9/10 korisnika continentala kaze isto. Ali lose o michelinu cujem samo ovdje Meni su pirelliji i bridzstoni bili samo prosjek, nisu opravdavali cijenu nikako, ali goodyear mi je prva liga.
Da malo elaboriram to pljuvanje miselina,znaci A5 je u pitanju na golfu 4 u dimenziji 195/65-15. Guma je bila top u svemu,udobnost,buka,performanse na suhom,performanse na mokrom,zaustavni pit na kocenju na mokrom isto top al snjeg nula. Znaci nije jedan nego nula. Alpin 4 je bio top a 5 potop. Bila je ta shara samo tu jednu godinu i odmah su je zamjenili jer su prepoznali da su promasili. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja nisam primjetio da se preporucuje izbjegavanje. To je bilo iskustvo te godine s tim modelom a i generalno iskustvo da se testovima ne moze vjerovat. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ne znam, uvijek su i za snijeg hvaljene, mozda je ubolo tad na 195 sirini jer cesto te manje budu skroz druga guma sa istim imenom.
Ja prezadovoljan sa Alpin 7 na mojoj insigniji 245/45/18 Iako jos nije bilo izazovnih uslova vani. Osjeti se da auto dosta udobnije vozi, buka je minimalna. Tacno bih vise auto vozio samo da imam svoje parking mjesto. Vjerovatno cu ici i na ljetne Michelinke kad dodje vakat za to.
Kako mozes biti prezadovoljan sa zimskim gumama koje si tek namontirao a haman nije bilo 5 kišnih dana a o snijegu, ledu i poledici da ne pričamo.
Tako sam i ja bio zadovoljan, tihe, udobne, dobro drže na kiši, na suhom.... Ali kad je pao snijeg sve ostalo je palo u zaborav.... Nadam se taj model dobar i na snijegu, javit ćeš nam nekad.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja otkazao one, nema smisla kupiti stariji model koji je 10km jeftiniji po gumi. Otići cu do gume m da vidim ima li tamo popusta inače su 100km skuplje tamo. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
meni djeluje šara slična na alpin 7 vs 5 minimalna razlika idu one po snijegu dok je ravno xD više mi djeluju kao neki hibrid izmedju zimskih i all season
Felge su čudo, kao drugi auto. Legle Bridgstonke u gumi m, bio neki popust na gotovinu gotov isto kao na ananas cijena Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jel moram cekati ekstremne uslove i prevaliti 1000 kilometara da bih bio prezadovoljan s gumama? To ne znaci da se nece promjeniti u buducnosti ako bude problema. Moj post se odnosio na udobnost i tisinu, a ne na perfomanse po losim uvijetima.
Uzeo full zimske bridgstone blizzak, evo cekam da stave na ove zimske felge. One dunlop ljetne su nove, nema smisla mjenjati. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Trebaju ti realno allseason za proljeće/jesen sezonu Gume su fakat dosta subjektivan osjećaj, prije 10-ak godina dok sam redovno išao na Bjelašnicu i Jahorinu imaju sam neke Dunlop Wintersport sa kojima sam bukvalno krčio snijeg, nije me bilo strah nigdje sa njima i teško me sad može neki test uvjeriti da to nije najbolja sniježna guma. Imao Vredestein all season koje su se čudno ponašale na autoputu na većim brzinama, sad do čega je, do aerodinamike šare ili pitaj se čega, pojma nemam ali to je velika mana koju ni jedan test nije otkrio, mislio sam da je do mene nešto, dok slučajno nisam naletio par godina kasnije da ipak je još neko primjetio, tako da dosta faktora u igri, osim suštih brojeva na testovima.