All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Sad još i lažeš :D pročitaj svoj tekst pa se zadumaj malo.

Tu priču možeš prosipati nekom drugom :D

Neko bi pomislio da si vozio po nekakvim uvjetima, ali pošto dobro znam o čemu se radi, onda ne ide.

Na tom posranom parkingu sam i ja "razgrtao" sa tim istim Petlasom na 18" sa zadnjim pogonom, čak i po onim pločicama na kojima se sada ne može prići.

Guma je smeće, pogotovo po kiši, i vrijedi doplatiti koliko god za iole kako treba gumu, ali ko god vozi po iole zahtjevnijim uslovima. Po glavnoj, snijegom od 20cm može svaka, Petlas je dobra zimska guma ko živi u Ljubuškom.

Sava HP2 je guma i po za to, a Boga mi i cijena nešto govori.

Jebi ga, meni se amidža kune zimi samo u protekt, valjda ga treba poslušati.

2. Reznor

Reznor Overclocker

Jadan ti je komentar skroz. Nije vrijedno rasprave.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

3. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja sam prezadovoljan sa Dunlopom, na autu su dosle doduse oko 50% potrošene Bridgestone Blizard, te nisu mi bile nešto, puno su proklizavale i nisu bile pouzdane.
    Sinoć uzmem da testiram Dunlop uz jedno brdo prema koti, nigdje nisu proklizale top gume, kupili su me svakako.

kvaju likes this.
  4. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Joj kao da je prvi snijeg u zivotu, svi svoje gume hvale :D ljetna po tome ne bi proklizala

selvin likes this.
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Pa evo i nije

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kontam uzeti onaj prekrivac/ceradu za auto. ima li ko kakav prijedlog? Ili moze bilo sta.

7. ibran

ibran Aktivista

Vidi na Temu ima raznih, ja koristim za golfa 2 neko platno davno kupio lepršavo ali služi.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam to kontao samo jer ne mogu da naperem koliko mi ptice seru po autu. Ispred zgrade, skupljaju se na krovu, i valjda kad polete pravo se poseru... haos... al kontam to mi je samo dodatna zajebancija...

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Sto kaze ovaj jedan, dzaba vam dobre zimske gume kada ja imam ljetne, kada zaglavim opet necete moci proci :D

Last edited: Nov 23, 2025
  10. AggressoR

AggressoR Komšija

Mozda ima lance, jest da su broj manji nego velicina guma ali vazno je imati.

11. Qler

Qler Veteran foruma

Prodaje jaran dobrog GLC 300e :) 2021 ako ima ko viška para :) 90k mislim da je cijena :)

12. zoi

zoi Veteran foruma

Je li tebi uslov za odabir jarana da voze Mercedes :D

hurmash1ca likes this.
  13. EL NINO CFC

Znas kako kazu. Kako zracis tako i privlacis :D

Na temu mi je bas iskakalo, al sve nesto kontam tanak materijal, nece izdrzati.

14. ibran

ibran Aktivista

Jeste da je to u većini slučajeva sve to sintetika, ali vjeruj mene služi preko 10 godina nekada davno kupio dok je bio interx kod nas u Bihaću. dođe i vrečica od istog materijala, evo baš prekopavam gdje sam je ostavio da je koristim. Ako na Temu tražiš traži za svoje auto.

EL NINO CFC likes this.
  15. selvin

selvin Moderator

Je li to onaj sto si pisao da ga je kupio za 69k kod kramara prije godinu? :)

16. Qler

Qler Veteran foruma

to je E klasa 300de, ovo je GLC 300e (benzin) i plaćen je prije par godina mislim oko 110k... ali treba mu lova da neki posao obrne, fakat je auto beton. Opreme kao u prici, coupe onaj SUV, sivi, set felgi i guma ljeto i zima, mislim oko 120k je prešao... nisam siguran.

17. EL NINO CFC

U srijedu vecer vozio se iz Sarajeva za Bihac. Od svih auta, najvise me zasljepljivao Mercedes E klasa, ova pretposljednja generacija. Kao da onaj sistem automatskog gasenja dugog svjetla ne jebe ni dva posto.

Pored Mercedesa, dosta ovih novijih SUV-iova isto, medju njima bih istakao ove modele sto ima Tale. Oni sa halogenim svjetlima sto imaju led svjetla su prica za sebe.

Ali, najvise me odusevila Skoda Octavia ovaj zadnji model ukljucujuci facelift. Nikakvih problema sa njima. Ne znam koliko njih ima ovaj sistem sa gasenjem dugog svjetla ili matrix svjetala, ali s njima nisam imao problema.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Kod mene uredno obori duga, cak i previše, jel nesto u daljini odmah spusti, mada su i kratka top Pa i ne palim duga.
    A.od fabrike sve je manje vise isto, mene ubiju ovi divljaci sto ko zna sta stave u farove.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  19. Qler

Qler Veteran foruma

Ma dobru si ti mečku pazario :D nije se fušerilo ni na sijalicama :D

Al lijepo svijetili i stari mercedes :D

EL NINO CFC and Haker like this.
  20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma nisu podesena svjetla u vecine auta...plus neorginalne sijalice. I ja danas isao po mraku,ubi u oci sa svih strana.
    Jos mokar put,pa je jos gore voziti po mraku,bljesti sa svih strana.
    I probao sam danas i ove Dunlop gume,all season...ovo po mokrom,malo snijega na putu i pomalo pocelo lediti na mjestima...drze odlicno gume. Doduse nisam divljao,do 80 km/h.

EL NINO CFC likes this.