Sad kad ko sta promasi, odmah je izgovor trolam Kao da ce ruka otpast ako se napise, ej nisam vidio, nisam znao, predvidio sam... Ako vec trolas, de mi onda ti odgovori sto all season na mom linku ispod tvog ima M+S oznaku ako je oznaka za zimsku gumu? Da dzaba ne prekidamo diskusiju, hajmo "trolat" do besvijesti. Tj. pokazat jos koliko ne znamo.
Neću ako ne ponoviš barem jos pet puta. Ja mislio ima ih na izvoz. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ima, evo jos jednih sto sam slao Reventonu: https://www.kemoimpex.ba/gume/automobili/gume-za-sve-sezone-195-65-r15-95t-xl-vector-4seasons-g3 A i poslo sam ti link adac testa all season guma i zamolio te da pogledas, sve imale MS oznaku, al ebg, ne znas link otvorit, svejedno ti opet saljem. Ponovit cu jos 100 puta, sve dok ima ijedan forumas koji misli da je to samo zimska guma, ja cu pisat o tome. Ko sto si i ti dosad sa prozivkama, ja cu bit 5x gori.
Sta otvorio, proučio, svaki test čitao, cijeli dan izgubio dok sam sve naucio, sad sam veci ekspert od tebe. Moj Selvine, ljudi se sprdaju s tobom uključujući i mene, negdje od drugog posta ti bombe bacam ali ti od svog bolesnog ega ne vidis dalje od nosa Imaš potrebu na razini djeteta od pet godina da dokažeš da si u pravu. Selvin M+S Neću te vise, najvise iz razloga sto ce drugi forumasi pomisliti da sam ozbiljan u raspravi o M+S gumama, a i tema je zatrovana do krajnje granice. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Haha, jos jedan sto "trola", drugim rijecima skontao da se malo zaebao u procjeni i pisao gluposti cijelo vrijeme. Ni sam sebi ne vjerujes to, ali ok, oprosteno ti je, shvatio si konacno znaci
E svaka cast, 5-6 stranica rasprava o M+S gumama . Al vas puca kriza srednjih godina, nema sta. Umjesto da pricamo ko ce kakav motor da kupi, vi se uhvatili rasprave o gumama. Sramota
Eh to, kontam za jedno 5-10 godina ce doci to, barem po starijim kolegama se tako cini. Mada ce prije bit kabriolet neki, to mi je uvijek bila veca zelja od motora. Pa cekam te krize sad, valjda docekam
Joj kod mene jos jedan jaran kupio motor sad me i on nagovara da i ja kupim. Svi se motorizuju osim mene. Ja odbijam, jer ne vjerujem prvo sebi
Od kako sam prije 15 ak godina otklizao sa ceste kod Olova pri 40km/h na Savi Eskimo od tad i u jogurt pusem. Iskljucivo Hankook gumama ili All Season ili Winter i nikad problema.
