Ljudi bi da se voze a da marke ne ulože. Svaki auto je trošak ako hoces da je sve po ps u. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sve stoji, ali on i govori kako je sve prije bilo robusnije, a to je cinjenica, nije nista slagao, nije bilo osjetljivo ovoliko. S druge strane sto se prije pomiris da su dvije podloske 200 bice ti lakse
Pa nisam precizirao kvarove ali nije nista ozbiljno a opet nije meni 200+ KM malo,ako cemo iskreno Mislim mogu platiti ali mi nije malo
Malo ili puno je stvar percepcije. Ja imam mušterije koje budu iznenađene npr kad im kažem da je nešto 70-80KM,pitaju zašto tako malo, a neki za isti iznos pitaju otkud toliko, a zna biti jeftino to što je nekom skupo jer sam ja da kažem potrudio se da što manje uložim dijelova, a da napravim da bude dobro.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sad je vec standard neki obicni kvar 500-1000, onoliko koliko je nekad bio veliki servis i dugogodisnje mentalno spremanje za njega.
Ne znam prati li ko na YT Borku, Buduci Klasici. Tu vam je sve receno kakva su auta prije i sada. Kada otvore stare motore od audija, mercedesa, V6, V8 iz 90-tih, do polovine 2000-tih, lanac nategnut kao da je nov. Klipovi, ventili, sve u odlicnom stanju. Dotrajali su samo dijelovi gdje je guma, dihtunzi, nosaci motora i sl. i to od od temperature i starosti. Zamjeni ulja u mjenjacu, diferencijalu i vozi misko. Da strada pumpa ulja ili da se istegnu razvodni lanci, potrose klizaci lanca i da ti napravi havariju, to se nikada prije nije desavalo. Barem ne prije 500 hiljada km. Jedina boljka je bila potrosnja goriva, koju bi danas mnogi prihvatili umjesto generalki na motoru.
Kao sto dams rece sve je stvar percepcije. Meni se na astri u šest godina nije nikad nista pokvarilo pa sam na odrzavanje potrošio gotovo 2,5 milje jos da uracunamo gume bilo bi debelo preko 3. Neko bi je gulio bez marke da je uložio i opet bi ona išla. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne mora znaciti da je bolje bilo, uzorak ti je ono saka auta sto je prezivjelo jer je neko odrzavao, a nemas pojma koliko je na otpadu zavrsilo.
Pa dobro si potrošio na odrzavanje s obzirom da je astra tog godista u pitanju i jos kazes bez kvarova. Ja sam 4 godine vozio Merca i odrzavanje oko 2200KM, radio felge 500KM i gume 1000KM. Najvise dao za kasko i registraciju
500km veliki servis u ovlaštenom, vec sam pisao kako su ga uradili tj ne uradili, nisu zamjeniti spaner, mikro remen vodenu. Prije dva mjeseca odradim veliki kako treba 730km Kočnice odradim na sva cetri, diskovi polupaju nakon 200km majstor stavi diskove na zahrdjalu glavicinu, odem kod svog majstora ponovo kupim diskove, samo to sve skupa je bilo 700-800. Neko bi tokario, jebiga ja ne radim tako. Jos sigurno 500 tipa ulje u mjenjaču, dva puta svjecice i td.radio gumice hladnjaka, eto to nije bio sad kvar ali moze se u to ubrojati i kupim jos jedan set gumica cisto da imam, ali sada ce imati budući vlasnik Ugl zao mi je prodati tj ne mogu uzeti neke pare a auto tip top. Plus na ovo dodati set alu felgi, ljetne zimske gume... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sto jest jest nisam imao sreće. Ovlašteni ko bi pretpostavio, a diskove nisam mogao kod svog majstora bio zauzet, ja morao na put rekoh to moze odraditi bilo ko i eto ti. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma to nije vrijedno spomena. Radio ga dva puta godišnje za astru je 90-120km skuplji rezervoar goriva Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa kako nije vrijedno spomena ako si ga radio 12 puta, to je jos 1100-1400KM. Znaci gotov 4k ulozio u Astru samo za redovne servise. Neko ce se fino namirit. Al hajd i ti si se namirio, pa je red da proslijedis