All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Znaci tolika je potraznja za remontom 1.5 hdi da daju popuste na dijelove. Idu ko halva :D

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nazalost vecina motora danas je do 200k…

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nisam upratio, sta je to problem kod 1.5 HDI?

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

lanac bregaste sa djecijeg bicikla :D
    Nego ima li kakav benzinski motor u pezou 308 ili 508 da valja?

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Bestbuy.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Koliko sam skontao nije toliko do debljine lanca koliko do ostatka sklopa.

A nema kod njih postenog motora zadnjih 10+ godina.

7. dams82

dams82 Overclocker

1.2 pureshit, pardon, puretech
    Pežo se bazirao na komfor, Rade moderne aute sa mnogo tipki I džidža, ali mehanika je postala jako loša.... I nije samo pežo, sad kad su postali stelantis zahvaćeni su svi iz grupacije....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Qler likes this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Za taj 1.2 sam cuo, al kontam ima neki bolji. Znaci nista, mrka kapa. Slicna situacija je i sa Meganom po pitanju benzinaca kako sam upratio.

9. Qler

Qler Veteran foruma

ma citava Stellantis grupacija (blagi izuzetak Alfa) je smece sa motorima postalo. Pa jebo te nemaju nista jace od 1.6 nigdje osim u Alfi. Peugeot, Citoren, Opel... sve neki mali motori unutra, a naplacuju ko da je V6.... I to svaki ima neke fundamentalne probleme, koji se ne mogu rijesiti... Citava grupacija je zakurac, a ni Ford nije nista bolji danas. VW se malo koprca, imaj jos normalne motore, od ovih hajmo reci narodnih marki... autoindustija je u kurcu i jedva cekam da se ovim CEO/ovima ovo sve obije o glavu, da se pogase smecari i ostanu samo normalni... ali tesko da ce se to desiti, jer i ljude su polako navikli da su im auta kao bijela tehnika... tako da ja ostajem neki dinosaur, koji se sjeca kako je nekad bilo...

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa 2021 je nastao stellantis, nakon toga budget cuts, a fiat ima dobrih motora, bolji su nego vw.
    Samo sto ne guraju nigdje ove motore multiair i jtd, nego ove supacke za muznju profita.

Ali jbg, i ja sam postao izdajnik, uvedoh u avliju vw, ko bi reko :D
    Postavim par sliKica dok sredim papire

kvaju and Haker like this.
  11. Haker

Haker Veteran foruma

Hahaha ma ja, vi ste najgori

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

@mobsterc jel te to zena natjerala? Priznaj, bit ce ti lakse :D

13. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

@mobsterc ali kako ono 3.7 čudo ima lijep zvuk majku mu :D

14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Naravno i dalje best buy auto.
    Peugeot 3008 1.5 HDI 2019 GOD (26 990 KM)
    https://olx.ba/artikal/68458683
    Riješiš lanac i tjeraj :)

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Grijesis, bila je izricito protiv :D
    Ali skontao sam da vjv necu ovo nista zadrzati, prodati sve pa gledati stelvia

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Do sada su sve bile makine benzinci V6, Jeep je bio V8 ako se dobro sjecam. Pa mi cudno da ode na VW :)

17. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

nisu to toliko krivi proizvodjaci koliko senilne starkelje, politicari EU diktiraju u kojem smjeru ide auto industrija. Eno ti na sjeveru italije hoce da ogranicavaju dizelase ispod Euro 6 norme. Ja gore kod njih kad sam bio, bilo je i kod njih svega i svacega sto se tice vozila, a najvise izudaranih.

18. Almir

Almir Komšija

Nije moj fah, ali volim pogledati na yt te velike servise, pored lanca ima tu još dosta problema a koji se fakturišu lancu i sl od plastičnih klizača pa nadalje...

Generalno nebi volio biti qualiti menager u tim firmama i trpiti te audite u kojima se pravi bilo šta što se tiče autoindustije. Naročito za ove reklamacije koje se jave u garantnom roku, ja sam siguran da pola dobije otkaz ili napusti iz xy razloga...

A mislim da većina nezna da u tim fabrikama gdje se pravi xy neki dio može naći ko je radio kako i koliko je bilo problema,ozbiljna statistika izvući analizirati itd.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vw grupacija, nisam toliki izdajnik :D

20. Haker

Haker Veteran foruma

Znaci skoda hahah

zoi likes this.