Kupio nove prekjuce, kada mi je mijenjao vulkanizer kaze ne valja ti spura odradi odmah, pojest ce ti i nove. Nazad je ok ali prednje sa unutrasnje strane, eto fotka prije.
Pa trebas… najgore je to kada izgubis povjerenje. Ja nedavno kod vulkanizera stavio ljetne, trese auto. Odem u drugi servis, kaze nije dobro balansirano. Ja kod ovog prvog opet da reklamiram, kaze svaka ce masina pokazati drugacije Aha, dobro, vidimo se…nikad
Ja moram balansirati ponovo, kad sam nedavno išao skontam da trese na 150/160, Treska na autoputu ono na volanu osjetim. I dođem u grad, i smetnem s uma, sad opet na odmor krenuo sjetim se na autoputu da sam trebao balansirati
Mene je to izludilo bilo. Na dva mjesta blanasirao treskalo kontam nema šanse da je do guma, na kraju kada sam došao kući odem do ovog vulkanizera kod kojeg inače radim kaze nije dobro balansirano i sve ok poslje. Pa zar je moguće da i to odrade fuserajski ili im je mašina truba Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja imam osjecaj da je ta optika ko atomska fizika za vecinu servisa. Imas uredjaj, pise ti sve, i ne znam da je iko ikad bio 100% zadovoljan kad urade. Ko da rade odokativno. Cak je i balansiranje visa matematika izgleda.
Nije bas tako jednostavno. Imas i “road force” masine koje simuliraju stvarne uslove kad je guma u voznji, ove obicne masine mogu pokazati da je sve okej a onda guma u voznji pokaze svoje nesavrsenosti u konstrukciji. Posebno gume jeftinijih marki su podlozne tome. A i spura, hajde znaj na sta sasija lici nakon 300 hiljada drndanja a i sta potresene komponente ovjesa rade kad su pod stvarnim opterecenjem.
5 po gradu, duplo manje od cla Vidjecemo nakon cijelog rezervoara sta kaze. Mislim da ce bit oko 6 kombinovano ali je to 90% po gradu.
Ca 2000 km odvezao od kuće (Swe) do Pule, dao 400€ totalno na gorivo (bio je pun kad sam krenuo to ne računam) i dopunio još 100€ kad sam stigao na rezervi, totalno potrošio 400€ za put. Passat GTE 2021 1,5 benzin 220 konja, sve sto sam ikad uštedio po gradu na struju sam sad progutao po običaju. Dobri su hibridi samo ne izlazi na otvorenu cestu ako nisi spreman sipati. Potrosnju nisam upratio detaljno ali je bila oko 10,6 prosječna jedno vrijeme kad sam vozio kroz Njemačku. Držale su se brzine od ca 160-190 kmh konstantno otkad sam sisao sa broda pa do noćenja kod Nurnberga. Naravno da si nekad primoran spustiti zbog radova ali nije bas bilo gužvi pretjerano. Jedini način da uštediš (sto mi nije bas i cilj) je da se povućeš u desnu traku i držiš 120 lagano. Das Auto. Kakva Tojota kakve trice, penzionerski automobil.