Hvala druže. Nisam nikad u životu mislio da ću voziti bijelo auto, ali kad sam ovo vidio uživo na suncu … nisam razmišljao sekunde. Sve one crne, sive, plave su pale u vodu. Boja je crystal white kako je Volvo zove, ili što bi bošnjo rek’o metalik perla ili kako već …
Promijenio na bolje! Uzivaj. PS. Je li avoz sa vana, koliko je prešao i koja je cijena bila ako mogu pitati?
Uvoz jeste, druge detalje nebih javno. Imaš ih par komada na piku, sve je to u pet deka cijenom. Ako išta valja, skup je.
Top auto, dobar izbor, da se navozaš. Ja sam zavolio bijelu boju sa Octaviao. Perla crvena je rijetkost i nisam se pokajao na 3008, crno mi je loše zbog temperatura.
Dobar si, meni je bilo 5.9 jer sam imao 200 km loko voznje po Pelješcu. Ipak ne mogu novi motori stići 1.9 TDi .
Ja juce nasuo pun na EP na aerodromskoj, otisao prema Umoljanima, blizu sam dosao, radovi na cesti pa nisam dalje mogao proci.. u glavnom nazad, reko daj da vidim koliko sam potrosio 20KM stalo okruglo, oko 70km presao. Ali dusu sam mu uzeo, nije bilo auta po cesti, onaj dio od Umoljana do Babinog dola, pogotovo onaj novi asfalt, mislim da je izbacio sve cađi što je imao u sebi
Tuzla-Makarska, kontam koji je put onako najlaksi za vozit, mislio sam Doboj-Zenica-Sarajevo-Jablanica-Mostar i onda dole na Medjugorje. Znam da je vise km od uobicajenog, ali zaobidjem uglavnom sva brda, ako se ne varam. Ne znam samo tu dole dionicu od Mostara preko Medjugorja, znaci ne ide se na Ljubuski.
Pretpostavljam da je ovo neko pitanje Da ne ulazim u logiku "najlakseg puta" ali vjerovatno ti je tom logikom najbolje poslije Mostara ides dalje glavnim putem i prije Počitelja se ukljucis na novu dionicu autoputa i picis tako autoputem do Zagvozda sve, izadjes tu sa autoputa kroz tunel i skrenes lijevo i u Makarskoj si. Valjda si to htio
Da, da, to sam mislio. S tim da sam mislio sic s tog autoputa prije Vrgorca, jer je krace, a ne ide kroz brda.
Ako izadjes na Vrgorac onda ces bukvalno morat preko Biokova, najgori put za tebe ako vec izbjegavas Karaulu pa ides na Doboj, onda ces se tu vratit u Vrgorac kad vidiš Biokovo. EDIT: https://maps.app.goo.gl/JMZR7W9QuZoUnjvA7?g_st=ac Prelijep put za vozit, ko voli vozit Isao sam s merc u novembru tu, top voznja.
Mozes i Mostar - Siroki - Imotski pa kroz tunel. Vremenski je isto otprilike. Mi smo tako isli ove godine i nije bilo uopste guzve, put normala.
Preko Gruda na Donje Vinjane ili preko Sirokog na Gornje Vinjane. U oba slucaja ides kroz Imotski i meni je to bio najkraci put. Kroz tunel sv. Ilija i izadjes na raskrsnicu kod Baskog Polja, onda lijevo za Makarsku. Isao ove i prosle godine tim putem, nije guzva na granici a i sam put je dosta rasterecen jer vecina idu na Doljane.
Dobro, ako idem na Sv. Ilija tunel onda ima smisla da idem na Imotski, preko Sirokog i Gruda. Pa ja, mislim da ce tako biti.
Samo lagano, imaju stacionarne kamere u svakom mjestu. Na gmaps ih sve izbaci. Edit: I obavezno jedan dan navrati u Split neces se pokajati. Imas aplikaciju Split Parking, nadjes mjesto, platis online, sve su rijesili top.
Vinjani donji ja zaglavio na granici u subotu 1.5h. Katastrofa. Bauštela neka na granici. Nije mi se desilo zadnjih 10 godina takva situacija. Očito su da su i Sarajlije čule i za ovaj prijelaz. Inače Bugojno - Tučepi (Posušje, Imotski) moja standardna relacija je 2.5 h. Sada sam vozio 4.
Po meni je uvijek bolje na Zenica-Vitez - Bugojno - šuica - Tomislavgrad - Posušje- Imotski.... Manja je gužva na putu nego preko Sarajeva i ispod Sarajeva prema mostaru.... A i bliže je.... Osim Rostova koje nije sad neko brdo zajebano I nije belaj, ovamo bradina, ništa manje.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk