All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dmr

dmr Veteran foruma

A nisu sire, standardna dimenzija 205/55 R16. Uradio danas optiku u Interautu, nisam htio kosmos opet. Osjetno drugacije auto na volanu, nekako vise drzi pravac, kao da tockovi guraju jedan drugi u centar, u krivinama je nekako malo kriticniji, nema jednostavnog ulijetanja sa 120 :D Ali ovakakv osjecaj je i na ostalim skodama koje vozim na poslu, kao da su malo zatvorili prednje tockove a prije bili otvoreniji. Zasad nema nekih znakova na novim gumama :), samo da tako i ostane :D

[​IMG] [​IMG]

Last edited: Jun 24, 2025
  2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Hahaha pa daj malo konteksta, ako je auto 2021. godiste mahana mi je, ako je 2005 i nije presudno.

Cuj nema elektricnu rucnu :D

3. dmr

dmr Veteran foruma

Kupio bih sa manuelnom klimom, koje auto?

4. zoi

zoi Veteran foruma

Manuela klima Je prilično nebitna stvar, čak je u vožnji lakše sa njom jer možeš bez gledanja da sve podesiš. Naravno, bezveze bi mi bilo da na nekom luksuznom autu imam manuelnu klimu, ali ova narodna auta, što da ne.

5. BodySnatcher

BodySnatcher Aktivista

Jbg, meni svaka ručna, pa i električna.

6. BodySnatcher

BodySnatcher Aktivista

Auto je Tucson, 2019. godine.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Bitnije ti je da gledas kakav je motor, kilometraza, cijena. Oprema je bitna al opet ovisi o cijeni.

BodySnatcher likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Nesto si ti to pogresno shvatio. Cuj mozes bez gledanja da podesis :) To nema veze sa manuelna ili automatska. Automatska klima je vecinom jedno dodatno dugme gdje klima automatski preko senzora kontroliše temp, ventilator i gdje da puse da dostigne zadatu i održava zadatu temp. I nju podesavas bez gledanja :) Svejedno imas maneulne kontrole za temp i vent, u kojem god obliku, bilo dugmad ili oni knobs kako se vec zovu. Takodjer kao sto neko spominje godine, to najcesce nema veze s tim jer imas auta 2025. godiste sa manuelnom klimom. Mozda su neki otisli na ono manuelna ili digitalna, ali to je drugi par opanaka i to ima veze s godinama. Svejedno nema razlike kako radi klima, jer digitalna ne znaci automatska, vec samo digitalno podesavas temp/vent/flow itd sto je slucaj kod tog tucsona.

Ako nisi imao automatsku, nece ti falit. A iskreno u nekim autima je tako losa automatska da moras rucno intervenisati i dzaba ti je onda.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Tako je kako ti kažeš. Čovjek je dobio moje mišljenje i mislim da je shvatio poentu, što je i bitno.

BodySnatcher likes this.
  10. selvin

selvin Moderator

Nije shvatio poentu, jer i automatsku klimu podesavas bez gledanja, iste kontrole malte ne. Lik ce po tvom komentaru mislit da je neka razlika u tome a nije. Jedno dugme dodatno i drugaciji dizajn vecinom i to je to. Ne mozes ti priznat da nisi upravu taman da je mlijeko crno po tebi a sipamo ti bijelo.

aNaToMiC ! likes this.
  11. selvin

selvin Moderator

Eto razlike za taj tucson. "Lakse na manuelnoj jer moze bez gledanja" a bukvalno iste kontrole. Vazno je lupit komentar i onda glumit kako je neshvacen i kao ne bi on diskutovao. :) Nemoj ni pisat onda kad te neko poklopi. [​IMG][​IMG]

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ne znam zasto, ali prva pomisao na rucnu klima su mi oni slajderi iz golfa dvice xD

13. BodySnatcher

BodySnatcher Aktivista

Vozim auto sa automatskom klimom, znači održava konstantno temperaturu u autu. Samo me interesovalo i vaše mišljenje, jer sa tipovima na poslu sam pričao na ovu temu, oprečna su mišljenja .
    Kao što sam i rekao, piše u oglasu da auto ima istoriju održavanja, skromnija oprema, samo mi ta klima "bode oči". Ne smeta mi ni ručna, koja nije električna.

14. selvin

selvin Moderator

Ma vise ces je podesavat na pocetku dok ne skontas sta je ono po default sto ti stima sto je automatika radila. Meni to ne bi bio deal breaker. Iskreno samo ces vent podesavat ponekad a i to rijetko, temp svakako i kod automatike podesavas, a gdje puse manje vise se drzi na istom, jedan rezim ljeti, drugi zimi i to je to. Drugi je fol sto uz automatsku kod tucsona dolazi i dual zone i jos neke druge stvari uz tu opremu poput grijanja sjedista, hladjenje, grijanje volana itd. Jer je konzola drugačija. Provjeri je li ti sta fali od druge opreme ako je bas gola :)

aNaToMiC ! likes this.
  15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Razlika je i u zonama, nema dvozonsku :D

edit, eto napisa selvin

16. zoi

zoi Veteran foruma

Taman si sa ove dvije slike ilustrovao ono o čemu sam ja pisao. Ti eto dalje nastavi glumiti glavnog pametnjakovića na forumu i poklapati ljude, ako je to tvoj nivo.

17. selvin

selvin Moderator

Super, ovu prvu ne moze podesit ne gledajuci a drugu moze :D Ko kakav zadrti penzioner u redu u posti :D Bas se pitam jesi se ikad vozio u autu s takvim izvalama.

aNaToMiC ! likes this.
  18. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam, meni bi bilo bitno. Meni je na auto 12 mjeseci, ne diram je nikad....

19. Haker

Haker Veteran foruma

@dams82 kakav je om651 osim što lanac nije vječan imaju li probleme sa diznama? Negdje čitam sve top negdje da su Siemens problematični.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

20. dams82

dams82 Overclocker

slabo radim mercedese,ali mislim da su delphi na tim motorima...Pa jako je rasprostanjen taj motor...