Bridgestone weather control a005 evo Bridgestone zapravo. Moja greska, pratim sad sta kupiti pa mi se Micheline najvise vrtio po glavi zbog citanja raznih testova. Nedavno kad sam vozio auto na servis, pa na spuru i balans, pa opet kod jednog mehanicara jer sam sumnjao na lezaj. Svi se cude zbog cega je guma dosla u ovo stanje i svu su manje vise otprilike zakljucili da ovo jednostavno nije za nase uvjete. Ljeta vruca, a i zime opet postaju hladne. S toga najvise sto guma ima svojstva za zime, ljeti se brze trosi.
Ocito zavisi gdje se i koliko vozi. Meni su se Hankook Kinetic 4S fenomenalno pokazale, nikad nigdje nisam proklizao ili da nije moglo po snijegu, ali ovdje ne gori duze od par sedmica. Nekih 50k izgurale. Na drugu stranu, Conti sto su dosle uz A4 blago reci katastrofa. Nekoliko puta auto blago proklize po kisi, a jednom na snijegu se jedva iscupao. Kontam da je mozda i sto je auto automatik, pa dodam malo vise gasa.
Moglo bi biti da ih uništi vožnja po autoputu ljeti, prešao sam prošle godine nekih 12 -14 k od aprila do septembra možda, izgledale su kao ove Bridgestone.
Znaci da ne kupujem ovu ts860. Znam da je na testovima uvijek u vrhu ali izgleda ko je god ima da mu se brzo potrošila Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam svoje miselinke all season uzeo jer sam sa autom dobio jedan set felgi, pocetkom 2023. znaci dot bio svjez, vozio ih godinu zatim uzeo set ljetnih guma i miselinke koristim samo sad zimi. Od februara 2023. presao sam preko 70 hiljada od toga su miselinke presle bar 45 po mojoj procjeni i sad su ok nevjerovatno kako su se opticki malo potrosile. Zimus uz vlasic gdje je bas brdo pao snijeg noc neugazen onaj prvi uzbrdo je proklizavala morao sam bas paziti 20kmh voziti mada iskreno i najbolja zimska guma sa prednjom vucom i laganim autom ne bi mislim drastocno bolja bila. Tu sam skontao da je vec pocela pokazivati znakove starosti-potrosenosti. Izdrzat ce jos jednu sezonu onda cu gledati il opet cisto zimske ili all season samo za zimu. Vjerovatno da miselinke koristim ljeti bi dosad bile dosta losije. @Haker ja sam imao ts860 cim je fakticki izasla to je vec jako stari model. Meni se nije nesto pokazala kunem ti se ove miselinke all season su mi bolje po snijegu bile.
Zavisi, drug je imao kaze najbolja guma sto je vozio ali brzo izgubila preformanse. Meni vise treba kompromis, mada zimi predjem 2-3k tako da se i ne trebam opterećivati. Stavit cu ove sto sam dobio, Sava stara pet godina ako bude losa da ne moze kupim gume ako držala za normalnu voznju onda je ogulim jos ovu sezonu i kupim za sljedeću nove zimske. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Goodyear i Michelin su jedini brendovi cije gume traju i imaju performanse duboko u starost. Pirelli, Bridgestone, Continental, Hankook i ostala ekipa moze biti na nivou dok su nove.
Meni je Hankook bio 10/10 50k kilometara, apsolutno nikakvih problema, tako da sam ih opet skoro uzeo i vjerovatno cu ih uzeti i za A4. Conti su mi se bas lose pokazale, mada ne znam gdje je ovaj prije mene vozio i kako.
imam ts870 i subjektivno je sava s3plus bila bolja za situacije u kojim sam bio od continentala ts870 i ts860(na prethodom autu), gume nakon 16k km nista nisu valjale
Moj stari se kune u Savu. Ja mu govorio da promjeni brend na ljeto kad bude uzimao nove ljetne. Poceo galamiti na mene, kaze ja citav zivot vozam na Savi, nikad nikakvih problema, zadovoljan i ti meni pametujes da mjenjam. A nisam mu imao sta reci na to.
Prije bih bio fan eskima nego all seasona, izguraju 2-3 godine bez problema (duze od all seasona), a kostaju 2-3x manje. Stari upravu 100%.