat u slo vozi 4 godine, radio na 80k zamjenu remena, prekontrolisu mu remen na malom servisu.
    Rekli mu da uradi opet nakon 4 godine ili 60k. 400 Eura.

3. Bio_Sam_Zmijanac

Nije ti ECU, prodaj to na vrijeme, radio si dizne, "izgrizene" instalacije, mijenjas ECU, nesto tu debelo smrdi, potrosit ces i nove hiljade, mogoa si u zamjeni 7-cu kupit. A i dalje ces problem imati.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako ce prodati ako ne radi? Mora popraviti. Rijetkost je da rikne ECU, mozda je voda nekako provukla. Sjecam se da je bio recall za Q5 bas zbog toga. Slaba izolacija/ljepilo na poklopcu ECU.

Reznor and iPlay like this.
  5. Reznor

Reznor Overclocker

Nisam ja majstor niti vozim inače taj auto niti sam vlasnik istog samo prenosim šta majstor kaže, s obzirom da nemaš nikad bilo šta pametno kazati možeš slobodno zaobići moje postove

I nije voda, i njima je to čudno, jednostavno riknuo

6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Neki majstoe uzima pare. Mozda ubode, mozda ne, ali do tad ce zaradit :D

7. Reznor

Reznor Overclocker

Većina majstora tako radi i ne samo za aute, evo na terasi smo uzeli dobre pločice nisu jeftine bile i tražili najboljeg keramičara, nešto nije bio pričljiv pa je djelovalo da zna posao i evo sve se digle poslije par zima, valja ih sve skidati. Ne znam ko je radio originalne, ali su trajale tolike godine.

I za ove dizne se išlo kod nekoliko majstora koji se samo diznama bave, naravno prije toga se utvrđivao kvar, nismo bili kod jedne iste osobe. I za Forda sam išao bošisti na kraju sam ih sve promijenio, te anlaser, alternator i na kraju ništa, prodam auto.

Ja ovaj svoj za takve stvari vozim u interauto i platim dijagnostiku, stvarno kad sam imao manji problem koji je isto uzrokovan lošim majstorom riješili su trajno problem evo prošlo od tad 2-3 godine i nije se problem vratio. Nije puno ni skuplje bilo, a imam neku garanciju da je odrađeno kako treba. Mada šta znači skupo, dosta ih radi s motorexom, naplate masno dijelove.

Najskuplji majstor je loš majstor, ali hajd ti znaj koji je to.

Last edited: May 15, 2025
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Dajem ti bolan savjet.

9. Reznor

Reznor Overclocker

Moliću da mi ne daješ savjete ubuduće, snaći ću se svakako na drugi način :)

aNaToMiC ! likes this.
  10. Bio_Sam_Zmijanac

Pa ne snalaziš se baš najbolje, zato ti želimo pomoći.

11. Aldiin

Aldiin Overclocker

Da si samo napisao pug umjesto VW, on bi poginuo ovdje braneći te.

Reznor likes this.
  12. dams82

dams82 Overclocker

Nije da branim taleta,on voli i da trola i svašta,ali realno ne možeš započet sa problemima i traženjem savjeta pa kad ti se ne svidi reći nemoj me savjetovat,ti moraš zaobići odgovore koji ti se ne sviđaju,evo moj npr :)

kvaju likes this.
  13. iPlay

iPlay Komšija

@mobsterc možda sam trebao i ja zaobići tvoj post u temi o napojnim. :D

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma ja urijetko trolam, tale stalno, bar je tako bilo… :D

15. Reznor

Reznor Overclocker

Kad je Tale ikad dao savjet ikome ili pomogao da riješi problem, hajde nađi baš da vidim :D
    A tek njemu da daš savjet, jedva je onu konfiguraciju uzeo koja je baš dobra bila, on nešto svoje tjerao cijelo vrijeme.
    Otvoren sam za savjete svakako, ali šta je konstruktivno iznad napisao osim prodaj auto koji nije moj :D
    Savjete uvažavam npr provjeriti pumpu goriva što je urađeno. Nije da braniš Taleta, ali braniš ga :D

aNaToMiC ! likes this.
  16. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Vjerovatno planira svog Pezoa na prodaju, pa baca hintove ljudima govoreci da prodaju trenutno auto.

17. Aldiin

Aldiin Overclocker

Čekamo novi best buy.

18. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Njegovo iduce auto je Skoda, poslije Pezoa ide Skoda.

19. zoi

zoi Veteran foruma

Kakva Škoda, ide Mercedes.

20. Almir

Almir Komšija

Ko je u Tuzli (može i okolica) dobar za vw vozila da radi dobar posao po pitanju velikog serivs, zamjene kvačila i sl stvari... da to odradi kulturno fino, i ako mu ne kažem da pregleda usput ostalo, da nije neka petljanija.

Generalno da je dobar za mehaniku.

Trebao bi preporku.