All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Malo sam gledao, sve je to u pet deka. Michelin Alpin, Bridgestone Blizzak 6. Jedino sto se isticala Dunlop guma je dosta slabije trošenje, a ja ovdje već moram staviti zimske gume pocetkom oktobra i skinuti tek u maju. Tako da mi godi sa tog aspekta.

Qler likes this.
  2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sta da gledam od brendova za gume ? Ja ovo nista ne pratim i nemam pojma o gumama.
    Budzet kontam do nekih 150 KM po gumi max...
    Dimenzije su 205 55 R16
    E sada,kontam uzeti kakve all season...jer godisnje prelazim max 5000 km i mrsko mi je mijenjati to stalno. Ne moram nuzno voziti po snijegu kada zapada ,bitnije je ostatak godine da su OK i da se ne trose toliko brzo.
    Imam ja i ljetne,sa bratovog auta a meni bi mogle biti jos 2-3 godine sigurno,ali mrsko je to meni stalno mijenjati a i placati sada za to...kontam da je bolje da uzmem sta za cijelu godinu,sa nekim OK performansama. Ne vozim brzo,divlje,ne slajdram,ne zanosim se,ne driftam,ne zalijecem se :D

Ako ima sta preporuciti ili akcije kakve da je vidio ili ima od nekog kakvog popusta...pisite. Lokacija oko Gracanice,moze se skoknuti i do Tuzle ili tamo Doboj,Tesanj i tako,da se zamijene.

Majstori moji (Dame i Dino),ako vi imate kakve seme i preporuke,pisite javno ili privatno :D

3. dams82

dams82 Overclocker

all season u toj dimenziji ide kineska od nekih 110KM,pa neka srednja Sava ili slično do 150,sve premium gume su već oko 200.... Sad po cijeni ti ide i kvalitet logično, ne znam po brendovima, ali možeš uključiti i tyre review stranicu pa dobiti neke ocjene....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

4. Qler

Qler Veteran foruma

Brat večeras preko jarana naručio Kumho all season 215 50 R17 180KM komad, uzeo 4 jer na ovom Francuzu došle Sava 2016 godina (prethodni vlasnik isto tako par hiljada prelazio godišnje)

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sam continental kupovao po 180 km sa ugradnjom, a bile su u toj cijeni i Bridgestone, a po 150 ili 160 su bile kumho i Hankook. Nek malo zarovi po internetu ili nazove koji broj. Ja sam ove svoje kupio u union comerc Zenica.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

7. nFare

nFare Overclocker

Evo konačno post za primjer :D
    Tako se i gleda, ne slijepo tabelu ukupnog poretka i onda kupiš "najbolju" nego tačno tako kako tebi odgovara.

@zippoo za tebe je isto cjelogodišnja najidealnija, eto prijedlog za Dunlop, ja bih ipak neki brend iz premium grupe jer ipak ćeš ih dugo držati na autu

8. dams82

dams82 Overclocker

Kad si kupovao,poskupilo je prilično.?

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam tačno ali je bilo u dva navrata. Bacio sam pogled na olx i našao sam Conti i Kumho za cijenu koju sam naveo a Hankook uopšte nema na olx, makar moja pretraga nije ništa izbacila.

dams82 likes this.
  10. Mujka

Mujka Komšija

Last edited: Sep 29, 2025
  11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima li tu gumu u velicini dimenziji 205 55 R16 i koliko kostaju u toj velicini,mozes li provjeriti?

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovo sto sam malo istrazio,do 150 KM idu brendovi Uniroyal,Sava, Matador,neka Lassa i kineski onaj sto se u Srbiji proizvodi,linglong ili twko nesto. Mislim da sam neki model i Fulde vidio oko te cijene.
    A otici cu kod nas ovdje do Pere (Becarevic) on ima sve u ponudi i vidjeti sta imaju do ovog mog iznosa.
    Brat na sluzbeno auto kod njega kupuje gume vec nekoliko puta...ali to firma placa,pa se uzimaju najbolje gume.

13. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Imas ih na olxu po 140 KM

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Kako se zove model tacno,da pogledam?

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo kontaktirao Becarevica...on u ponudi za allseaseon ima samo dva modela...ovu Savu od 140 KM i neki Tracmax 110 KM komad. Besplatna je ugradnja ako se kupe kod njih.

Koliko su sada ove druge dvije gume bolje od ove Save ?
    Isplati li se ovih para doplacivati ?

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kineze nisam vozio. Sava, Matador, Fulda, Barum i sl su meni neki minumum. Do tebe je, koliko para toliko muzike sto bi se reklo. Po meni Dunlop vrijedi 20KM vise po gumi od Save.

dams82 likes this.
  17. Qler

Qler Veteran foruma

Tracmax ja imao ljetne, nemoj molim te ni pomišljati na to. Smeće, Sava nije neka sreća, vjeruj mi Michelin Alpine je za ovo kinesko govno

zippoo likes this.
  18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pa nije post za primjer, isto sam pitao prosli put i u vecini slučajeva se trola. Mislim mogu ja isto kupiti gume preko ChatGPT savjeta. Ali evo par preporuka je pomoglo da se odlučim. Da je @Qler rekao da je sranje, ne bi ni kupio bez obzira na testove.

Qler likes this.
  19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo dobio sam ponudu za ove Dunlop...160 KM sa ugradnjom po gumi.
    Mislim da je to to i da cu njih uzeti.
    Najbitnije mi je da se toliko ne trose,jer ce biti na autu sigurno 4-5 godina,obzirom na moju kilometrazu godisnje.

Reventon likes this.
  20. nivla

nivla Komšija

htio ja kupit drugo auto i na autu matador gume stare nekoliko mjeseci, vec komadi gaznog sloja falili, dakle jok
    vozio sam golfa 7 kad sam kupio bio na protektu marke profil, gume tesko smece vrlo lose, malo kise ne mozes krenut uzbrdo sekunde
    od kineza vozio na ovation gumama i mogu reci da su gume dobre samo su se trosile ko lude, jednu sezonu i vec bile do granicnika
    continental je smece zato sto se brzo trosi tj brzo gubi performanse
    sava s3 nakon 25000 se bolje ponasala od ts860 nakon 16000, iskljucivo zimi vozeno
    sad je na autu ljetni michelin primacy koji je presao 50k km i vrijeme mu je za zamjenu iduceg ljeta
    zimske su ts870 i kupio sam ih samo zato sto su me 4 izasle oko 400km