Cuj snaga u skladu sa cijenom i konkurencijom Nije, nego je snaga u skladu sa normama i nisu bili sposobni da naprave bolji motor unutar normi pa su ga onda srezali na nivo Francuza. A bice jaci u ponudi vjerovatno za 2-3 godine, dok zavrse SkyActiv-Z.
Nisu izduvne norme nikakav problem za taj motor, nema cak ni filtera cestica. Fora je u novim taksama za co2, u normalnoj 194 verziji bi kod mene svake godine na porez islo 1000 eura vise u odnosu na tu “141” verziju, pet godina 5000, deset godina 10000, nije malo. I vec u kupovnu cijenu bi bilo ugradjeno 5000 eura vise, u tamo nekoj holandiji, danskoj, francuskoj i vise, 10-20 hiljada, toliko da ne bi bilo smisla imati ga u prodaji ikako.
Evo izvjestaj nakon 2,5 sedmice Prvih 10 dana bilo sve odlicno, auto nikad bolje. Da bi nakon 10tak dana pocelo da vuce u lijevo i volan se poceo kriviti u desno . Sada da bih isao pravo volan mora stojati malo u desno, ovo nikad nije ovako bilo. Zvao interauto kazu dovezi ponovo da vidimo sta je, al tek sljedece sedmice. Kako je moguce da bude sve ok i onda nakon 2 sedmice sve se raspadne ko nikad do sad Je li moguce da ne pritegnu sarafe ili sta vec? Kud sam ista ikad diro u vezi optike
nista posebno, sto u proteklih 5 godina nisam uletio i nikad volan nije stojo ukrivo Ne kontam fakat, sto ne stegnu sarafe vise ako je do tog
5 godina kod mene i sve bilo super, kako ba Kako su poceli prckat po optici traje 2 sedmice i sve se razjebe poslije
hahah ;D Pito sam da nije neki dio potrosen ili nesto, kaze mi ne bi uzeli da radimo da nismo vidjeli u kakvom je stanju trap
A mozda su ih pretegnuli, nisu proizvodjaci dzaba dali specifikacije za to, a ne pneumatskim pistoljem na najjace.
Pitaj @dmr ljude u interautu nek kontaktiraju @XTRage da nauce kako se sarafi zavrcu. A izduvala ti guma lijeva pa ti vuce volan
Eto vidi se iz prilozenog kako rade. Citat jednog majstora, ja bio prisutan: “on ce meni 60 njutna i 90 stepeni, cega 90 stepeni, sta je to”, i zviz pistoljem koliko god moze.