Plus stil voznje, ima ljudi voze kao sivonje ja kad vidim kako nemaju osjećaja nije mi dobro. I ja vozim relativno brzo, ali nikad gas u sred krivine ili uljetanje prebrzo i td. Zato mi gume ko nove nakon pet godina, čuvam ih kao nekad dok smo se utrkivali Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jenson Button style Kao i kočnice, tačno vidiš ljude kako kasno koče pred očitim crvenim svjetlom, i kad jednostavno kočiš motorom dokle možeš ili ovi sa el. autima što vježbaju ubrzanja, možeš se poselamiti sa gumama nakon godinu
Osjecaj za sta, za cuvanje guma Pa ne kupujem gume da ih gledam ako potrosim za godinu neka potrosim, ne kontam kako ovdje nikako da splasne narativ da niko nema pravo da koristi kako hoce i sta mu je cejf nego kako je neko na forumu smislio. Ja cu onda reci da vozite kao babe jer pazite da li kocite motorom, kada kocite, koliko kocite... zaboli me neka stvar, kocim da proklize, abs da udara, sta me briga, ako mi to treba u tom trenutku. Apsolutno ne mislim da zbog toga bolje ili losije vozim nego neko drugi. Opustite se malo, imate previse godina, a zivot je kratak
Fulao si, priča je bila da se klize i onda kažu guma ne valja ta i ta, a možda nije do gume Sent from my SM-S931B using Tapatalk
I dalje je do gume, pa nije valjda da je moram milovati da bi radila posao duze od godinu dana, ne znam sta da joj radis sa vrlim makinama od 100 konja, da nakon jedne sezone pokazuje znakove umora nema smisla. Da se onda osvrnemo na drugu stranu price, na forumu se ne preporucuje pogon na sva 4, kao ne treba to samo dobre gume. A evo ne valja ni jedna guma. Mnogo se sere...kako zive ovi ljadni ljudi sa savama, tigrovima linglongovima. Onda obazvezno gledati auta awd jer evo ja koje god gume sam imao, nikakvih problema nikada nisam primjetio, vozio sam conti, gy, bridgestone, hankook u raznim dimenzijama i modelima ljeto zima, najmanje sto je bilo 245ks i eto kako rekoh, nikada nisam primjetio neka proklizavanja osim na offroad gumama, ali eto svako auto je bilo awd ili 4x4. Cak sam na infiniti stavio nazad ljetne kineske, u namjeri da ih sprzim za sezonu, eno nista im istina, ja malo kilometara predjem
ne znam meni je continental kad je nov ok, sasvim dobar ali brzo se potrosi i pokazuje slabosti ts870 nakon 8000km je sara vec na 6.5mm to je zaista lose za premium gumu i voznju samo u toku zime 90% po gradu
Šta mislite kako najjeftinije transportovat set točkova 21” sa jednog na drugi kraj države? Koliko bi to brze pošte naplatile? Hoće li ih oštetiti?
Mene je euroexpress oglobio sa 88km za transport 4 16ke iz Zenice do Gracanice. Znaci mozes ocekivati i do 150km racunajuci kilometrazu i tezinu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Možda autobusom? To pod uslovom da imaš autobus od tog do drugog mjesta. Platiš vozaču i to je to. Old school brza pošta, tako se trgovalo prije dok nije bilo brzih pošti a može i sad tako
Ko nema nekog svog gdje registruje auta, brat mi je počeo raditi registracije pa svaki novi klijent puno znači
Danas su naši drugovi sa allseason wonderima na godišnjem okupljanju ljubitelja ljetnih guma. Michelin Alpin 5 je čudo, sinoć i jutros kroz 30 cm snijega i bljuzgavice ni najmanjih problema. Čupa ko lud.