All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zoi

zoi Veteran foruma

U kočnicama nije ulje nego kočiona tekućina, a za klimu plin, nisu te dvije stvari nikako povezane. Tekućina gubi svoja svojstva, plin ne gubi.

2. Qler

Qler Veteran foruma

eh, to je sve sad statistika i mogucnost... Ljudi iz salona uzmu auto i pokvari se, ne znaci da je to normalno i norma. U mom okruzenju, nikad, ali bukvalno nikad nikom nije kompresor riknuo... a navozali smo se sve vala svega :)

3. Tyger

Tyger Aktivista

U auto klimama ide kombinacija plina i ulja

4. zoi

zoi Veteran foruma

Kroz cijevi za hlađenje ili jedno kroz cijevi drugo u kompresoru?

5. Tyger

Tyger Aktivista

Sve je već pomiješano, plin već ima u sebi ulje(lubrikant) za kompresor. Ako pogledaš naljepnicu za vrstu plina u auto (obično bude pod haubom naljepljena) vidjet ćeš da imaš i simbol ulja na istoj.

ibran and zoi like this.
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Sve što ima ulje servisira se sve ostalo je suplja. Komšije i rodbina mogu raditi sa svojih auta šta im je ćeif. Svakako ko ima ovaj stariji plin kosta 40-50km svako par godina odraditi je smiješno

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam, mene su uvijek ubjedjivali da se to treba raditi majstori kojima je to bio posao :D nikad niko drugi :D

ibran and zoi like this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

@dams82 majstore, koja mast ide u kocionu celjust, za klipove? I gdje kupiti? Google kaze silikonska, ni u jednoj prodavnici autodijelova nemaju. Ima bakarna i litijeva mast al one ne idu, valjda :)

9. nivla

nivla Komšija

sta je sa autima koji koriste r7444, oni to nemaju gdje zamijeniti kod nas, ako treba svako par godina

10. Almir

Almir Komšija

taj plin imaš u ovlaštenim, audija i mercedesa, cijena je jaka.

Ja nisam nikada mijanjao na audiju ili dopunjavao plin

11. Almir

Almir Komšija

vidi na paša bunaru feroreparatur, oni rade reparacije, mislim da većina servisa skine i njima nosi na reparaciju, ni jedan servis neće sa time da se zeza..

12. dmr

dmr Veteran foruma

Moze preporuka za normalnog majstora u Tz, da ne moram za svaku sitnicu vozit dini u Gracanicu :D. Neko mi rece Krle u Bukinju da nije los.

13. dams82

dams82 Overclocker

Rubber grease,ali ne znam gdje nabaviti,obično dolazi u setu sa klipom i gumicama. Ako si u tz imaš taj Feroreparatur na paša bunar,softić,radi reparacije,možda ima i masti za prodat...

Reventon likes this.
  14. dams82

dams82 Overclocker

Imaš ba Autodiag.čovjek sasvim ok. https://autodiag.ba/auto-diag/

dmr likes this.
  15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Bio sam kod ovih Audo Diag, mijenjali mi bravu u proslom autu. Dobri majstori. Mislio sam da samo rade elektroniku, ali izgleda da rade i mehaniku.

Imas u blizini i Faruka, kod table Bosch prema Krojcici. Manji servis ali je majstor od rijeci i odgovoran.

Ima i u Slavinovicima Auto Galex. Tu starac odrzava auto i sve sto su radili bilo je ok.

16. Mujka

Mujka Komšija

ja sam ovde radio optiku (nisam zadovoljan)
    nisu mi djelovali profesionalno doduse neka je omladina...

prvo sam radio kod nekog u solini dal rece grabovickic
    pa onda kod ovog diag.. nezainteresovanost neka omladina
    pa onda m-servis tu je men se cini malo bolje uradjeno al stanradna prica opet dodji ako nebude ok... pa i dosao sam radi toga..
    i onda mi dino da savjet ... i dosta se popravi situacija al opet mi negine da vas cimam za termin da se to pregleda kako treba zaista šta je ... i da se popravi ...

Last edited: Jun 16, 2025
  17. dmr

dmr Veteran foruma

Gdje je u Tuzli najbolje uraditi optiku trapa? Naime radio prije 3 mjeseca u Kosmosu a danas mijenjo gume kaze vulkanizer ne valja ti optika trosi prednje gume sa unutrasnje strane!? WTF kontam a radio skoro u kosmosu. Jedino da ovo nije nastalo prije, al cisto sumnjam jer bih primjetio.

[​IMG] [​IMG]

18. Reznor

Reznor Overclocker

Ima i auto servis Ikanovic u Simin Hanu, ima na Google Maps, dobar je covjek, sve se moze s njim dogovoriti lako.
    Za Audi i VW grupaciju ofisl servis je Inter Auto, ali predlazem onaj kod Avazove zgrade, MUP-a.
    Jesu skuplji nesto, ali mislim da i oni imaju zamjenske dijelove, te za svaki rad daju garanciju.
    Meni stvarno ono sto urade bude top usluga, sve pregledaju, svaki dio vrate na mjesto, dolje sam bio u servisu rade na vise vozila istovremeno, tako da brzo ide.
    Za gume meni je Hukic uglavnom bio dobar, oni su svakako dugo u tom poslu.

Last edited: Jun 20, 2025
    dmr likes this.
  19. Reventon

Reventon Veteran foruma

InterAuto i Nipex su odlicni, samo ponesi para :)
    Mislim da je Nipex dobio i zastupnistvo za Škodu.

20. Reznor

Reznor Overclocker

Jesu skupi, ali urade posao kako treba, posebno ako je neki specificniji kvar u pitanju, takodjer imaju mogucnost da udju u detaljan trag historije vozila kada fali neki podatak.

Last edited: Jun 20, 2025
    dmr likes this.