All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Ima ih na izvoz ali ja ne mogu naci, de mi ti nađi kad sam smotan.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa objasnio sam. Kontekst. Uzimajuci u obzir nase trziste, ako ce kupiti m+s gumu a nije cjelogodisnja - zimska je. Ja ne pokusavam tebe ubijediti da je to klasifikacija striktno zimske gume jer nije, to je klasifikacija 70ih godina, ali ne osjecam potrebu da moram biti politicki korektan i razmisljati hoce li nekako bukvalno shvatiti to sto sam napisao. Ta guma je danas prerasla u zimsku, cjelogodisnje su se odvojile, ali tek sada mozemo pricati da iole nesto vrijede, dok ce za 10g vjerovatno biti odlicne i sasvim dovoljne za prosjecnog vozaca. Kako se budu razvijale davacemo im sansu, ne mozemo sada reci da ne valjaju i zbog toga nikada nece valjati. Mozda ce dobiti neku svoju verziju pahulje :D

3. selvin

selvin Moderator

E ebg kontekst, pa ni * ne znaci da je guma cisto zimska a kamoli m+s. Da je neko napiso uzet cu gumu sa * jer vec imam ljetni set, i to je pogresno, moze uzet all season gumu greskom pa postat xtrage. Ne mogu vise, odoh leci :D

Edit: allseason imaju vec pahulju kako rekoh, tek sam sad skonto da nisam procito kraj tvog posta. :D

edit2: da ne zakinem ni hakera druga svog: conti cross climate ili cross contact kako se zove nasa ona poznata all season, imala m+s bez *, sad ima oboje ako se ne varam, googlaj ebg

Last edited: Sep 4, 2025
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Ne. Ne računamo allseasson gume kao sto sam vec rekao mada se ni one vise ne mogu naci ali hajde.

Rekao si da ih ima na izvoz, de jednu.

5. selvin

selvin Moderator

Cuj ne racunamo allseason gume? Sto bi xtrage reko hahahahahahaha :D Pa to ti je dokaz da nisu cisto zimske :D Bila pahulja il ne bila, sta ce oznaka m+s na gumi koja nije zimska ako m+s oznacava cisto zimsku gumu? :D Oj tautologijo...

6. nivla

nivla Komšija

ja uvijek kupim ljetne i zimske i vozim po sezonama, ne da mi se misliti kako ce se neka osrednja cjelogodisnja guma ponasati na 50C asfaltu i nakon toga na -15 naredne zime, a volim se svugdje zavuci i voziti
    kupim dva seta i vozim, kad biram auto biram u skladu sa svojim mogucnostima pa shodno tome i odgovarajucu dimenziju guma koja me nece zaklati pri kupovini
    nazalost to nisam gledao kod prvog auta pa me gume umjesto max 800 za oba seta izasle 900 za zimske i 600 za ljetne i nije bila cesta dimezija pa nisam ni mogao birati brend (195 50 15 u 2011 godini, jos sam zimsku u preporucenoj dimenziji 185 55 15 mogao kupiti za 320km komad)

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

@selvin najgori si forumas daleko, presao si i onog sto prijeti i zove na obracune u privatnim porukama.

zoi likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Zato jer poklapam ove gluposti sto se izvaljuju bez trunke logike? :) Onda jesam. Nego jesi nasao allseason gume u kombinaciji s ljetnim?

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne, nego vidis stvari koji uopste ne pisu, i tako godinama.

10. selvin

selvin Moderator

@XTRage:

Ovo nije pisalo?

I ovo nije pisalo?

Stavi cvike :) Trebaju ti godinama, ko i inace :)

11. selvin

selvin Moderator

Hajd sto mogu all season, ali evo pitao sam Hakerovoga druga, mogu i ljetne. Ne znam sad kojoj sekti da se @XTRage prikljuci samo da bude i on protiv mene :D[​IMG]

Sent from my SM-F711B using Tapatalk

12. selvin

selvin Moderator

13. Haker

Haker Veteran foruma

Selvin dobija nervni slom, ali hajde ne moze ludji postat od ovog trenutno, tako da nije strasno.

Eto, daj mi da tih ih kupim, imas set od.mene da taksiras, samo baci link

14. selvin

selvin Moderator

15. Haker

Haker Veteran foruma

Opet allseasson. Znaci kada si gore napisao da ih ima na izvoz i da poneke allseason isto nemaju × jel to znaci da je ostao samo neki model allseason na Amazonu bez ×

Hajde moze, nadji mi na našem tržištu, skupa mi dostava ako je ima ikako.

Žalosno je imati raspravu sa likom koji je sprcao 40 godina na ovoj razini, ali ti si stvarno poseban slučaj.

16. selvin

selvin Moderator

Pa koje hoces? Kako cu ti naci zimsku sa ms bez pahuljice da se sad prodaje kad je gotov prije 10 godina donesena regulativa da to nisu zimske gume bez *. Upravo to i pricam. Pa sto bi ih iko pravio kad ih u pola Evrope ne mozes vozit? Ti si stvarno ogranicen... Mozes naci starih guma od prije 2017 koliko hoces. Naci cu ti jos 10 all season guma koje imaju ms a nemaju * i to upravo potvrdjuje ono sto cijelo vrijeme trubim da ms nije zimska.

Ja imam osjecaj da ti imas 12 godina. Meni je lakse svom djetetu od 6 godina ovo objasnit. Smijem se kladit da ce skontat za 2 minuta sta je * a sta ms oznaka.

Za debile i djecu ispod 10 godina uputstvo:
    * - mozes vozit zimi
    ms - ne znaci nista, mozda je zimska, all season a mozda cak i ljetna ali sansa je promil
    - ako je * onda 99.99 ima i ms jer je to podskup, obrnutno ne vazi jer MS NIJE ZIMSKA!!!

17. Haker

Haker Veteran foruma

A jadna tvoja djeca sa tobom.
    Debil, ohranicen i td. I onda ces mi slati privatne poruke kada krenem maslačka malo jače rešetati jer mu ego ne moze podnijeti.

Obrisi ovaj jad i ne brukaj se vise i nadam se da nećeš vise baratati sa takvim epitetima.

18. selvin

selvin Moderator

A zvati nekog ludjakom je ok? Hajd ne seri curice. Nego jesi skonto ili treba i slika da nacrtam?

19. Qler

Qler Veteran foruma

Nisam upratio svadju :) ali mislim da je jednostavno

M+S moze biti bez pahuljice, i nije zvanicno zimska.
    M+S koja ima pahuljicu je uvijek zimska...

Tako da ta pahuljica na gumi to odredjuje. Ne moze biti da ima pahuljicu a da nije zimska ni u kakvom scenariju, ali moze biti M+S bez pahuljice i ona nije zimska. I to je to. Nema loopholes, rasprava ili nekih nedoumica..

a evo i fin clanak

https://www.tires-easy.com/blog/winter-tire-laws/

zippoo and selvin like this.
  20. selvin

selvin Moderator

Hvala, vrlo jednostavno i ne kontam zasto to pisem 50 postova. Jedino de ti probaj jezikom za djecu do 5 godina da napises, ja nisam uspio. Linkove ne stavljaj dzaba, ne zna otvorit.