All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Zar moze naprijed

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Po zakonu moze do 30% zatamnjenja.

3. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Imaju li organi reda neki mjerač da to provjere, ili se zasniva na tome da imaš certifikat o nivou zatamnjenja?

4. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ako smatraju da imaš preko 30% mogu te poslati na vanredni tehnički, a tamo ima uređaj koji mjeri.

hurmash1ca likes this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

Kod nas voze mrtvačke kovčege, vidio sam i naprijed stakla a i vjetrobransko staklo zatamnjeno. Ne trebaš biti stručnjak da vidiš da nije uredu ali eto voze tako.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je ovo i bilo odlicno jer bukvalno su stakla samo tonirana malo, nisu zatamnjena. A nema topline.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa to i ima smisla, blago tonirana. A ne da se vozis unutra kao da si u tabutu.

EL NINO CFC likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Pa kad gledas iznutra prema
    vani vidis sve. Nije zatamnjeno isto s obje strane. Pogotovo 30%, ne primjetis gotov da je zatamnjeno. Kad gledas spolja vidi se razlika.

aNaToMiC ! likes this.
  9. XTRage

XTRage Veteran foruma

10. Aldiin

Aldiin Overclocker

Na autu imam LLumar premium folije – 85% naprijed, 100% pozadi. Iskreno i meni je to na početku djelovalo malo "seljački", ali kad sam ih jednom stavio, promijenio sam mišljenje načisto.

Iznutra vidiš sve normalno, nema nikakvog problema, ali spolja – ne vidi se apsolutno ništa. Razlika u temperaturi je ogromna. Kad sjedneš, sunce te ne prži, ne znojiš se dok voziš, volan i sjedišta nisu usijani, a ni auto se ne pretvori u rernu kad stoji na suncu.

Unutrašnjost se manje haba, sve ostaje očuvano, a što je meni najvažnije – možeš bezbrižno ostaviti stvari u autu. Niko ne zna šta je unutra, pa ni ne dolazi u iskušenje da razbije prozor.

Za ovih pet godina koliko ih imam, nikad nisam imao nikakav problem. Par puta su me zaustavili, ali niko ništa nije prigovorio. Na granici isto, nikada niko nije prigovorio, a obišli smo granice itekako.

Last edited: Jul 24, 2025
    kvaju likes this.
  11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ako hoce, posvijetli lampom i vidi unutra. Meni su bile iste folije nazad i razbili mi staklo :D

12. kvaju

kvaju Komšija

Osobno nebi baš skroz da se zatamne, nego ono kao malo toniraju se, izgleda mi to 'tvornički' i baš ljepo, ali me zanima dali ako je više 'zamrčeno' bolja zaštita od sunca, tj manje vruće u autu?

13. Aldiin

Aldiin Overclocker

Možda neke slabije folije, ali na ovima to nije slučaj. Baš sam to probao, jer je bilo na redditu i ne vidi se ništa.

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

15. Qler

Qler Veteran foruma

Jarane, imao sam 80% zatamnjeno nazad, sve je super po danu, ali navece sranje, onaj srednji retrovizor nikad ne potamni :D koliko ono nazad ubije sve. Iza sebe vidis da nesto svijetli, nemas pojma sta je, meni je iskreno bilo to katastrofa a ne preko toga... A parkiranje i da vidis nazad je nemoguce, i ko kaze da po mraku, vidi sa tim folijama, laze vala prvo sebe pa onda nas ostale. I argument imam senzore ne pije vode, jer nije uvijek sve da tako da se samo na senzore mozes osloniti...

16. zoi

zoi Veteran foruma

Koje su po tvom iskustvu OK da ne bude takvih problema? Odavno zagledam te folije Ali baš iz tog razloga nisam do sad.

17. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma nisu ni sve folije iste.

Isto ko i za ostale stvari imas rang, klasu i slicno, i na kraju krajeva i cijenu.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Samo Llumar folije sam uvijek imao, dvije u CAC Folije, jedna kod nekog momka na Sedreniku, Nera Folije, ima ga na IG.

U glavnom, nazad sve preko 70% previse, i to mi je gornja granica. Moj sweet spot, gdje sam imao nekako najbolji osjecaj u voznji i komforu je nazad 50%, naprijed 30% one blue. Zena je nazad bukvalno dojila dijete da niko ne vidi, a nivo toplote u autu je bio drasticno manji. Sad cu naci slike Mondea sa tim setup, kasnije sam na drugom mondeo stavio nazad 70% i meni se nije svidjelo, nikad mi nije leglo, iako je izgledalo lijepo..

zoi likes this.
  19. mobsterc

mobsterc Overclocker

slaba ti lampa :D
    folije su llumar

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

pa sta bi da vozis dostavno vozilo i sl :D
    imas retrovizore, sta imas gledati na zadnju sajbu, jel to zagrlis suvozacevo sjediste :D :D
    da ne kazem da sada skoro svako auto ima kameru nazad