Iskreno, nhf, ali malo glupa i tvrdoglava izjava. Mozda je smece kad je 5a godina. Nije uopste naglaseno je li HP2 ili S3. Drugo, ne znamo uospte o kakvim uslovima prica Stihoklepac, ako je u tom trenutku naletio na led, baš prosuto ulje ili neka tecnost, tesko da bi neka druga guma neuporedivo drugacije reagovala. Znaci na stranu tvrdnja da je Hankook odlicna guma kao sto i jeste, Sava zimska guma uopste nije lose i nije rang Petlas, LingLong i ostalih pizdarija. Imao sam Petlas, dobio na autu nove, bacio ih nakon prve zime, jebiga, bivsem vlasiku su vjerovatno ok za Hercegovinu. Kupio Savu, nikad ni najmanji problem, prošle godine, gume stare 2 godine, penjao sam se gdje su mnogi zapeli i stali sa X gumama i pogonom na prednje tockove dok je kod mene pozadi. Poenta je da ne treba odma toliko srati i generalizovati, a kolega Stihi je bas naletio na neki specifican uslov i sasvim je logicno da sad puse u jogurt
I vi vjerujete svemu sto se pise po forumu Vidite svi da su ljudi sa foruma otisli helac,ovdje vise ni preporuku za IT hardware ne uzimati za ozbiljno Ima milion brendova,milion modela i milion guma a dva miliona realnih situacija,gdje je jedna guma bolja od druge i gdje svako ima svoje iskustvo. Pa svaka mahala kod nas je drugacija,gdje mogu gume proklizati dok se penjes ili silazis,ako ima pijeska,snijega,leda,prasine,ulja. Dakle,prestanite vise pisati da je guma koju trenutno imate na autu najbolja a sve ostale su smece...jer nije istina. Isto tako nije istina ni da su ove najbolje na testovima i najbolje u praksi,posebno u BiH,gdje je asfalt kritican. Glavno pravilo da glava ostae na ramenima je da se ne divlja,da se prilagodjava brzina uslovima na cesti i biti ce lakse sve. Pogledajte sada samo koliko divljaka ima na putevima...evo gledam svaki dan neki novi mangup vozi 180-200 u gradu gdje je 60 ogranicenje,puna crna hronika svaki dan ovakvih. Evo i neki sa Audijem,divljao par dana,imaju snimci i eno nesrecu izazvao,ima povrijedjenjih,zabio se u drugo auto. Tako da ja sada preporucujem voznju u autu samo ako je bas potreba,izbjegavati vecernje sate,kada se ovi divljaci aktiviraju. U svakom gradu ih ima,kote se kao stetocine...a policija niti zeli a haman i ne moze da to rijesi. Barem u mom gradu.
I mene u zadnje vrijeme strah kad idem sa porodicom. Nikad ne znam koja ce budala naici iz suprotnog smijera, i onda dzaba dobre gume... Ja vozim hajmo reci dinamicnije, ali nikad, nikad nisam na punoj prestigao nekoga, vozio tako da skripe gume po krivinama, ili ono gdje je ogranicenje 60 da ja idem 180... Nikad u makaze nisam uletio jer prestizem samo kad sam siguran da sam siguran. Drustvo mi je takvo, da sam prosao sve, i iskreno i kretenske voznje, i svega, i bog nas je pogledao milion puta... neki i danas voze brzo, jer im je to posao, da voze, i Bihac Sarajevo odvezu brze nego ja Banja Luka Sarajevo... ali ja nikad nisam dolazio u neke situacije gdje je glava bila svjesno u torbi. I onda gledam ove trkace danas sa autima po preko 200KS i 20 godina zivota, to ne zna sta je zivot, a ne sta je 200KS i vise, pa se kurci...
I ta djeca koju prozivas kazu da voze "dinamicnije". Samo je tebi duplo vise godina a jos uvijek pises kako si za x minuta stigao negdje da drug vidi auto. Da si ga vozio na hitnu pa hajd, a ovako si ti bio ta budala iz suprotnog smjera kojeg se bojis zbog porodice Da napisemo realno kako jest. I kako nisi stavljao svjesno glavu u torbu kad nasim autoputem vozis 240+? Ajde nemoj zaebavat
Jebo ga ja sam na skoro praznom auto putu vozio tako, čim sam došao među auta, i pisao sam, odmah sam spustio brzinu. Nisam ugrožavao druge. Drugo, ja sa preko 20 godina iskustva i autom koje može sam vozio toliko. Mondea nisam nikad preko 200 ja mislim nikad vozio, možda jednom da vidim može li, ali znam da to auto nije za toga. Ne kažem ja da ja sporo vozim, ali opet razmišljam glavom koliko toliko. Pa i to 240 je bilo gdje se moglo, a ne između auta. Opet, ne kažem da je pametno, ali je sigurno pametnije nego 180 kroz grad...