U servisnoj moje đulijete iz 2012 jedini servis u ovlaštenom je ispiranje fabričkog ulja iz motora nakon 1000 Km, svaki naredni radio na crno kod jarana bez računa , tako švabo održava
Update, našao u Kiseljaku isparivač od C4 na otpadu, netaknut maltene za 200 KM. Zovem čovjeka da provjeri još jednom da je ispravan da ne stavljam bezveze ruke da plaćam pa belaj opet ako ne bude radio, veli on 100% je ispravan, kao ne bi ni prodavao da nije. Usput reče mi imam ti ja majstora za 300 KM će čovjek uraditi. Odradio sve prije dvije sedmice, za dan sve, ostavio čovjeku još 50 KM. 550 KM dakle sve. U pitanju je autootpad Zigi, imaju i automehaničara tu odmah preko puta. Napunio poslije klimu, evo sve fercera, ne ureklo se
Najviše me klima ubjedljivo koštala za ovaj auto, prošle godine hladnjak i sad ove godine isparivač i 3x su bila punjenja klime. Vidjet ću što kažete za 2/3 mjeseca ali vidio sam stari isparivač kakav je bio i definitivno je dotrajao ... Glavni kriterij za traženje drugog auta mi je dugotrajnost klime
Eno merc objavio pad dobiti za 70% Kakav li nas tek sada kvalitet ceka… Nissan u gubitku milijardama, definitivno vise nece biti mjesta za toliko igraca
@sgtPepper super! Nadam se da si riješio problem. Sa zigijem sam i ja imao više puta pozitivna iskustva.
Valjaju li ista oni uredjaji za provjeravanje pritiska u gumama. Gledao nesto na temu, nisu skupi, samo ne znam jel pozudano to. Neku noc, usput mi bilo i odem na hifinu pumu na ilidzi kod kruznog toga. Pristekam, pistolj puse a guma gubi pritisak. Zatim se okrenem prema gradu i odem opet na hifu kod stupa, tamo nikako ne radi aparat. Produzim dalje i odem na EP na Cvili, tamo javasluk nekakav puna benzinska auta, a niko ne toci goriva, sve neki lafo tjuneri ili sta vec, se skupili. I nekako uspijem auto parkirati kod pistolja za pirenje i dopirim gumu.
Radi sasvim ok. Ja se po njemu ravnam jer generalno je mjerodavno kada je guma hladna. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
@dino73n @dams82 Majstori mogu li dosuti dec-dva ulja iste gradacije drugog proizvodjaca? Prosle godine u servisu sipali neko VAG Special D 505 5w40 nisu mi ostavili nis... internet kaze da je to ulje za dizele, a za benzinca ide 502 ili 504?? Presao 5 hiljada i na pola je mjere na stapu, uskoro idem na more, a u jesen planiram svakako komplet zamjenu.
Možeš naravno, u nedostatku istog je bolje dosuti bilo kakvo nego da ga fali.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kod mene je ovaj kompresor za gume: https://share.temu.com/5JabVcmSfGA Radi super preporuka. Što se ovlaštenog tiče neću ni ja više auto star sad će 5 god dosad sam svako 30tkm radio ovlašteni a svako 12-15tkm kod svog majstora. Više vjerujem svom mehaničaru. Dosad sam nosio svoje ulje i filter u ovlašteni samo za zamjenu pola sata posla i da mi digitalno unese servis uzme mi 200-250KM sad je možda i više. To ako ću izgubiti na cijeni kasnije na prodaji uštedit ću na servisima.
Ma neces nista izgubiti. Ovlasteni su postali fuseraj i ja sam se uvjerio. Jos te naruce da im dodjes za mjesec ili vise. Nadjes postenog majstora i rahat, a i on ima ovjeren racun. Ili barem racun za dijelove koje si platio. Jos bolje ako mozes i sam sebi uraditi. Prije sam se cudio ocu sto to sebi radi te neke sitne stvari, na kraju ispade da je u pravu. Nego koje ulje sipas, kod tebe je Golfac 1.5 tsi jel tak? @forzamilan
Znaci voda u servisnoj vidim da su i kod mene sipali isto pa odjednom preporuka fabrike na 5W40. Nesto su skontali samo nije za price... Nebih ja ispod 5W30, *ebi ti njihove preporuke. Uzmem Liqui Moly 4l 105KM. Ima i jeftinije al nije blizu, dok platim postu dodje na isto. Filter isto Mann 15KM.