All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Taj dihtung dekla je cest problem bio na 1.9 tdi. Ja radio davno nekad na golfu 4, samo sto nije mijenjano komplet deklo, iako je VW prodavao komplet (300KM), nego su u servisu silikonirali za 30KM i vozi dalje.

2. Haker

Haker Veteran foruma

Samo nekad ne bude ravan pa nije vozi dalje nego opet skidaj. I opet nema auta na kojem ne ode, nekom prije nekom poslje, to i nisu neki kvarovi, jednostavno dihtunzi

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

To sto je PSA je dupla satisfakcija, zamisli imati gotovo isti motor ko tale :eek:

4. Qler

Qler Veteran foruma

Evo odnio sam i vakuum pumpu, Pirburgova, još nju da zamijene i gotovo. Kaže mi porvozali ga sinoć, auto beton kaže, nismo našli ništa da ti kažemo da bi trebalo raditi. Jebi ga reko, održava se :)

E fakturu će mi ispostaviti sad kad sastavi sve. Imao sam preko jarana debele popusta na dijelove koje sam ja uzimao, pa me to spasilo, ali opet očekujem oko 2k da će me sve doći...

5. dams82

dams82 Overclocker

Sreća pa nije isti...ovaj kod mene je bio vrhunac ,onaj prije mog dobro usavršen,a ovaj poslije su usrali debelo.... jbni euro standardi,ekologija i ta sranja.....

6. Qler

Qler Veteran foruma

Meni su u Power-u govorili da MK4 sa onim 2.0 tdci je vrhunac, da je sve kasnije pocelo da pada. Iskreno meni je onaj od 103kW motor isto bio baš dobar (jaran ga imao, trošio osjetno manje od mog, a nije toliko sporiji) i u MK5 onaj sa 150KS je dosta uglađeniji, a opet manje trošio.

7. dams82

dams82 Overclocker

Nije kod mene dihtung bio problem,puštalo na spoju dvaju plastika,fabrički lijepljeno zagrijavanjem,međutim popustilo....Ali novi poklopac i idemo dalje....

Haker likes this.
  8. dams82

dams82 Overclocker

103 i 120 je isti,samo mapa drugačija....a ovaj 110 je isti kao 132kw,ali nije dobar kao prethodnik bez obzira što su jako slični....

9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Eto vidis :rolleyes:

10. Qler

Qler Veteran foruma

Onaj moj je baš slatko išao, iskreno nije mu falilo snage ni na magistrali ni na auto cesti.

Kumov onaj je 180KS, i on je fino nasviran. Iskreno nisam nigdje pogledao kakav je pogon kod njega, je li haldex klasični ili je Ford nešto svoje pravio...

11. dams82

dams82 Overclocker

trebao bi biti haldex,na kugama je haldex.

12. dams82

dams82 Overclocker

Šta vidim?

13. Qler

Qler Veteran foruma

Evo šta kaže ChatGPT

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kvalitet i metode rada :)

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa je li ta firma u zadnjih 30 godina ista izbacila bez kupnje od nekog drugog :rolleyes:

I kaze propali, pa i ne propali koliko fusere.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Vala neki dan sam išao sa jaranom da gledamo Dodge Charger (ili Chalenger, koji je sa 2 vrata) da mijenja Mustanga za njega... bolji Mustang i to dobro od onog. 125k traži lik, po VIN-u auto u USA otpisano kao totalna šteta... Mustang beton, ide ko nevrijeme, na preko 6k km prosječna po BC 14.2

17. dams82

dams82 Overclocker

Druže to su stvari koje niko od plastike nije napravio da traje koliko i motor,zato ih ima u aftermarket prodaji,za 90% vozila na tržištu.... Nije to do forda ili pežoa nikako....

18. Haker

Haker Veteran foruma

V6 je mašina ali dosta je skuplji za odrzavanje u odnosu na ovaj kod mene. Mislim da za mog taj hladnjak kosta oko 300..

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nista to dok inzinjer ne objasni zasto je pezo bestbuy @Bio_Sam_Zmijanac

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ma fušere vala svi. Eno rođak uzeo nedavno dan Golf 7, 1,4 TSI, uvezao ga iz njemačke, on ga dovezao (dugo je živio gore, pa išao nešto i doveze ga sinu).. došao ovdje sve super, održavano auto, i paf, eno mjesec dana ga krpi po majstorima. Praktično od kako je ušao u BiH nekih problema...