Nije to tako jednostavno. I Toyota ima akumulator OEM, i OEM "prva ugradnja". Sta mislis koji je bolji? @dino73n najbolje zna
Nekad su ponudjeni kao opcija. Ali mnogo skuplja opcija. I tek tad dobijes akumulator koji ce opet trajat kao onaj prvi. Inace dobijes "obicni" OEM.
Kad smo kod akumulatora, gledam ovaj je 18. god, mjenjati cu ga na jesen. Piše AGM ali auto nema start/stop. Hoću li kupovati agm? Ovaj agm je skuplji prilično. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja kad sam uzeo svog w204, ima start stop ali ne radi, otisao do majstora, provjerio isti takav akomulator bio, kaze mozda je kraju, promjenio ga uzeo vartin neki isto poskup, mozda varta 400-500, mercedesov je bio oko 700-800. Vjerovatno je i u njemu bio tvornicki citavo vrijeme, tako je izgledao. Start stop proradio odmah, doduse gasim ga stalno Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Zato sto ne moze trajati sto godina, 6-8 godina je gornja granica, a moze na putu ostaviti. Zadnji sto je crkao dodjem kući, bio na putu, sutra da upalim auto, mrtav. Znaci jedna noc i jedno paljenje me djelilo od zajebamcije da nocim negdje. Kkntam na jesen novi I miran. Vartu sam i ja mislio, a start stop ne znam da ima ovaj, nigdje ne vidim ono dugme za njega.b Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nema veze ima li start stop ili ne. Ako je agm ide agm. Razlike je u ponasanju alternatora prema punjenju akumulatora. Kad je agm ne puni ga uvijek a ima ono regenerativno punjenje na kocenju i pustanju niz brdo. Onda pusta ga da se prazni dublje od obicnog akua a obicni to ne podnosi i crknu puno prije nego sto bi trebao da crkne.
Ja ti fino kažem, ako su parametri ok, onda je preseravanje i čačkanje mečke( ) . Koliko vidim imaš originalni AGM akumulator i oni su i kvalitetniji i duže traju od bilo kojeg after market kojeg ćeš narednog kupiti. Zato ti kažem, provjeri parametre, i ako budeš imao razloga za brigu, mijenjaj.
To bi bilo najpametnije, ali ne znam nikog sa onim testerom, moram vidjeti ima li ga iko u blizini. A konto sam ga kupiti da imam i nikako da dodje na red. @dino73n hvala dino, nisam imao pojma, konto to samo radi start stop, covjek uvijek nauci nesto novo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam kupio na aliexpressu jos poodavno pravi tester za akumulatore i radi bas cool. Zadas mu paramatere sa akumulatora i uradis test. Rezultat “bude dobar,””dopuni pa ponovi test” i “za zamjenu” A vidis i koliko procenata zdravlja je jos u njemu i kad je “dobar” pa znas jel pravo dobar ili jos koji dan dobar. A vidjao sam i na TEMU taj isti tester.
Ma ne diraj. Ja sam na CLS zamijenio jer je neko stavio obični, ne AGM. Isto nemam start stop, ali ide AGM. A nešto sam kontao, mislim da neću mali servis raditi u ovlaštenom, što mi kum kaže niko ti neće reći hvala, bezveze baciš nekoliko stoja... Kontam odraditi mali servis i zamijeniti ulje u diferencijalu, ili kočnicama, ili šta bude trebalo, za te pare.
Jupi!!!! Izgleda da si pojeo koju kospicu od jabuke za inteligenciju sto je mali na pijaci prodao policajcu. U sta god da potrosis razliku u plusu si. Izvedi zenu i djecu na veceru bolje je nego da njima ostavljas.
Nakon što auto izađe iz garancije pozdraviš se sa ovlaštenim, eventualno ako treba neki dio koji ima samo OE poručiš kod njih.... I to ne mislim samo u BiH nego uopšte..... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Moje neko iskustvo što se tiče ove vw grupacije u audiju traje najduže akumulator slično je i sa nekim drugim dijelovima, u škodi je najgore... postoje oem akumulatori ali ne postoje ljudi koji to hoće platiti ako ne radi start stop aku je definitinvo pri kraju...i zato što je pri kraju auto neće da se gasi to je prvi od znakova..... metlice brisača pa i one oem, ako ne paziš preko zime, brzo se poderu cca 2-3g...mogu one izvući i 5g ali meni više to nije to...
Za akumulator milion faktora od načina voznje do lokacije baterije. Logično da ce onaj u gepeku biti u boljoj poziciji nego onaj pored motora, pa onda brend i td. Sent from my SM-S911B using Tapatalk