All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Ima na stupu dobar Opel servis, Djidji, stari moj tamo ide, nakon sto sam ga napokon odvojio od safety car... oni su do sad najgori servis koji sam ja vidio... ali eto, ljudi opet idu...

EL NINO CFC likes this.
  2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Mozes li mi poslati lokaciju?

3. Haker

Haker Veteran foruma

Pošalji i meni. Imam jednog vozi opela kao kod mene, otišle mu gumice hladnjaka ulja standardna boljka, pomjesa ulje i rashladnu. Budala ga vozio u ovlašteni eno i dalje isto, sad traži majstora

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Qler

Qler Veteran foruma

Najgore je što ne znam tačno gdje je, Điđi, pošaljem vam otprilike lokaciju, pa nek u ulici pitaju gdje je :)

43.8368052, 18.3224370

Zeza me Google maps nešto ne radi kako treba, evo gore otprilike koordinate.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nisam, to i jeste dio price i problematike, kupac odusta, ali evo majmunisem nesto

selvin likes this.
  6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Zavrsavam karijeru sa kupeima za sada, nemamo mi infrastrukturu za to…

selvin likes this.
  7. EL NINO CFC

Ima jedan odlican feature na google maps, ne znam da li ostali znaju ali eto je vrijedno pomena.

kad pinujete na mapi lokaciju i podigne vam se onaj list sa buttonima za direkciju, start, spremanje, seranje. ispod toga imate drugi red mislim, 5 tackica ikonica u obliku plusa, i tu vam stoji jedan kod. na njega jednom dodirnete i kopirate.

I onda kad drugoj osobi proslijedite taj kod, ona dobije direktne koordinate od tog pina sto ste pinovali. ekstra stvar ako se nalazite u nekom ogromnom mjestu, pa vas onda laku nadju preko tog koda.

btw, evo qler, i mene poceli udarati na parkingu.

ja ne znam kako je neko uspio napraviti mi ovakvu stetu na koji nacin?

https://imgur.com/fWI4Swu

a taman ujagmio fino mjesto u hladovini pod drvetom.

jebemu ameriku, vjerovatno cu morati drugi retrovizor uzeti.

8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ne treba ti cijeli drugi retrovizor, a i plasticar dobar bi mogao ovo rijesiti.

EL NINO CFC likes this.
  9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moze se zamjeniti samo ta plastika al valja skinuti unutrasnji tapacir.

A mozes i kao sto anatomic rece da ti to neko sredi. I dobar limar moze odraditi.
    Zavari plastiku, izbrusi i ofarba. Onda i drugu stranu da je iste boje.

EL NINO CFC likes this.
  10. EL NINO CFC

Iskreno, nije mi to ni naumpalo. Gledao sam video gdje lik skida retrovizor bez skidanja unutrasnjeg dijela vrata. Malo je zeznuto izvaditi jedan seraf ali je izvodljivo. I to bih morao kod nekog jer nemam nikakav odgovarajuci alat za to.

Samo opet, bio bi problem otvoriti retrovizor i zamjeniti tu plastiku, sto u konacnici opet znaci kupovina drugog retrovizora.

Mozda na otpadu uspijem naci slican.

Ali ipak cu ici na ovu varijantu sa plasticarem. Ovo se jedino vidi kad se retrovizor savije, kad se rasiri onda se ne vidi.

Hvala anatomic

aNaToMiC ! likes this.
  11. Aldiin

Aldiin Overclocker

Moguće da te je neko udario biciklom, guvernala je tačno ove visine kao retrovizor. A općenito su ljudi idioti, unište ti auto ako nemaš garaže. Neki dan frajer izlazio sa parkinga i udari me, ispravi se, rikverc i opet me udari. Kod njega neka raga, ništa ne gled. Sreća bila kamera od objekta

EL NINO CFC likes this.
  12. zippoo

zippoo Veteran foruma

I menu ovo djeluje da te udario neko kao sa recimo romobilom ili bicikli,mada je trebala veca sila da se ovako razbije ova tvrda plastika. Mislim ipak da je romobil pukao ruckom...jer se ne vidi ni farba ni nista drugo n retrovizoru.
    A nemoj bacati pare...ili odvuci nekom lakireru da popuni rupu plastikom,obrusi i ofarba ili sam to odradi...kupi neko dvokomponentno ljepilo za plastiku,izbrusi smirglom i zafarbaj bojom iz spreja. To je osjetljivo mjesto,opet ce ti neko zakaciti.

EL NINO CFC likes this.
  13. Qler

Qler Veteran foruma

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Auto danas ima svako i nije luksuz,da se to cuva kao nekada prije. Onda danas svako ima polozeno...i ko zna voziti za prolaza i ko ne zna...zato i imamo sve ove probleme u saobracaju. Zene isto...ja ne znam sta nasi instrumtori rade na tim obukama ali mislim da bi prva lekcija na voznji trebala biti savladavanje straha kod zena a onda obavezno stimanje sjedista i pozicije (ovo rade ali nijedna zena to ne nauci u praksi). Kod njih se ne koriste retrovizori,spigla,nista...samo sjedi u auto i gledaj naprijed...nista sa bokova,zadnja strana. Parkiranje isto rijetkost da koja zna i pravo kada se ulazi,da pogodi u sredu izmedju linija.
    Nije ni vecina muskaraca puno bolja,posebno stariji ljudi...i kod njih u autima nista nije ustimano...retrovizori,spigle...a voznja unazad je da zagrlis suvozacevo sjediste i gleda nazad
    Za 3 dana u godini se ovog nagledam koliko hoces a sta bi tek bilo da duze pratim.
    Ja recimo kada nisam siguran da se mogu negdje provuci ili ako je situacija na granici,izadjem iz auta i pogledam ocima mogu li i ima li prostora . Ne vjerujem toliko tehnologiji :D

15. Aldiin

Aldiin Overclocker

Žene u saobraćaju su definitivno neki drugi nivo. Stvarno uopšte ne gledaju u retrovizor, misle da imaju prvenstveno prolaza bilo gdje i da ih moraš uvijek pustiti. A kada ti trebaš da se uključiš, gura se na branik vozilu ispred. U brdu nema šanse da ti stanu, prije će proći kroz tebe.

Moram spomenuti dvije situacije i to od sinoć , žena blokirala ulicu kod Tesle, Orta, Centrala, čeka da neko izađe pa da ona može da se ubaci, upalila sva četiri i blokirala saobraćaj. Ko je iz Sarajeva, zna da je u pitanju jedna traka. Nakon toga, krenuo do Zeke na Pofaliće, na naplatnoj rampi parkiran i ugašen auto, ne može niko proći. Čuvar traži, gleda, dolazi djevojka nakon 20min, kaže nije bilo mjesta na parkingu, pa ja ovdje stala.

16. nFare

nFare Overclocker

Ja ne mogu da shvatim, kako su se u Stelantisu dogovorili da se prihvate Pežoovi motori a zatvori Fiatova fabrika iz koje su zadnjih 15-20 godina izlazili vrhunski motori, što dizel što mali benzinci, izdržljivi, pouzdani, bez većih mana, da bi ugrađivali ovo smeće, kako inžinjersko tako i kvalitetom proizvodnje. Prije su za Alfu još dodatno posebno dorađivane glave motora elektronika i još neke komponente a sad vidim u Junioru 1:1 preuzet pure tech, povraća mi se. Primjerak iz knjige kako se uništavaju brendovi.

A što se viša srednja klasa na forumu popravila :D

17. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Peugeotovi motori su moderniji i garant zato. Sigurno i jeftinji za proizvest.

18. nFare

nFare Overclocker

Prije dvije godine su kontali da se ide samo na struju '27-'28 sad kad IC zbog potražnje ostaje min. do 2030 imaju problem.
    Nadam se samo da su sa ovom 3 gen. Skontali sve probleme

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ova sva auta oko 2020+ ce biti bas nepouzdana, cini mi se da lagano vec izbijaju iz glava ljudi da se isplati voziti bez garancije.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Auti su postali preskupi za odrzavati. Evo moj danas kod nasih drugova majstora i opet ce za dva kvara popravak biti 200+ KM.
    Ne znam...ali slijedece auto cu kupiti neko auto iz 2000. za malo para i ja cu ga guliti dok samo ne stane :D
    Ova novija samo bacas pare a pouzdanost nula.

Jbte moj prosli Fiat...pa samo sipas i vozis...benzinjara,atmosferac,plin bio...jedino oko tockova se nesto promijeni,ostalo nista :D
    Nije me nikada ostavio na putu za 10 godina. Nije se nikada upalila lampica check engine,nisam siguran ni ima li to u tom autu :D
    Nije luksuzan ali je bio pouzdan a sada svaki sljasti a smece upakovano u lijepom celofanu.