All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Korektno, i kod mene je slicno.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Odlicno. I ja kupim onaj modul :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. kvaju

kvaju Komšija

Ajde javi za par dana kako radi, jeli se isplati to.
    Iskreno jedino bi radi waze to uzeo, pa javi kvalitetu poziva, gubi li vezu s bluetooth i slicno, dok ga malo duze koristio.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Qler likes this.
  4. Reznor

Reznor Overclocker

To ja hoću na svom A4 da stavim, samo se ušteka modul, ne gubiš fabrički ništa i nema gubitka na kvaliteti zvuka kao kod kineske multimedije. Jedino nemaš onda touchscreen, ali i ne treba mi, imam točkić i komande na volanu.

Qler likes this.
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Danas sam vozio po gradu, ne gubi vezu, pozivi rade uredno. Iz nekog razloga me ne čuje hey Google, ali pozivi rade uredno.

Ali dok malo provozam i vidim sve, i mene zanima kako radi sve. Review ovih bixiva po netu su dobri, al nisu svi isti... Ne znam kakav je moj konkretno

kvaju likes this.
  6. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Posaljes link? Znas li koliko kosta to zadovoljstvo?

Na A4 imam bluetooth, ali sluzi samo za pozive. Ugradio bih to samo da mogu muziku preko bluetooth pustati :D

7. Reznor

Reznor Overclocker

To je ovo, najjeftinija opcija: https://olx.ba/artikal/69125958

Dok za razliku od ovog samog modula imaš i zasebnu multimediju:
    https://olx.ba/artikal/63080453
    https://olx.ba/artikal/60760915

Ova zadnja mi se ne sviđa, jer je u "rupi" i touchscreen nema neku svrhu.

Ako ti je mono odnosno crveni ekran pogledaj ovo: https://olx.ba/artikal/64890828

EL NINO CFC and Ekstrauterina like this.
  8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Znaci radi taj modul. I ja sam gledao za insigniju za aliexpress, ali nisam bio siguran kako ce raditi. Ima sasvim malo sadrzaja na YT za to.

Mada, jos mi nije zatrebao carplay/android auto. Navigaciju kad pustim sa telefona pretezno slusam sta asistent govori. Muzika svakako ide preko blutua ili sd cartice.

Na ali je isto oko 300-400 kM taj modul, pa se malo neckam da li da kupim, jos ce me carina oderati na to, pa tako da trazim sebi bas valjan razlog da to kupim. A opet, valja to i spojiti.

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Mazda govnari u cx-5 samo 2.5 sa 140ks…
    Pa ebemu

10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Pade i Mazda. Vidim i kod njih ekrancina bez fizickih kontrola. A lijepo auto bas novi cx5.

11. selvin

selvin Moderator

Smijesno, ne kontam sta im je fazon. Nakon onakvih motora u cx-60 urade ovo. Ide hybrid svakako na ovo, ali svejedno je ovaj bazni preslab.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ne znam, logika im je da prodaju mamama da voze djecu u skolu... Dobila je 200kg, moralo je to bar na 170-180ks da ‘moze proci’

nFare likes this.
  13. nFare

nFare Overclocker

Većina proizvođača sad ima rinaka motore, sa kojim su kontali držati vodu do potpune elektrifikacije, sad kad je to odgođeno...

Vozio sam neko vrijeme takav sličan 2.0 sa 120 ks u trojci, ne znam nekakav je čudan, nije loš, napravili su ga nekako da ima snage na nižim obrtajima iako obrtni moment govori drugačije, kratke prenose, pomogne i elektro tako da je ok sveukupni osjećaj

14. selvin

selvin Moderator

Ocekivao sam 200+. Za vozilo ove tezine je smijesno 140KS. Pa i prethodni model sa 165KS 200kg manje je bio kilav sa ovakvim motorom.

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

40-50 kila je teza.

16. nFare

nFare Overclocker

Nisu više dvije hiljade petnaeste :D

17. AggressoR

AggressoR Komšija

Optimizira mu mjenjac za gradsku voznju i ne osjetis tu kilazu u gradi za sta je i namjenjena.

99% tih vozila nikad nece vidjeti autoput a i ako vidi to je max do 120 i lagano.

18. nivla

nivla Komšija

99% vozaca ne primjeti da im fali snage

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kako molim te, stara 2.0 benz 165 konja 1550kg, ova nova 1720
    Kako god, napravili su vece, komotnije i teze auto, a stavili slabiji motor, nema nikakvog opravdanja
    Otkud sad da je namijenjen cijeli jedan model za gradsku voznju, nije smart jbt
    Sto za usa trziste ima 187ks, zato ste ne bi prodali nijednu sa ovim sepet motorom :D

Last edited: Jul 11, 2025
  20. AggressoR

AggressoR Komšija

Americko trziste je poseba prica, ne jebxxx oni ekologiju koliko EU.
    Ako nije v6 nije motor.

Eu je toliko opteretila s eko normamanda dobijas trenutno stanje, mala kubikaza motora, izvuce se malo vise snage nego sto treba iz tog motora samo da se zadovolji standard, sto ce motor nastradati za 100 000km nije vazno. Drugo ogranicenja na cestama, navika kupaca itd itd.
    U eu ce svi uzeti motor od 110-150 ks nego od 200ks.

Prijatelj ima kiu sportage iz 2017 1.7 motor, 115 ks, teska oko 1500kg. U gradu nikad neces raci da taj motor ima samo 115ks, sredjen omjer mjenjaca za grada. Autoput max je 160 i to je to.