Ja iskreno nisam nikad čuo da se neko žalio na Nipex... Čak znam ljude iz Sarajeva da maxuz gore idu...
Hvala za preporuke. A ne znam sta bih reko za ovo sto mi rekose vulkanizeri da nevalja spura. Danas vozio u Kosmos i nisu imali termin al njima po ovim ove gumama spura izgleda ok!? Ne znam da nije od malo agresivnije voznje u krivinama, jer ih nisam stedio zadnjih mjeseci.
pa ono ulijetanje u krivninu sa 120 i to A vec su bile pri kraju, 5ta godina, pa sam ih nako i namjerno malo proklizavo
Gdje naći ovu spojnicu ili kako se već zove za dva ciljeva? @dams82 @dino73n možda vas dvojica znate jer ste u tim vodama.
5 godina gumama i oni se našli pametni da rade dijagnozu, normalno je da se gume malo više troše iznutra prema vani tako da je gazni sloj više na vanjskom rubu. Auto od starosti gumenih spojeva malo sa godinama "legne" koji mm i to se pokaže na gumama ali opet zanemarivo jer svakako su toliko stare gume za zamjenu
Da, ali meni je nagore sto sam radio optiku prije 3 mjeseca i samo sto sam uradio stavio ove stare ljetne i sad ovaj kaze ne valja optika pojest ce ti i nove gume za mjesec I sad kontam nesto sjebali na optici. Znaci vulkanizer je po ovom unutrasnjem rubu to zakljucio.
da je do pritiska onda bi se i unutrasnji i vanjski rub isto trosio!? Vanjski je ok al unutrasnji je vise ostecen, eto fotka iznad.
To jeste, samo mi suhva sto sam radio optiku prije 3 mjeseca i sad ovaj ovo primjeti a ovo prije nikada nije bilo. Pa me strah da nece i nove gume odmah pojesti. Ili da vozim pa da kontrolisem svako malo stanje novih guma.
Gdje je ovo normalno. Kod mene sesta godina gumama, em sto izgledaju kao nove em nisam nikad optiku radio. Ako ne radis nesto na trapu, gume se normalno troše, koja je svrha raditi optiku? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
probo sam juce, kaze serviser ovo je normalna potrosnja, ali mozemo ponovo uraditi optiku ako zelis. Ogradjuju se Ja bih najradje negdje drugo odradio, izgubio sam povjerenje u Kosmos, mozda probam u interautu.
Da, i trosile su se ravnomjerno do ove godine, kada su mi "uradili" optiku Ono sto sam primjetio poslije optike da auto vise tezi da ispravi volan nego prije, kao da su malo vise otvorili prednje tockove.