All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Da se labilne ličnosti ne bi upalile reci cu samo da nije do teme. A da gospodin sada traži rješenja je u najmanju ruku apsurdno.

Ali evo opcije broj 3. Staviti Dinu ili Damira za moderatore ako nista barem na ovoj temi jer nema kompetentnijih ljudi iako neki misle da su veci stručnjaci.

Naravno dotičnom skinuti ovlasti barem na ovoj temi, postupcima je dokazao koliko je kompetentan.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Lagani potpis, proizvoljno brise totalno bezazlene postove da podupre svoj narativ.

3. selvin

selvin Moderator

Onom gore talentu nema potrebe da odgovaram, jer jos nije naucio. Ali tebi moram, ti si se ubacio sa totalnom bespotrebnim prozivkama koje nisu imale veze ni sa temom ni gumama i bile totalni offtopic i izbrisano je. Nisi napisao ni jednu jedinu rijec vezano za temu tako da nije bilo podupiranje nikakvog narativa i takve gluposti koje pises sad. Ima sve u moderator logovima, tako da se ne ofiraj bezveze. Cak je i tvoj trol post kako tvoje ljetne imaju pahulju jos uvijek tu, samo zato sto je bio "ontopic" a cisti trol. Zamisli sta je ostalo izbrisano, prozivka kako se neko bavi seksualnim uslugama i slicno, to je podupiranje narativa? Ne serite ba i ne glumite nevinasca. Eto sam se sa sobom svadjam, vi se branite casno i posteno.

Nemam ovlasti ni da kome oduzimam ni dajem prava, tako da ja ne mogu napravit tu opciju. Otvoren sam za neke prijedloge ako hocete da se nesto sredi koliko toliko. Ali mozemo ostaviti i ovako ili najbolje zakljucati temu jer je to najlakse.

Ali poprilicno je dosadna ta prica, kako svaki kontra argument prema vama je neko pametovanje i lijecenje kompleksa. Bitno je udarit kontru, izsvadjat se i onda plakat kako je neko naporan sto vas ubjedjuje, a vasi postovi se sami pisu.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Čovjek živi u nekom.svom paralelnom univerzumu.

Brišeš postove bez razloga tj one koje ti ne pasu ili se dohvate tvog klimavog ega dok ti vrijeđaš i prozivaš i ulaziš u rasprave.

5. selvin

selvin Moderator

Tako je. Dzaba pisat... Tvoje nisam nista brisao, osim onog kad se zavrsila diskusija a ti navalio opet potpirivat sa provokacijama i taj izbrisani post si ponovo napisao 10x i eno ga na kraju sam odustao i stoji na 1271 stranici.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Hajde izbaci iz tog loga sve postove koje si obrisao. Evo sve da ih vidimo, da vidimo sta je vrijeđanje i sta je u vezi sa temom.

Sama činjenica da si napisao barem stotinu postova o MS gumama govori sve koliko si kompetentan moderirati temu.

7. selvin

selvin Moderator

Pa prozivke za seksualne usluge su s temom sigurno... Evo sad cu ti se pravdat sto sam izbrisao svaki post pojedinacno ikad...

Kakve veze koliko sam postova napisao, taman da sam 1000, nisam ih pisao kao moderator vec kao clan foruma. Ne smijem pisat zbog tog a ti smijes pisat gluposti koliko hoces? Sto si uopste odgovarao na 100 postova? Prica ti bezveze...

De da izbrisem ovo sve od pocetka kad sam predložio da se daju opcije... Nema smisla.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Naravno da smijes postati, ali ako si ti uzrok svako druge maloumne rasprave i pritom brises sve sto ti ne odgovara, e to je problem.
    Uglavnom evo otvorio sam ti temu pa se tamo analiziraj do mile volje, ovu ostavi na miru.

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Evo zasto sam rekao komplet temu zakljucati i izbrisati.
    Ne znam kako forum funkcionise i ko drzi server u zivotu.
    Ako je neka treca osoba, Enis ili ko vec, ako ovo sve vidi, izgubit cemo komplet forum.

10. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ja sam za to da se nista ne moderise, svakako deset ljudi pise :D

Haker likes this.
  11. selvin

selvin Moderator

Kad su tebi vrijedjali zenu i djecu i redom sve po spisku na onoj drugoj temi, izbrisao sam, pola nisi stigao ni procitati. Nije bas zahvalno vjeruj. Ali eto ne mozes svakom ugodit i odmah bude iskoristavas ovlasti. Sad sam brisao bas direktna vrijedjanja koja su presla sve granice iako smo ih u raspravi imali mnogo izmedju redova, ali postovi koji su sadrzavali samo vrijedjanje i nikakav ontopic su jedino oni izbrisani.

zoi likes this.
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Eno tema za moderaciju, stavi sve uvrede tamo, naravno ti si počeo sa seksualnim spravicama kao i obično i ta vrijeđanja indirektna su sva sa tvoje strane, naravno svoje ne brises Pa su jos tu. Iskoristi ovlasti jos jednom i obrisi sve ovo i ostavi temu na miru. Dzaba izigravas žrtveno janje. Eto na privatnu poruku mi pošalji gdje su ti djeca vrijeđanja, zivo me zanima.

