@Japa kod tebe je 1.4 turbak a ne 1.5 tsi to je skroz drugi motor. 10l to je bas ogromna potrosnja, gledam na spritmonitor niko nema ni blizu tu potrosnju. Valjda nisi sipao na autoputu u Njemackoj znas da tu sipaju samo giganti Ja nisam sa svojim golfom 1.5 mild hibrid nikad preko 7l prosjek po autoputu imao vecinom je to oko 6-6.5l zavisi koje gume imam (18ke bar pola litre jaca potrosnja) i kako vozim. Meni je retardirano kod tih plug in hibrida sto ubace tank bubam od 40l radi tezine sta vec.
Ma prosjek s njim bio 8.5-9 grad, kratke relacije vecinom, 2.2 170KS. Ovaj sad je hybrid pa mislim da moze ispod 6 bez problema po gradu. Ali nisam svakako ni uzeo zbog potrosnje, bilo mi je bitno da je dovoljno konja, da ne uzmem slabije auto od cla, ali s ostalim totalno drugim kriterijima
Pa normalno da ce taj motor na tim brzinama u tolikom autu povući 10l, sta je tu čudno. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Naravno da na autoputu sipam, kupim sebi flašu vode od 5€ i sladoled od 4,9€. Nas troje sa gorivom znaci lagano 120€ svaki stop. Ali nije beg cicija! Sreća pa se u WC ode i dobiješ onaj kupon od 0,7€ pa to djeluje malo jeftinije kad odeš na kasu. A u pravu si 1,4 vidiš koliko ja znam o tome.
Tuzla - Kovači, nije neki prosjek brzine ali standardno 30 minuta za ovu relaciju. Troši ko Peugeot 301 1.6HDI na ovoj relaciji, samo ima 130KS vise i tezi 600+ kg Ovo auto izgleda moze trošit od 2 do 20l, gledam po aplikaciji, u trips imaju prosječne potrošnje od 3.5 do 13.8l (total average dok je kod mene 5.5l). Doduše sve dvocifrene su ispod 2km i uzbrdo kad se vraćam. Sent from my SM-F711B using Tapatalk
Pa naravno kad ti je 50% voznje na struju tj odgovara mu takav režim. Ko vozi većinom na auto putu bila bi druga pjesma. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa sta ce mu kada oko tuzle nema ap, uzeo je prema svojim potrebama. I jebala vas vise prica o potrosnji xD
Ebg otkri me, photoshop je ovo čak, AI edit tačnije Nego, ono sto je meni bitnije od potrosnje koja mi je na 99. mjestu, mali review: Vezano za voznju tj. ubrzanje, tu je to negdje kao sa CLA. Tesko da se ta mala razlika moze osjetit pogotovo jer je drugacije ubrzanje kad gura i elektro a i mjenjac drugaciji. Za buku, zvizdi ovaj benzinac u sport modu na punom gasu, ali nista posebno bucniji od onog traktora u istoj situaciji. Kad je tih pretih je (i sa motorom), u vecini voznje, prilikom preticanja je bučan ko i dizelas, nekad mozda i više, ali vjerujem da i izolacija igra ulogu. Mnogo udobniji od CLA. Sa onim sportskim ovjesom i niskoprofilnim sam osjetio opuske na cesti sto bi rekli, iako je na dobrom asfaltu bio top, samo sto je kod nas lakse naci naftu nego dobar asfalt duze od 500m. Nisam se lomio jos po dobrim krivinama neki duzi put ali ne ocekujem da ulijecem ko sa CLA, logicno. Kvalitet nekih stvari unutra svakako nije na nivou merca, ali ovdje imam nekih dodatnih dzidza sto tamo nisam imao pa je overall bolji feel. Prostor, nema potrebe ni da spominjem. Lakse i djeci nazad i sjedit i ulazit/izlazit, lakse malu vezat u sjedalici. Gepek odlican, nije nikad ni do pola pun, a jos nisam iskoristio da vozim ormare I moze se cak neko uvalit izmedju velikih sjedalica za neki kraci put. Uskoro ce starija izaci iz velike sjedalice pa ce moci komotno i za duži. "Klirens" je bas dobro došao, i pred kućom ulazim sad ko cojk a i djeci kod vrtica silazim sa trotoara konacno Onaj je bio 7-8cm od zemlje, ovaj gotov 20 pa je jasna razlika. Vozio sam kratko i po losijem malte ne offroad putu (oksimoron?!), to da i ne spominjem, sa CLA bih vozio ko po jajima ili ne bih ni prošao. Pozicija sjedenja, za neke stvari bolje, za neke i ne. Ipak ima coupe svoj gušt tu
Coupe ima gust za sportsku voznju, nikakva druga prednost. Vidjeces kada se naviknes. pa et neko ko to ima, mogu ti reci da je stvarno rijetka prilika gdje mozes iole normalno da vozis, rupe i udubljenja na svakom koraku, gust nikakav. Terenac je 10x udobniji, isto tako i na autoputu, odvozim ja brzo i iz gusta, ali i na kracoj relaciji, tipa do zenice vec je neka granica udobnosti. Sa ovim drugim spicim 500 kilometara i ne osjetim. Cak i da si izmedju, po meni se ne moze porediti, nedavno sam sa rodjakovim passatom do zagreba, za nekoga ko je visok nema dileme da su mi niza auta neudobnija.
Ne znam fakat, ali ovaj moj je milina voziti na otvorenom. Čak mi ga je ljepše voziti po magistrali nego auto putu.
Pa dobro taj coupe, to je Auto nastalo od e klase. Vise sam mislio na izvorni coupe, gdje je zadnja klupa samo za ne daj Boze. I bmw x6 je coupe…
Kod nekih vozila fabricki su malo vise nageti prednji tockovi i onda vise jede gumu. Odes uraditi optiku, povuku s servera nagibe i vide da je sve OK a gumu jede. Druga stvar ako su stavljenje vece gume (sire) nego sto idu, vise se primjeti. (alfa 159 bas ima fin nagib prednjih, kad god gledam mislim optika ne valja a sve uredno.)
Pozdrav, evo sam u procesu kupovine auta. Inače i cipele jedva kupim, a i ova kupovina se baš odužila. Pitanje za društvo:da li biste kupili auto sa manuelnom klimom? Gledao sam neki auto, ima manuelnu klimu, drug mi govori da ne kupujem....auto ima i nekakvu servisnu istoriju, ne izgleda loše, nije neka oprema, npr nema ni električnu ručnu kočnicu. Pa eto, onako da priupitam i ovde.