All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

2 godine vozio Fiat Doblo furgon, zatvoreni skroz :) al ne miješajmo sad babe i žabe :)

Ovo mi nije leglo

Ovo jeste

zoi likes this.
  2. Qler

Qler Veteran foruma

Nesto me edit zajebava :)

Sad CLS naprijed nije nikako zatamnjen, a nazad je mislim 80% i isto mi ne odgovara. Ali gledam da ove naprijed toniram da bude ugodnije.

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa eto, poenta je da se moze bez zadnje sajbe i eto ti odgovor zasto ce neko zatamniti 100%, nema iste preferencije kao ti

4. Haker

Haker Veteran foruma

@Qler
    Ne pokazuj bratu :D
    Supak zakoci ko sivonja u sred strane kada sam ocekivao da ce ubrzati i kucnem ga. Razbi se ledica o njegov auspuh.
    Jos hoce pare, rekoh ne bih ti dao marke da crkavas jer lik na autu nema tačke, I zovne policiju, tvrdi da mu je branik pukao.

Ugl jesu li ove ledice iste za sve w204, da odmah narucim. [​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. Qler

Qler Veteran foruma

Jesu mislim LED iste, samo ova niklovana lajsna je mislim zeznuta za naci.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Sreća ona nije ostecena :)

7. zoi

zoi Veteran foruma

Zanimljivo mi je ovo ismijavanje vožnje unazad metodom grljenja suvozačevog sjedišta projiciranjem neke superiornosti, dok u Velikoj Britaniji na polaganju moraš tako voziti unazad da bi položio :)

Nije ciljano ni na koga direktno, nego više puta vidim takve postove, kako ovdje tako i na drugim mjestima.

8. Qler

Qler Veteran foruma

ja u pa realno 90% slucajeva vozim nazad na retrovizore (to mi je i ostalo od onog Dobla zatvorenog) ali nekad se okrenem nazad. A kad se parkiram, onda retrovizori, senzori i sad kamera isto pomaze.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Kad trebaš parkirati među auta na parkingu retrovizori su bolja opcija, kad treba voziti nazad gdje imaš pješake gledanje nazad je bolja opcija.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Zavisi od auta. Meni je lakse parkirati caddy ja nego astru npr, ovaj nema prozora ali ima tri puta vece retrovizore, milina.

11. dmr

dmr Veteran foruma

I kod nas je bilo obavezno okretanje pri kretanju unazad pri obuci i polaganju. Ne znam sto su to ukinuli.

12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

A ja mislim da lično mišljenje treba ostati takvo, i ne tvrditi općenito kako i šta je bolje :)

13. dmr

dmr Veteran foruma

U pravu je covjek, kada treba ici dugo u rikverc i kada je poprilicno prava cesta i kada hoces puno brze da se kreces unazad, zakon je okrenuti se. Kada se okrenem mogu piciti 20-30km/h u rikverc, sto je nezamislivo na retrovizore i kamere :D

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Cuj to, pa ti onda vozi na lijevoj strani, glumi da si u uk.
    Haj ne kaki ziv bio :D
    Nikakva superiornost, obicna zajebancija.
    A ovo da vozis u rikverc 30 na sat necu komentarisati

aNaToMiC ! likes this.
  15. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Nagledao sam se ja takvih hamiltona što opletu 20-30km/h, pa kad krenu da motaju volan, opale prednjim točkom od nešto jer nemaju nikakvu preglednost nemaju naprijed, a i hamiltoni su svi i imaju dobar osjećaj i za prostor i za sve.

16. dmr

dmr Veteran foruma

17. selvin

selvin Moderator

Kamera je sto se tice preglednosti i sigurnosti x puta bolje rjesenje. Svakako nije za brzu voznju nazad kao sto ovi sto grle sjedište vole. Ali u vecini novih auta kad se okrenes vidis 2x manje nego na retrovizore. Jednostavno nova auta nisu planirana za takvu voznju niti ce vise ikad bit.

18. Reznor

Reznor Overclocker

Po meni još bitnija stvar da detektuje prepreku i koči automatski prije nego se desi incident. Može se desiti vozač umoran ili pozli, a po ovoj žegi je svašta moguće.

19. dmr

dmr Veteran foruma

To jeste, zato sad sve kamere :D

20. Reznor

Reznor Overclocker

Uh belaj, mada nije to ništa strašno, meni je sav prag lijevi bio uništen ko da ga je cuko izgrizao, ali Qlerov rođak ga je vratio u fabričko stanje :)
    Pisao sam već, nosio onu Teslu na servis, nepoznat teren tijesna uličica, plus sunce klima u autu nije radila, pa mi u trenutku bilo pozlilo i udarim u mali betonski zidić, doslovno nasukah auto.
    A slično gledam svaki dan, iako znam nekad malo gasa dodati u žurbi, uvijek držim odstojanje, jer narod niotkud izleti.
    U garaži u grand centru bingo neka žena mi se ispriječila i uzela mi prednost pri parkiranju, još gužva puno ko šibica, i isto neki tako ko bekan vidi on da nemaš gdje i da moram nazad i ja baš ono mic po mic unatrag i on nastavi direktno u mene. Kaže evo vidiš kako je branik oštećen rekoh druže ti si mene otpozada kucnuo, zovi koga hoćeš :D
    Još vidljivo ko dan nema ništa on se nećkao da li policiju da zove i da zajebava narod u punoj garaži radi ničega. Stvarno je nekom narodu dosadno u životu.