13. selvin

selvin Moderator

Ti trebas u skolu stvarno, da naucis citat, gdje pise da su meni vrijedjana djeca? :) Procitaj nanovo sta pisem i kome odgovaram. Drugo, ono nije seksualna sprava, ali i da jest, to je zaebancija za "nisam ginekolog ali mogu da pogledam", pune socijalne mreze tih zezancija. Iskocilo mi tad i stavio na temu jer je vezano za auto experte kao sto pise iznad slike. Ali ebes fazon kad ga moras objasnjavat...

14. Qler

Qler Veteran foruma

Hajde da se obriše sve do Taletovog upita za gume, pa da krenemo normalno.

15. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ja se zezam, nemam nista protiv tvoje moderacije. Nekad davno je bio offtopic podforum, znamo kako je zavrsavalo, kao i svaka nefokusirana tema :D

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Hajde da se kao ljudi dogovorimo da nema troll pitanja/tema ni od koga i da nema vrijedjanja.
    Evo ovo pitanje od Taleta od jucer "koje ulje da sipam" je klasicno trolanje i trovanje teme. Jebemu sve,ako ljudima od 40+ godina treba moderator da diskutuju normalno???
    Shvatite da nije do moderatora,nego do svakog pojedinacno.
    Isto je i sa beskrajnim diakusijama...ako se neko provali u necemu,jbte progutaj malo da si pogrijesio i vozi dalje,eventualno napises moja greska i tjt.
    Neki bi do smrtali tjerali svoje,iako su svjesni da nisu upravu.

Ima nas 10-15 aktivnih clanova i sada treba da se 5 od tih svaki dan nesto svadja i prepire. Nema smisla jbte,stvarno to nije ni nivo obdanista.
    Prestanite to raditi,sami sebe moderirajte i pokusajte se ponasati sa pravilima foruma. Svi ih mogu ponovo procitati,ako su zaboravili.

Qler and kvaju like this.
  17. selvin

selvin Moderator

Ma no hard feelings, nego kazem da nije jednostavno ni pustit sve, ali ja sam ok za to da se pusti sve niz vodu ako je vecina za to. Zna se desit dan bude 20-30 botova se pojavi odjednom, zaspamaju svaku temu, toga ima kamara. Ako se nekad neki post obrise i to je to. Evo ima post gdje Haker pise "jadna tvoja djeca sa tobom", da je bilo kome drugom od vas to napisao, ja bih izbrisao. Mozda on to ne konta, ali to kao roditelju ne moze biti veca uvreda. Ali posto je svega bilo u toj raspravi, i ja sam njemu svasta napisao (vecinom vezano za inteligenciju), nisam brisao nista tog tipa kako on kaze da bih "vodio raspravu na svoj mlin". Obrisano je par postova gdje su bile ciste provokacije bez iceg i to kad se diskusija vec zavrsila i to vecinom isti post izbrisan vise puta, eto @Pelikan ti si bio tad online i upratio da je on samo kopirao isto a ja brisao, napisao si komentar upravo tad.

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Dosipa ulje iz friteze.

19. selvin

selvin Moderator

Iz svih restorana u gradu sabere pa u bacvu. Nego, da budem crystal clear, haman sad to moram, fusnotu za svaki post. Referenca je bila na neku diskusiju od prije par godina kad je Tale pisao kako Damir uvaljuje svima isto ulje iz Modrice iz iste bacve, nije bitno ko koju specifikaciju trazi. Logicno trolao, ali se poslije otvorila diskusija o bacvama, kvalitetu ulja, kopijama itd, mislim da me ta zaobisla nekako da se ne ukljucujem za cudo Bozije :)

EDIT:
    Eh da, evo ga, druga tema:
    https://forum.hardwarebase.net/inde...e-automobila-u-bih.25763/page-186#post-609950

20. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma gledao sam da recimo Stellatlantis preporucuje Total 5w30 RCP ulje za 1.5 HDi (a prije toga je bio 0W20), međutim mislim da mehaničari sipaju obični Total 5w30 ECS jer ovaj RCP se moze kupiti na dva mjesta u BiH. Eh sad bas me zanima ima li razlike u tehnologiji ta dva ulja i čemu ovi skokvi za promjenama za ulje.