Kod mene radi, a i ja sam zamjenio mobitel i ponovo se prijavio i punio neki dan.... Probaj izbrisat podatke sa aplikacije pa ponovo se prijavi..... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Evo krivca. Pored ovoga, mikro remen i remenica alternatora, te vakuum pumpa sutra treba da se mijenja...
Qler ti mozes da mozes da napravis blog ili da postanes Youtuber, mislim da mogu da upratim historijat tvog Merca citajuci tvoje postove. Koliko ce te u konacnici izaci, preko 2k?
Kaže mi neki dan majstor, ja kaže sedmično nekoliko ovih na VAG zamijenim. Ma nek je izbio, merak nikad nije bio jeftin. Nisam danas ni pitao majstora koliko će biti, koliko bude, mora se platiti. A @kio jebi ga, možda ja pišem više nego drugi, mogu i ja se ušutiti i pričati kako auto staro 15 godina i skoro 230k km na satu, nema nikakvih problema
Nije to nikakav kvar, jednostavno godine. Vjerovatno je dugo curilo, a neko bi ga i ovako nastavio voziti. Sad kad sredis rahat si 10 godina.
Pogresno si me shvatio, vidim koliko voliš auta i brate zivis za to. Tebi svaka cast, kazem ti mozes pretvoriti u blog, ja cu prvi citati. Jos da imas pristup nekoj garazi mogao bi i sarafati. Nesto kontam, kada je bio vrhunac auto industrije, kraj 90tih, do neke 2010? Ne znam sta danasnja S klasa ima vise od one iz 2006, recimo. Bolja je sigurnost, a pored toga ne znam.
Pišeš definitivno više od ostalih. Ja bih pisao da nema dežurnih seratora, zamjeniš sijalicu on ti se nasere nešto.... Evo ja juče zamjenio poklopac ventila ili popularno zvani ventil dekl. Pojavilo se ulje na njemu, a nije ispod njega, plastika jbg, dotrajalo.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Moje auto snova je W124 E klasa iz 1995 godine, i to ne znam šta bi prije, limuzina, coupe ili cabrio. Poslije njega Sl R129 2000. Godina, zadnje serije tu je vrhunac. Od novijih ovo novo mi se ne sviđa jer je prejeftino, BMW F10, Audi A6 te generacije, W212 FL pogotovo, su baš dobra auta. A @dams82 piši mene zanima. Ja na žalost nisam toliko stručan, ali baš imam želju sa nekim raditi na autu, pa ako ništa napiši ovdje nekad neke stvari, čisto da naučim bar ovako Što se tiče blog i youtube nisam ja za toga...
Ja uzivam gledati kako majstori rade svoj posao. U zadnje vrijeme sam navucen na ove kineske videoe sto rastave auto do zadnjeg serafa. Ne znam koliko su fake, ali opet neka satisfakcija, ili moj neki OCD ne znam. Taman jedan za Qlera. Ja imam zelju da popravim zvucnu izolaciju u svojoj insigniji, uradio bih pod, vrata, i ako se mogne krov. Ali jbg, strah me nesto zajebati i ne uraditi kako treba. I to me bas sprijecava da se upustim u avanturu. Vidio sam jedan na klix forumu je radio izolaciju na svojoj mazdi. Bilo je bas posla. Ma pisi, ako neko bude srao, taman eto Selvin da nesto uradi da ne bude ono nista ne radi
Vidio sam ovaj video, što kažeš ne znam koliko je fejk, ali je opet zanimljiv. Ima onaj lik, naš je u njemačkoj, a priča na engleskom M539 meni se čini tako nekako, lik radi čuda sa BMW-ovima. Svaki video po sat vremena traje, ali milina gledati.
Taj lik je sa balkana ja mislim iz Srbije, dobar mu je kanal. Vidim sve vise mehaničara iz BiH ima YT kanal. Možda je vrijeme za braću sa foruma da se late kamere da nam snime koje je pezo smece Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Sve je to relativno, da je talijan ili francuz u pitanju raširilo bi se na 5 stranica kako su smeće kako nikad kvalitet švabe neće dostići. Slažem se da je starost u pitanju, jednostavno gumeni dijelovi i dihtunzi nakon 15 godina odlaze, samo je pitanje vremena. Kod mene primjera radi nakon 12 godina otišao snop žica što idu u gepek, jednostavno pucaju ko ledenice od starosti, nek dnevno otvoriš gepek dvaput skontaj koliko je to u 10 godina. @Qler nisam skontao ko je krivac?
Hladnjak ulja. Od njega je sve krenulo. Vidio sam da kaplje ulje, i onda dalje, evo došla mi vakuum pumpa, trebam na pauzi da je odnesem majstoru, i da to sklapa. Mikro remen gotov, kao i hladnjak ulja, još samo ta pumpa i da preuzmem auto. Krivo mi neki dan bukvalno mijenjao ulje, radio mali servis, i sad opet 8l ulja novog...
Tek se pokazalo na novom ulju, šta da se radi, ako je to cijena da budeš miran onda ok, ako te tješi faktički si isprao motor iznutra
Pa dobro sam motor je dobar, ali stave sve okolo njega od plastike od termostata do izduvne grane. Hladnjaci ulja su mana na svim na astri je bio ispod izduvne grane, top lokacija. Opet na autu starom 15 godina je za očekivati ovakve gluposti da odu. Zar je morao ispustiti svo ulje? Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Tu i treba da bude, da je vidljiv i dostupan, samo kod švabskih premium je logika da se dijelovi sakrivaju i redizajnira zarad dizajna i stvari totalno nepotrebno komplikuju.