Pa to i jeste, srozali se na nivo kie. To sam prije par mjeseci i pricao, svako ce prije uzeti novi sportage nego cx-5 jer je zastario, i konacno dodje novi model i daju mi 140ks. Bolje onda 2.0t Btw, kada god sam bio u njemackoj, svedskoj, za sve se moralo izlaziti na autoput, ili ako nista brzu cestu. Nekako ne ide mi profil kupaca mazde se autom koje moze 160-170max Pa bolje taletov 3008 kupiti
Poredis staru FWD manual sa pocetnom opremom i manjim felgama i novu AWD automatik sa full opremom i vecim felgama, prakticno si uzeo najmanju cifru od prosle i najvecu od nove. Kad poredis jabuke i jabuke onda je razlika u prosjeku 40 kila, plus minus 10 zavisno od nivoa opreme. Ovaj 2.5 motor ide osjetno bolje od 2.0, ne kazem da ne treba imati jaci u ponudi ali sigurno nije korak unazad u poredjenju sa starim kao sto govoris.
Gdje ide bolje, nizbrdo? Posto do 100 ne ide Pa eto postavi podatke za fwd ovoga, da uporedimo jabuke
Ma sta ocekivati od fanboya nego pravdanja ovakvih gluposti. Reci ba realno usrali i gotovo. Jos ce cijena te kosilice bit 100k+ kod nas.
Ma tu su negdje ti motori, u pet deka, osjetno bolje my ass, jedan vise konja a drugi vise tq Jednostavno je malo, i nekako da se opravda da su to uradili na cx-30, ali ovo je veca klasa. Ne bi trebalo da je toliko skupa, cx-60 je tih para
Kad ne znas nemoj lupati. U toj cjenovnoj klasi su 1.2-1.6 motori sa 130-160 konja, tiguan golać 130 konja 5000€ skuplji, da ti je 200 konja ali za 35000€, how yes no u 2025.
baš me interesuje kako se vozi dacin bigster sa 1.3 motorom, vozilo je baš veliko, kod nas izložen u bcc a tu je oko 130ps..
Ma vozi se normalno,.kad se natovari planiraj put bez uzbrdica i to je to. 1.3 i nekako, oni imaju i 1.0 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jest osnovni cx-60. Ali sa dobrom opremom je 130k. Bice i ovaj u base opremi 80k+. @Haker Dzaba mu i da je 5.0, kad je 140KS na tu težinu od 1700-1800kg preslabo.
90% prodaje svih auta otpada na pocetne motore i snage, veliku vecinu to ne interesuje ili radije placa manje.
Sta bulaznis bolan, kakve veze ima cjenovna klasa sada na pitanje kako novi motor osjetno bolje ide od starog haha Jbg, tiguan je premium za nju, vidis da su je priblizili bigsteru
ma da auto izgleda veliko, znam da je na dacima izolacija i sve ostalo nula, ali tu je cijena daleko ispod svega gore što spominjete..
Ma seres ko foka, 2.0 ima maks snagu 165 ks na 6k rpm a ovih 140 mozda na 4.5 Uostalom, niko od nas nije vozio pa da moze da kaze da osjetno bolje ide, jedino sto imamo su oficijelne brojke ubrzanja od 10 i 10.5 sec u korist stare. Ja bih volio da je drugacije, inace je dobro auto, imali su odlicnu priliku da naprave razliku, nisu i gotovo, mozda ce dogodine ubaciti i jaci motor
I cak i da ide isto ko i stara 165KS, gdje su ekvivalentni jaci motori sto je stara imala (u rangu 190-230KS). Nije problem sto ona ima motor od 140KS, vec sto je to jedini motor u ponudi. Dobro, dobicemo mozda neki hybrid za 2 godine...
Bit ce jaci motor u ponudi, naravno za vise para, snaga ovoga je u skladu sa cijenom i konkurencijom. I ne ide isto kao stara 165, nego bolje.