All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Aldiin

Aldiin Overclocker

Pitanje je da li je isti kvalitet, tj, znam da ima baš puno replika ovih bosch metlica, zbog toga pitam..

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Izvalis stoju i rahat.

Haker likes this.
  3. dams82

dams82 Overclocker

Uzmi Valeo, nećeš se pokajat....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Aldiin likes this.
  4. nFare

nFare Overclocker

Daj neka me neko uvjeri da te metlice u Obiju i ovlaštenom nisu iste

5. dams82

dams82 Overclocker

Nema tih metlice van mreže prodaje autodijelova. U obiju, fisu ili nekoj trećoj radnji tog tipa možeš naći samo neke obične univerzalne na komad pa sebi spariti.... Ovo su tipske metlice pakovane u setu za jedan ili više modela vozila, budu obično najvišeg kvaliteta, a proizvodi ih Bosch, Valeo, SWF, Denso ili su OE što i dalje ne isključuje da ih proizvodi jedan od navedenih proizvođača.

nFare and Aldiin like this.
  6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kod nas je to bezobrazno skupo, komad plastike i gume… u usa narucim metlice ‘da mi sviraju’ i budu max 6-7$ komad. A cesto budu na snizenju pa to bude i 3-4 :D
    Istina, ima nekih serija i modela pa budu cifre 30-40$, ali nisam toliko lud. Ovako ljetni i zimski set pa mijenjam

7. selvin

selvin Moderator

Fake, scam sa temu-a, sto bi ti reko xtrage.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

selvin likes this.
  9. nivla

nivla Komšija

tipske bosch su bile najjeftinije u unitrade kad sam kupovao, cca 40km, vakat ih mijenjat sad nekad, nisu malo ni izdrzale 5 punih godina

10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja jucer narucio Bosch Aerotwin preko ekupi, 49KM.

I to sasvim slucajno naletim na njih na ekupi. Na drugim mjestima je skuplje.

Samo izgleda da cu se nacekati na dostavu, tek mi je naznaceno iduce sedmice u srijedu ili cetvrtak.

Valja se sad nakaniti i ocistiti fino sofersajbu.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Ja kupim bosch jer je auto u garaži, plus na moju kilometratu, eno ja astri nakon pet godona tek sad se malo cuju mada mogu jos.

Inace bih i ja te jeftine radije mjenjao svake godine.

12. dino73n

dino73n Veteran foruma

Sa metlicama je isto kao i sa gumama.

Ima ih svakakvih i sve voze. Al jedno je smece a drugo je premium.

aNaToMiC ! likes this.
  13. nFare

nFare Overclocker

Poenta je smeće i kvalitet unutar premium brenda? Spominju se neke replike, valjda ima načina da se skonta da li je nešto pljaka, pa neće nijedan poznatiji lanac trgovina provati muda pod bubrege.

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

U pravu si, ja sam uporedio cijene nekih dijelova za svoje auto u prodavnici autodijelova i online, cijena je dosta veca u prodavnici i to uz dostavu brze poste preko online kupovine. Uzimaju pofinu marzu.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma kako ce brisaci biti 100KM a da te dobro ne klepe po usima. Pa cijela guma od tocka je toliko, moze se nekada i premium potkaciti :D

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ako mislis da ekupi nece prodavati dupljake, ne znam, nisam siguran :D
    Imali su oni svakakvih izleta, znam iz iskustva da im xiaomi periferija nije bila original. Oni rade sa firmama, ne zanima ih bas porijeklo…
    Ako znas da se bosch kopira, sto da ga kupujes, svakako outsourceaju to, sigurno se ne prave u bosvh fabrici :D vala bosch na konto imena ce jos malo i posteljine prodavati, katastrofa
    Uzmi valeo ilista znam, tako neki brend

17. Haker

Haker Veteran foruma

Sad treba pet stranica o brisacima. Pa ebte odeš u radnju, kupiš neke brendirane da ti je srce na mjestu i cao.
    Ili kao sto dino rece, razrahatiš se i u ovlastenom stoju ostavis da klepanje po usima buse potpuno :)

18. kvaju

kvaju Komšija

Ja sam prvi put u zivotu uzeo OEM Mercedes brisace, bas me zanima koliko ce izdrzati, cjena Bosch u Gumi m kazu oko 80-90, OEM 120, kontam haj probat cu

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

19. Haker

Haker Veteran foruma

Pa eto, ostavio si im 30-40 na kafu :D [​IMG]

20. kvaju

kvaju Komšija

Neka sam, bar cu promjeniti misljenje o djelovima onda u ubuduce, ono original je original, a necu se previse istrositi. A i nebi vjerovao Geminiju za sve šta kaze

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro