Sad još i lažeš pročitaj svoj tekst pa se zadumaj malo. Tu priču možeš prosipati nekom drugom Neko bi pomislio da si vozio po nekakvim uvjetima, ali pošto dobro znam o čemu se radi, onda ne ide. Na tom posranom parkingu sam i ja "razgrtao" sa tim istim Petlasom na 18" sa zadnjim pogonom, čak i po onim pločicama na kojima se sada ne može prići. Guma je smeće, pogotovo po kiši, i vrijedi doplatiti koliko god za iole kako treba gumu, ali ko god vozi po iole zahtjevnijim uslovima. Po glavnoj, snijegom od 20cm može svaka, Petlas je dobra zimska guma ko živi u Ljubuškom. Sava HP2 je guma i po za to, a Boga mi i cijena nešto govori. Jebi ga, meni se amidža kune zimi samo u protekt, valjda ga treba poslušati.
Ja sam prezadovoljan sa Dunlopom, na autu su dosle doduse oko 50% potrošene Bridgestone Blizard, te nisu mi bile nešto, puno su proklizavale i nisu bile pouzdane. Sinoć uzmem da testiram Dunlop uz jedno brdo prema koti, nigdje nisu proklizale top gume, kupili su me svakako.
Ja sam to kontao samo jer ne mogu da naperem koliko mi ptice seru po autu. Ispred zgrade, skupljaju se na krovu, i valjda kad polete pravo se poseru... haos... al kontam to mi je samo dodatna zajebancija...
Sto kaze ovaj jedan, dzaba vam dobre zimske gume kada ja imam ljetne, kada zaglavim opet necete moci proci
Znas kako kazu. Kako zracis tako i privlacis Na temu mi je bas iskakalo, al sve nesto kontam tanak materijal, nece izdrzati.
Jeste da je to u većini slučajeva sve to sintetika, ali vjeruj mene služi preko 10 godina nekada davno kupio dok je bio interx kod nas u Bihaću. dođe i vrečica od istog materijala, evo baš prekopavam gdje sam je ostavio da je koristim. Ako na Temu tražiš traži za svoje auto.
to je E klasa 300de, ovo je GLC 300e (benzin) i plaćen je prije par godina mislim oko 110k... ali treba mu lova da neki posao obrne, fakat je auto beton. Opreme kao u prici, coupe onaj SUV, sivi, set felgi i guma ljeto i zima, mislim oko 120k je prešao... nisam siguran.
U srijedu vecer vozio se iz Sarajeva za Bihac. Od svih auta, najvise me zasljepljivao Mercedes E klasa, ova pretposljednja generacija. Kao da onaj sistem automatskog gasenja dugog svjetla ne jebe ni dva posto. Pored Mercedesa, dosta ovih novijih SUV-iova isto, medju njima bih istakao ove modele sto ima Tale. Oni sa halogenim svjetlima sto imaju led svjetla su prica za sebe. Ali, najvise me odusevila Skoda Octavia ovaj zadnji model ukljucujuci facelift. Nikakvih problema sa njima. Ne znam koliko njih ima ovaj sistem sa gasenjem dugog svjetla ili matrix svjetala, ali s njima nisam imao problema.
Kod mene uredno obori duga, cak i previše, jel nesto u daljini odmah spusti, mada su i kratka top Pa i ne palim duga. A.od fabrike sve je manje vise isto, mene ubiju ovi divljaci sto ko zna sta stave u farove. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma nisu podesena svjetla u vecine auta...plus neorginalne sijalice. I ja danas isao po mraku,ubi u oci sa svih strana. Jos mokar put,pa je jos gore voziti po mraku,bljesti sa svih strana. I probao sam danas i ove Dunlop gume,all season...ovo po mokrom,malo snijega na putu i pomalo pocelo lediti na mjestima...drze odlicno gume. Doduse nisam divljao,do 80 km/h.