All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Kumho mozda bestbuy, Pirelli bi bio moj izbor.

2. selvin

selvin Moderator

To si mogo naci i na olx. A bezveze ti nalupo proizvodjace, ne znas ni koji je model da probas naci koja valja. Ovako mozes lupit ko @Qler kako je Kumho best buy jer on vozi te na cls-u, a Kumho ima raznih zimskih guma, od smeca do solidnih.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Pretpostavio sam da su u pitanju zimske gume. Kumho sam rekao jer je bolji od ovih Kleber, Firestone, Linglong definitivno. A opet, rekao sam da i pored toga, ne bi ga uzeo sebi. Kumho stari ima na Astri zimske, njemu dobre, ali ja ih ne bi uzeo. Znam da Tale gleda best buy, na ovom spisku realno to dodje Kumho, ali Pirelli bi bio moj izbor kako sam rekao, jer puno je bolji od Kumho, a malo losiji od Michellin...

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Imao sam ja Pirelli Sottozero 3 zimske od novog do potrosenog stanja, nisu vrijedne tih para ni priblizno.

EL NINO CFC and Qler like this.
  5. selvin

selvin Moderator

Za 20KM Pirelli vs Michelin, koji god da su modeli u pitanju, ja bih isao na Michelin, osim ako nisu neki stariji dot i skroz stari model naravno. Na 1400KM gledati 80KM mislim da nema smisla. Na Taletovom mjestu bih uzeo Michelin. I ja uskoro kupujem gume, bice vjerovatno Michelin alpin 7 ili Goodyear ug perf+, oko 320-330 za 235/60/R18. Slabo ostalih ima u ponudi u normalnoj cijeni ali potrazit cu jos, ima vremena valjda.

EL NINO CFC likes this.
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Eto sad znate koja je najbolja na svijetu od najvećeg stručnjaka
    Samo treba paziti da ima planinu i zvijezdu, nemaju sve

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Dobro ba Hakeru, ako imas sta licno protiv Selvina, mozes mu se javiti na PM i tamo nastaviti.

Da se vratimo na topic, dajte slike potrosnje, niste odavno nista stavljali.

p4ja likes this.
  8. selvin

selvin Moderator

Jos nisi skonto, imaju sve nove zimske to :) Ali ako imaju MS ne znaci da su zimske... Skontat ces ti to nekad, ali sad je bitno da znas vrijedjat, za dalje cemo lako.

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Gledao sam i ja Alpin 7. Nisu li i one M+S?

BTW jel ko uzimao sa ove KemoImpex stranice?

10. selvin

selvin Moderator

Cista zimska guma. MS oznaku imaju sve zimske i dosta allseasona (u tome je sva bespotrebna diskusija i bila).

Nisam cuo za tog Kemu, evo gledam za moje dimenzije nema nista u ponudi.

11. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kleber je budget brand od Michelin. Firestone je budget brand od Bridgestone. Mada nema smisla preporucit nesto kad je ovdje vec neko rekao da se testovi mogu okacit macku o rep :D preporuke cisto po sistemu rekla-kazala :D

zoi likes this.
  12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prvi put cujem za ove, bas me interesuje koliko im je dostava. Vidim da im je Alpin 7 jeftiniji od Hankoka, za moje auto. Cak je jeftinija i od Save, nema mi logike :)

Edit: na stranici pise da je M+S, vjerojatno nije zimska...
    https://www.kemoimpex.ba/gume/automobili/zimske-gume-195-65-r15-91t-alpin-7

A isto pise i za Hankook
    https://www.kemoimpex.ba/gume/automobili/zimske-gume-195-65-r15-91t-w462-winter-icept-rs3

13. selvin

selvin Moderator

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Taj michelin za 100 maraka je poklon.

Reventon likes this.
  15. Qler

Qler Veteran foruma

na OLX ima onaj Gumiko iz Prijedora, ima dobre cijene.

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jos kada se ukuca promo code "ZIMA2025" dobije se dodatni popust, izadje 94.50KM/kom. Nesto mi nevjerojatno ovo.

17. selvin

selvin Moderator

Jest, evo mojih 30KM jeftinije nego na ostalim mjestima, ali su dot 2024:
    https://olx.ba/artikal/55590156

18. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Koliko je besmislena diskusija govori i to da se na samom kraju javlja Reventon i govori da M+S vjerovatno nije zimska, i to guma koja u nazivu ima ALPIN i WINTER :D

btw, Kleber je sasvim solidna guma.

p4ja likes this.
  19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne kontas, trolam i ja malo :D cekao sam Selvina da se javi i javio se odmah

aNaToMiC ! likes this.
  20. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Do mene, ne moze se vise covjek snaci ko trola ko ne trola.. :D

EL NINO CFC likes this.