All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sad sam probao s tom varijantom i veli viamichelin puno duze traje, bukvalno +2h. Ne znam kako jer mi ne djeluje duze.

EDIT: a ne, nije nego pola sata brze. Nesto sam zajebao bio.

2. dams82

dams82 Overclocker

Oko 6,5 sati Tuzla, Doboj i navedena mjesta do Makarska.... Ne znam šta Michelin kaže.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Stevie_Ray

Da, tako kaze. Kako rekoh nesto sam pogresno unio bio.

Gledam samo potez Vitez-Kupres ima nekakva brda.

4. dams82

dams82 Overclocker

A ova ruta preko Mostara bi bila oko 6,50h samo što ćeš sigurno imati više gužve na putu oko Mostara, posebno onaj semafor na ulazu, ja sam ljeti znao pola sata voziti u koloni.... To je Rostovo, jest brdo, ali je dobar put. I ovamo ima Bradina koje je isto brdo....

Stevie_Ray likes this.
  5. Stevie_Ray

Onda nema dileme, tacno put kakav mi treba. Super, hvala!

EDIT: btw preko Mostara je estimate bio oko 7h. I vise je kilometara.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jedino sto ti mogu savjetovati da ne punis pun rezervoar goriva nego stani na par puta, taman i da auto odmori.

Imas jedno brdo od Mostara za Siroki Brijeg i jedno prije tunela sv. Ilija. Mada je meni najgore kod nas uz Bradinu kada se budes vracao.
    Sada je sezona vec pri kraju, ne vjerujem da ce biti velike guzve. A imas na ulazu u Mostar guzvu poslije tunela. Mene navigacija spasila, desno nas odvukla preko Neretve kroz neko naselje, sve zaobisli.

7. AggressoR

AggressoR Komšija

Nema vise tolike potrebe izbjegavati Tuzla - Olovo - Sarajevom osim ako je ides u nekom udarnom terminu, i tad je pitanje.
    U 11 navece krenuo u 1 poslje ponoci bio na autoputu za Mostar, 1 kamion i to tacno poslje Kladnja gdje su duple trake.
    Inace u posljednje vrijeme i preko dana rijetko kad sam zagavio iza kakvog kamiona ili autobus.

8. AggressoR

AggressoR Komšija

Ako ides iz pravca Sarajeva ne moras kroz grad ici (gdje su preusmjerili saobracaj), nego do prvog kruznog, okrnes se nazad i lagano desno prije semafora, ukljucis se na glavni put.

9. Stevie_Ray

Pa obzirom da idem druga sedmica Septembra, ne bi trebalo bit velikih guzvi, ne, ali nekako sam odmah odbacio ideju Karaule zbog 1.0 atmo benzinca i troje u autu.

A svidja mi se ova dionica preko Kupresa, mislim da bi trebalo bit i lijepo za vozit tamo. Vremenski mi sat gore-dole ne igra ulogu.

10. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Blidinje je najbrži put do mora ako ideš iz pravca Sarajeva. Samo je jedan dio malo lošijeg kvaliteta, posebno tamo gdje se cesta odronila kad su one poplave bile. Ja sam prošao prije par sedmica, rade na popravljanju. Mada, ništa strašno. Kad izbiješ na plato gore gdje je Blidinjsko jezero, prava je ljepota za gledati. Granički prelaz u Posušju je trenutno u fazi rekonstrukcije, i naša strana je malo kritična jer nema asfalta, i tu sam izgubio 40 minuta. Ali kad ga završe, bit će dvije trake i vjerovatno puno bolje.

Ako su Baške Vode destinacija, onda ne može brže. Poslije granice se izbija na tunel kojim prolazite kroz masiv Biokova i dolazite na kružni tok gdje su Baške Vode par minuta vožnje, ili Baško Polje kamp gdje se može doći doslovno za minut. Bez zadržavanja na granici ~3 sata je put od Sarajeva do Baške Vode. Kada sam ja bio, magistrala prema Makarskoj je bila začepljena odmah na kružnom toku, prema Baškim Vodama sve čisto.

Btw. za dnevne kupaće, ima Parking među maslinama, 10€ čitav dan, i dvije minute hoda je izbor više plaža koje su ogromne, i u sred sezone uopšte nisu bile krcate. Tu je i plaža za pse.

Last edited: Aug 25, 2025
  11. selvin

selvin Moderator

BiceBolje likes this.
  12. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Rostovo i Kupres je uživanje voziti, sa malo više konja.

Blidinje nema veze sa Kupresom.

BiceBolje likes this.
  13. Haker

Haker Veteran foruma

Kako god kaci te neko brdo.
    Dalje, auto ce izgurati, ja se navozao sa doduše corsom 1.2 jest patnja ali izgura a svaka vožnja na more je bilo jedno opasno obrdo sa sepentinama.
    Gužve su već manje tako da to ne bi trebao biti problem.

14. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja ne znam što sam napisao Kupres, valjda jer ste iznad pisali o tome, prenese me nekad. Htio sam napisat Blidinje.

Vozio sam i preko Kupresa i preko Blidinja, oba puta su prelijepa. Na Blidnjskom platou ide ravno cesta, nigdje nikoga, i voziš se dugo vremena preko 100 na sat, od Sovićkih vrata do jezera.

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Preko Zagreba :D

Alibegovic and Stevie_Ray like this.
  16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ti mali motori su danas "in" sto bi rekli. Zamisli onoliki Kodiak 1.0 tsi, jest turbina ali je tezinom kao Corsa C sa troje ljudi i prljagom :)

17. Stevie_Ray

Mora bit neko brdo, da, ali problem sto je "defaultni" put sve brdo poslije brda. Nema nigdje ravno. Kad kazem defaultni, to je znaci Tuzla-Kladanj-Olovo-Vogosca-Konjic-Jablanica-Posusje-Imotski-Baska Voda-Makarska. To je oko 300km. To su sve brda uglavnom.

Znaci kako sam konto zaobic Karaulu skroz, isao bih ili:

Tuzla-Doboj-Zenica-Vitez-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posusje-Imotski-Baska Voda-Makarska (6.5h, 350km)
    Tuzla-Doboj-Zenica-Vogosca-Konjic-Jablanica-Mostar-Siroki-Grude-Imotski-Baska Voda-Makarska (7h, 420km)

Taj drugi prati Bosnu i Neretvu, ali prvi osim Rostova valjda nema nikakvih drugih brda. Plus trebao bi bit ljepsi za vozit, i trebalo bi bit manje saobracaja.

dams82 likes this.
  18. zoi

zoi Veteran foruma

Imaš i poslije Bugojna ozbiljan uspon na Kupres.

19. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Koprivnica je p… dim. :)

20. zoi

zoi Veteran foruma

Nije za 1.0b sa tri osobe i prtljagom.