U kočnicama nije ulje nego kočiona tekućina, a za klimu plin, nisu te dvije stvari nikako povezane. Tekućina gubi svoja svojstva, plin ne gubi.
eh, to je sve sad statistika i mogucnost... Ljudi iz salona uzmu auto i pokvari se, ne znaci da je to normalno i norma. U mom okruzenju, nikad, ali bukvalno nikad nikom nije kompresor riknuo... a navozali smo se sve vala svega
Sve je već pomiješano, plin već ima u sebi ulje(lubrikant) za kompresor. Ako pogledaš naljepnicu za vrstu plina u auto (obično bude pod haubom naljepljena) vidjet ćeš da imaš i simbol ulja na istoj.
Sve što ima ulje servisira se sve ostalo je suplja. Komšije i rodbina mogu raditi sa svojih auta šta im je ćeif. Svakako ko ima ovaj stariji plin kosta 40-50km svako par godina odraditi je smiješno Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne znam, mene su uvijek ubjedjivali da se to treba raditi majstori kojima je to bio posao nikad niko drugi
@dams82 majstore, koja mast ide u kocionu celjust, za klipove? I gdje kupiti? Google kaze silikonska, ni u jednoj prodavnici autodijelova nemaju. Ima bakarna i litijeva mast al one ne idu, valjda
sta je sa autima koji koriste r7444, oni to nemaju gdje zamijeniti kod nas, ako treba svako par godina
taj plin imaš u ovlaštenim, audija i mercedesa, cijena je jaka. Ja nisam nikada mijanjao na audiju ili dopunjavao plin
vidi na paša bunaru feroreparatur, oni rade reparacije, mislim da većina servisa skine i njima nosi na reparaciju, ni jedan servis neće sa time da se zeza..
Moze preporuka za normalnog majstora u Tz, da ne moram za svaku sitnicu vozit dini u Gracanicu . Neko mi rece Krle u Bukinju da nije los.
Rubber grease,ali ne znam gdje nabaviti,obično dolazi u setu sa klipom i gumicama. Ako si u tz imaš taj Feroreparatur na paša bunar,softić,radi reparacije,možda ima i masti za prodat...
Bio sam kod ovih Audo Diag, mijenjali mi bravu u proslom autu. Dobri majstori. Mislio sam da samo rade elektroniku, ali izgleda da rade i mehaniku. Imas u blizini i Faruka, kod table Bosch prema Krojcici. Manji servis ali je majstor od rijeci i odgovoran. Ima i u Slavinovicima Auto Galex. Tu starac odrzava auto i sve sto su radili bilo je ok.
ja sam ovde radio optiku (nisam zadovoljan) nisu mi djelovali profesionalno doduse neka je omladina... prvo sam radio kod nekog u solini dal rece grabovickic pa onda kod ovog diag.. nezainteresovanost neka omladina pa onda m-servis tu je men se cini malo bolje uradjeno al stanradna prica opet dodji ako nebude ok... pa i dosao sam radi toga.. i onda mi dino da savjet ... i dosta se popravi situacija al opet mi negine da vas cimam za termin da se to pregleda kako treba zaista šta je ... i da se popravi ...
Gdje je u Tuzli najbolje uraditi optiku trapa? Naime radio prije 3 mjeseca u Kosmosu a danas mijenjo gume kaze vulkanizer ne valja ti optika trosi prednje gume sa unutrasnje strane!? WTF kontam a radio skoro u kosmosu. Jedino da ovo nije nastalo prije, al cisto sumnjam jer bih primjetio.
Ima i auto servis Ikanovic u Simin Hanu, ima na Google Maps, dobar je covjek, sve se moze s njim dogovoriti lako. Za Audi i VW grupaciju ofisl servis je Inter Auto, ali predlazem onaj kod Avazove zgrade, MUP-a. Jesu skuplji nesto, ali mislim da i oni imaju zamjenske dijelove, te za svaki rad daju garanciju. Meni stvarno ono sto urade bude top usluga, sve pregledaju, svaki dio vrate na mjesto, dolje sam bio u servisu rade na vise vozila istovremeno, tako da brzo ide. Za gume meni je Hukic uglavnom bio dobar, oni su svakako dugo u tom poslu.
Jesu skupi, ali urade posao kako treba, posebno ako je neki specificniji kvar u pitanju, takodjer imaju mogucnost da udju u detaljan trag historije vozila kada fali neki podatak.