All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ovo je bilo sa magistrale na sporednu ulicu i gizva velika ovi odozgo niko da malo uspori da nas pusti, jesmo jedno pet minuta cekali i napravi se malo prostora ovaj ispred mene krene i ja za njim, odozgo neki pasat kako me ugleda da se ubacujem tačno ubrza na mene, a ovaj debil ispred mene skroz stade. Jebiga kad ti je noga na gasu kontas da ubrzas i desi se da moras kociti, ne bi ga ni verstapen izbjegao.

Ma jebo auto, ima tacka na braniku i ledica, zamjenim ledicu, samo sto je pegla, gledam moram skidati onaj hepek wheel liner, ne znam kako se na nasem zove :D

Nego mi je ovaj toliko živce izvukao da to nije normalano, jadnik zadnji on ce se sad ganjati ko zna koliko po osiguranju da naplati neku mizeriju, pa stvarno moraš biti jadnik. Plus zvao policiju ja ih molim da nam kazne pisu sto smo ih zvali radi gluposti i nisu htjeli.

Tacno je ovaj konjic ljeti ebeda od mjesta. Nisam deset dana palio auto ne možeš nikud, imaju dva pravca u oba kolone non stop.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Reznor likes this.
  2. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Meni je ta asistencija sjela na kocnicu na sred autoputa po kisi, od refleksije mislila auto, kad nismo pocrkali od straha :D

Reznor likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Haker likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Koliko sam vidio ima verzija sa cetri sarafa, odvije se i izvadi ovako komplet. Ovu verziju bez sarafa vade tj gurnu vani iza blatobrana.

Edit: evo gledam ljudi vade sa vanjske strane, jos bolje :)

5. Reznor

Reznor Overclocker

6. bhd

bhd Veteran foruma

ruzan brate u svim verzijama :D

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

8. zoi

zoi Veteran foruma

On se poredi sa direktorom, to mu je greška :D

9. Reznor

Reznor Overclocker

Ne poredim se ja ni sa kim nit sam šta rekao na to, nego to je baš proseravanje da izvinete. Znao je kolika mi je plata bila i da to ne mogu priuštiti.

Last edited: Jul 26, 2025
  10. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Tako je i meni moj govorio da idem na skijanje na planinu dok su tri plate kasnile. Zato sam promijenio kompaniju :D

11. zoi

zoi Veteran foruma

Ma zezam se, što si zategnut :D

12. Bio_Sam_Zmijanac

13. Bio_Sam_Zmijanac

Pa vidim ja ti na onom showu sa 159
    https://www.facebook.com/share/r/1ACos9RSte/

14. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma moja je bila kod majstora tad.hhh

3 majstora govore nosac motora popustio,treba mjenjati. Prijatelj iz Beograda sto ima servis kaze ocisti klapnu (nasim majstorima kazes oni tvrde da nije do nje).
    Skinem klapnu gasa, ocistim je dobro i sad ni najmanje vibracije pri gasenju motora. Prije toga na gasenju znala zatrest, pogotov kad je hladna i svi majstori tvrde nosac.

Ujedno ocela i bacati u safemode kad krene cistit dpf zadnje 3 sedmice, standarno majstori tvrde da je dpf gotov jer klapna nema veze s ti, a ono sve bilo do klapne.

(Ne moze korigovati kolicinj zraka pri ciscenju dpf-a i samo gresku ocita)

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Sad ti njemu u kontru i reci da se mjenjamo MG-a za GLC-a :D

16. Reznor

Reznor Overclocker

I to on meni da doplati :D

17. nFare

nFare Overclocker

Ja prosto ne mogu da vjerujem kako neko može lupati tako osim da je skidao sto puta neki dio sa auta ali da ne razumije funkciju istog.

Nosač motora prenosi vibracije konstantno a ne ponekad, pogotovo dok je motorni prostor hladan a i kad ugrije, vibrirat će i dalje ako je guma u baš lošem stanju i ako je već motor čučnuo, zavisi kakav je sistem vješanja motora primjenjen. Motor je sa jedne strane oslonjen bočno - osovinski, odozdo poduprijet sa mjenjačem a sa druge strane je obješen i obično taj strada prvi, naravno rješenja variraju u odnosu na vrstu motora i kreativnost inženjera :)

dams82 likes this.
  18. AggressoR

AggressoR Komšija

Tresla i pri startu, poskoci hauba nekad. Zimi ako je odmah gasis cim je hladna bas otrese citavo auto, imas osjecaj da ce ispasti motor.(jos obavezno gasenje s stisnutim kvacilom). Vibracija nikakvih nije bilo dok radi.
    Jedan majstor kaze los donji nosac, sto se veze u blizni kartera, drug da je ostisao nosac kod akumulatora i da njega necu nigdje naci novog tako da nista ne diram, treci da je prolem nosaca kod zupcastog.
    Problem sto baci gresku kad cisti DPF je do njega, ne moze klapna zezati, majstor kaze, cupaj dpf gotov.

Skinem je skroz, ocitim, otvorim elektroniku i to dobro isperem (ulja dosta uslo od uljni para, poznata stvar s klapnom kod 1.9 motora), sve vratim i kao da je novo vozilo, ni sekunde ne zatrese ni pri paljenu ni gasenju. Normalno odradi regeneraciju dpf-a.

Jbg, vecina danasnji majstora odmah iz glave lupa sta je, nece ni da provjeri.
    (dvojica su cak i gledala.hhh)

nFare likes this.
  19. Aldiin

Aldiin Overclocker

Gdje kupiti metlice brisača, bosch sam mislio uzeti??

U ovlaštenom 100 KM, Intercars 80 KM, Euromotorio 50 KM, Kare 60 KM .. sve isti model, bosch.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Pa valjda gdje je najjeftinije.