Jesu zimske 17ke, a ove gore sam ostavio nas zato što mi se sviđaju, iako bi možda 19ke bile bolje. Ovima je mana iskrive se lako, već su varene. Nema guma mesa da amortizuje.
ja sam kupio prije 2g gy u volanu, to je bila njihova preporuka i daju 3g garancije, bar su tada davali... meni je guma ok, a ja sam planina čovjek već sam osjetio snijeg u bih...
Evo i meni javili da su stigle moje Dunlop gume. Ali moram cekati da mi se registruje auto,pa da odem na zamjenu. Saobracajna je u MUPu.
Ma postavio tamo,mislio ova tema...trazio svoj post,nema posta. Onda skontam da sam fulio. A meni gume kao gume,ne dramim ja oko toga i ne vozim 150+ Mogu meni i kineske ali da ne stavljam glavu u vrecu,ako ne moram Mada,nikada u zivotu nisam imao kineske gume...Sava,Matador vecinom na prijasnjim autima.
@Qler jel kod tebe wirless android auto? Kod mene sve super radi ali mana mu je sto cuga dosta baterije, cak i ako ne koristim mape opet prilično povuče. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jeste, i sa kablom ne moze drzati baterija. Jednostavno ovaj USB daje meni se cini max 500mA snagu, i ne stigne da napuni koliko se trosi. Meni je problem sto je NTG 4.0 malo drugaciji od novijih, i ne radi mi fabricki mikrofon, nego ovaj aftermarket, koji ima echo, i onda kad spojim wireless svaki put kad me neko zove moram na telefonu prebaciti sa andorid auto na stock BT, kad spojim kablom, onda ostane telefon BT spojen na auto i nemam taj problem, ali me nervira kabal. A nisam nigdje nasao opciju na telefonu da mu kazem da je za pozive prioritet MB Audio, a ne andorid box. Ono da mi pozivi idu preko MB uvijek. U glavnom, kad idem na put, na kabal ga nakacim, a po gradu wireless pa kad nako nazove prvih par sekundi me ceka da prebacim na MB BT, da mozemo fino pricati
Evo malo konteksta opet kad je krenulo dimiti. Bio kod majstora i kaze i on za webasto da sagorijeva gorivo valjda kad je hladno vani. Jutros ga upalio, obrtaji odmah skocili na 1k, sacekao da se spuste i krenem kod mehanicara. Kad sam dosao kod njega, morao otvarati ogradu od dvorista, i taman kad sam izasao iz auta da otvorim krenuo dim. Malo sam se prepao pa sam odmah auto ugasio. Kasnije mi on govori da nisam trebao gasiti i da sam trebao odmah uvesti u njegovo dvoriste tako. Da smrdi, smrdi malo, ali nije jak smrad. On mi rece da probam veceras kad bude hladno da upalim webasto preko daljinskog kad bude hladno i ako bude opet dimilo, da ostavim. Sta ti kazes na ovo, jel normalno da se ovo desi?
Kod mene je ovako, samo ja sam eko riješio tako da sam povezao BT od android boxa bt 6fac, dok sam audio od mercedesa, tako radi super inače i kod mene je bio echo kada povežem i audio od boxa. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma radi posao da ima opcija za BT prioritete bilo bi extra, ali nema... tako da dobro je. Shega mi, aftermarket mikrofon koristi za hey google, i radi bez problema, ali pozivi imaju echo.
A sta ce ti prioritet, mozes za pojedine uredjaje birati hoces li audio / calls itd. Ako sam dobro shvatio trebas za box da iskljucis calls, a da ostavis audio? A na MB Bluetooth da stavis samo calls? To bi trebalo da imas opciju kad klines na settings na ovom screenshotu sto je Haker stavio.
Moguce, sve zavisi gdje je postavljeno webasto , tacnije auspuh (cjevcica). Nisam upratio koje je vozilo u pitanju. Na starijim vozilima webasto se palilo bas kad su niske temperature (imao sam toyotu gdje se palilo samo ako je ispod 0), dok kod noviji pali webasto i kad temperatura u +. Uprati gdje se na tom modelu nalazi webasto i mozes ne na osnovu toga orijentisati gdje bi trebalo izbacivati dim.
Opel Insignia. Zvao sam danas majstora koji to servisira, i on mi je rekao da ostavim da to grijac odradi. A ja kako nisam znao da od webasta dimi, uvijek sam gasio auto. Ja kako sam uspio pronaci informacija, valjda kad je 5 stepeni temperatura, ili niza, Tad se on sam pali pri paljenju auta. A imam i daljinski, medjutim nisam webasto preko njega nikad ni palio. Moracu veceras probati upaliti preko daljinskog i vidjeti da li ce opet zapusiti. Malo mi je nezgodno jer ce dimiti. Valjda mu nece dugo trebati da sagori. Jucer sam bio kod kod Djidjia sto radi sa Opelima, i on mi je objasnio ovaj dio gdje se nalazi auspuh za webasto. I on je bas na tom dijelu gdje mi je i dimilo. Nadam se da nece biti vise problema. Kako sam vidio, ni servisiranje nije nesto komplikovano, ali opet valja otvoriti, a nemam ni potrebnog alata, niti dovoljno znanja da se upustim u to. A nov dio je haos skup.
Mene iskreno bi samo nervirala ta aftermarket multimedija, bio je neki plan da ubacim ili MMI ili dongle u A4 B8, na kraju mi je ok ovako da na satu šaltam pjesme i da kažem Siri da prebaci pjesmu kad treba, a za mape imam onu rupu gdje je ekran i tu stavim telefon i Google Maps, gumirana maska i ne kliže ništa, sad još na Androidu ima i split screen pa stavim u landscape Google Maps i Spotify, još bolje će biti s tim. U Golfu Mk6 Android radio mi sam pojača zvuk, nekad mi se USB stick s muzikom sam odspoji, i to nije samo ova već vidjeh u još jednom Golfu sličan Android radio s istim problemom. Na kraju ima i ova džidža https://www.macworld.com/wp-content/uploads/2024/03/Macworld-Display.jpeg?quality=50&strip=all Za punjenje ima onaj Samsungov punjač što se ubode u upaljač zaista fino i brzo napuni https://m.media-amazon.com/images/I/51Thp0LHeaL.jpg
Možda zvuči gore nego što jeste, jer nervira kad je wireless ali fakat radi dobro. Kao stock je sve. Radi onaj točkić, komande na volanu, sve radi uredno. Radi hey Google, da imam opciju na telefonu za bt priority ne bi imao ni jedan issue... Ili da daje jaču struju na kablu.
Kada su ta auta proizvodjena,dobro je da je ikako i imao USB. I kod mene je usb tako taj 0.5A a ja kupio punjac za upaljac,sa Temua...navodno je 3.1A ali ne puni mi brzo. Doduse i kablo je obicno neko,nisam ubacio jace kablo od Xiaomija nikad ali i tu brze trosi telefon nego sto puni,ako ne smanjim rucno osvjetljenje ekrana. Nije da toliko dugo vozim pa mi ne treba,inace bi uzeo originalni punjac i onda bi radilo kako i treba.