All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Ma seru vala da ovim kamerama. Kod nas nema pametnije ništa nego kameru. Negdje ima smisla, npr pored škola, evo na Dobrinji, ležeći ne usporavaju ove sa komercijalnim vozilima, nit jebu crveno. Kamera bi to riješila, nema potrebe da ležeće ni postavljaju.

Ali na auto putu, na magistrali gdje je isprekidana, vala seru...

2. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kako ces sad 200 kroz tunel voziti

3. Haker

Haker Veteran foruma

Maloumno. Tu jeste oštra krivina na izlazu iz tunela i ljudi iz lzletali, onda stavili kao radovi i zatvorili jednu traku i to je eliminisalo problem i sad kameru. Pa ne možeš se otpustiti na auto putu, cas 130, cas 100 na jednom tunelu 80 i tu kamera, ovdje na 60. Na 30km auto puta sve to, pa jebo me svak ako na svijetu ima vise kamera na 30km auto puta.

Nekad se covjek zamisli prodjem i razbijam glavu koliko sam isao.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Qler likes this.
  4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jest glupo. Od Zenice do Ivana ima 10-ak kamera a udaljenost 100 killmetara. Ja se u Hrvatskoj ukljucim poslije Orašja i do slovenske granice, ne znam da li ima jedna kamera. A 400+ kilometara autoputa.

Last edited: Sep 14, 2025
    Haker likes this.
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Mogu ja nabiti 200 i usporiti, nije problem.

Evo Haker je objasnio šta je problem.

p4ja likes this.
  6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

U Bosni sam jedino dozivio da nas covjek zaobidje preko zaustavne trake jer smo mi u desnoj vozili 138, a ovi lijevo malo brze. U Sarajevu sjeo s prijateljem koji tu zivi i idemo gore na vidikovac preko Vratnika, kaze ljudi po ovim ulicicama opasno voze, a on vozi kao da je rally. I 30 bi bilo previse. I svi imaju isti taj mentalitet da oni voze brzo ali znaju voziti, pa mogu, a ostali divljaju. Idealno bi bilo da su svi putevi od pocetka do kraja pod nekim senzorom jer nigdje nema onoliko losih, a samopouzdanih vozaca.

zoi likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Idealno, ali se kamera stavi gdje ce kupiti pare a gdje ljudi ginu nigdje nista, to je cijela poenta. Plus cijeli fijasko sa tim kaznama gdje ljudima dolazi nakon i vise od godinu dana kazna i td.

8. Reznor

Reznor Overclocker

.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ako i bude patrola bude gdje je lako snimiti. Evo pred Tarčin ima jedna blaga nizbrdicia prema uključenju na auto put i oni se tu fino parkiraju i upere radar i čekaju, ograničenje 50 znaci samo da pustiš auto ici ce 65. Bas drugu neki dan uzeli vozacku 71 vozio nizbrdo, divljak nema sta.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Pukao most?

11. Reznor

Reznor Overclocker

.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Dakle most na zeničkoj obilaznici nije pukao, nego je iskočila dilatacija. Dvije skroz različite stvari.

Druga vijest je vezana za most Hercegovina kod Počitelja, što se desilo u izgradnji na jednom stubu i ni slično nije dilataciji. Uspješno riješeno.

13. Reznor

Reznor Overclocker

.

14. zoi

zoi Veteran foruma

Aktivno pratim te stvari pa znam šta se dešavalo i kako je bilo. Pisao neki portal 2023.godine da ga neko ne zna popraviti. Inženjeri našli rješenje, popravili i završili most. Ti misliš oni rekli nema veze vozi miško i otvorili most?

Opet pišeš pogrešne stvari, nije pušten bez upotrebne dozvole. To je bilo za zeničku obilaznicu a ovaj problem je bio na mostu Hercegovina. Dakle dva različita dijela države. Kad je most završen, pregledan je i dobio je potrebne dozvole. Nadam se da ti je sada jasnije o čemu se radi.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Zoi tacno zbori. Pratim i ja pomalo ovu najsporiju izgradnju AP na svijetu.

16. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Isla je Corsa C 1.0 fino Tz-Orebic, uz Bradinu uglavnom trecom, ubacio u drugu samo kad sam obilazio kamione. Najzahtjevniji put je bio tamo planine po Peljescu zapravo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reventon likes this.
  17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Eto vidis, prezivjela. :)
    Samo redovno ulje mijenjaj. Ja na svom prosli vikend odradio servis na nepunih 7 hiljada, toliko godisnje predjem. Nije mi ni sat vremena trebalo.

18. donjapa

donjapa Overclocker

Pozdrav

Gledao ovaj automobil (tj izletio mi sa dobrom cijenom) za HR da imamo da stoji dole. Valja li ovo šta?

Zanimaju me iskustva konkretno za ovaj automobil, nebi da idemo u daljnji offtopic sa best buy savjetima i sl.

Peugeot 2008 1.2 VTi 82Hk Automat EGS
    183000km
    1 vlasnik
    Servisiran u Peugeot servisu

Hvala!

19. Bio_Sam_Zmijanac

Za voznju po gradu, okej, za ostalo lijen, ima svoje standardne boljke, potrosnja ulja, remenje.
    Puno bolji izbor je 1.4 Hdi sa 68 ks.

20. Bio_Sam_Zmijanac

Morat cu se i ja seliti sa ljetovanjem sa Peljesca, svi dolaze dole.