All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. kvaju

kvaju Komšija

zoi likes this.
  2. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Ja bih svakoga sa aftermarket led sijalicom koju nije fabrika ubacila u far obarao na tehničkom ili isključivao iz saobraćaja. Svako drugo auto koje dolazi u susret je opasno po život.

Kod mene prilično dobro radi ova matrix automatika, izrezuje auta doslovno savršeno, a okolo sve obasja. Kroz naseljena mjesta sa rasvjetom ni ne pali to. Kaže mi brat kad se vozio prvi put sa mnom kakva su ti ovo svjetla, gasi ovo. :D

Srećom imam autodimming na svim retrovizorima, tako da mi ovi iza mene ne smetaju.

aNaToMiC ! likes this.
  3. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

E takvi su prica za sebe. Oni kad prolaze, svjetlo baca i u nebo gore.

4. kvaju

kvaju Komšija

Kada nam je drzava zakazala tu, sto tehnicke preglede ne kontroliraju nekako, ja se skecam dok sam mlađi bio, kakvu sam krntiju vozio sam bi sebe zatvorio sada u zatvor, sreca nista nije bilo Bogu hvala. Dovoljno je bilo da mu dam mamac poseban za ribe mogao sam sta sam god htio provest na tehnicki :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

5. Qler

Qler Veteran foruma

Na CLSu neko je čačkao farove, svijetlili puno u stranu. Jedva ih ubijedio na tehničkom da mi to uštimaju, na kraju ja podesio sa regloskopom nisu oni smjeli...

Last edited: Nov 24, 2025
  6. Haker

Haker Veteran foruma

Pa kod nas na tehnickom moras zamoliti da ti pogledaju o kazu ako sta nije ok :D

Mada to ima vise prednosti, kad vidiš npr za sta obaraju po Evropi samo da se ljudi riješe starih auta koja su savrseno ispravna

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

kvaju and zoi like this.
  7. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Kad kupite auta koja su preniska i sjedite na asfaltu, normalno da SUV sa izdignutim frontalnim dijelom smeta midgetima koji leže po cesti.

AggressoR likes this.
  8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Sjedio bi i ti u niskom deduka da te ne jebu leđa i ulazak/izlazak :D

kvaju likes this.
  9. Qler

Qler Veteran foruma

Bolje na asfaltu da sjedim neko ko na trešnji da se ljuljam :D juče vozim iza 3008 bacaju ga prednje gume, jedva ide lik kroz naselje... kontam kralju, uzeo si lafo džipa meni sa zadnjom vučom smetaš :D Zmijanac, nemoj hvaliti tvoje auto nekim sposobnostima, super je to auto za onako, ali nit je stabilno kao limzina, nit ima sposobnosti kao džip.. to je 308 na malo povišenom vješanju u najboljem slučaju. Ono što imaš u odonosu na 308 je skuplje gume, jer je lafo SUV, koje se brže troše jer je teži, usput i više troši, na otvorenom putu ako nisi na auto cesti kao što rekoh ljulja se kao na trešnji, a jel ideš km/h preko 120 potrošnja drastično skače jer je SUV tj. dizajniran kao cjepanica... Tako da to što smetaš u saobraćaju ostalim jer su ti svijetla visočija, je samo jedna od mnogih mana SUV vozila...

uhh... stvarno ne volim SUV klasu, kompletnu...

kvaju likes this.
  10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ko jos taleta shvata ozbiljno i te francuske ljuljacke.

11. Haker

Haker Veteran foruma

Nemoj tako, ima prednju vuču i krutu osovinu pozadi na auto od 30k ojra :D

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

12. Bio_Sam_Zmijanac

Pasite travu mungosi.
    Bolje kruta osovina nego ga primat od pozadi.
    Te vaše kante sa 15 godina staža su uglavnom za penzije.

p4ja, Alibegovic, Qler and 1 other person like this.
  13. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Hoće li crvenkasti lavić za alfa mužijake dočekati 15. rođendan na cesti pitanje je :D

14. Qler

Qler Veteran foruma

Svakom svačije, ja stvarno poštujem tvoj izbor. Ja samo kažem, meni suv, sa prednjim pogonom i 1.5 motorom, nije ničim privlačan. Subjektivno, čisto, nema ništa na tom autu da me privlači...

15. Qler

Qler Veteran foruma

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

E ovo je auto...uzivas u njemu svaku sekundu,plus ostavis djeci u nasljedstvo. :D
    Tesko je ovo poderati.

17. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Da je dobar, nije, ali eto ima neka nostalgija valjda.

18. Bio_Sam_Zmijanac

Tako su govorili za peugeote uvijek, pa eno 25 godina stare 307-ce i 206-ce se vozaju, dok su švabe davno struhle sa po pet puta pragovima mijenjane.

19. Bio_Sam_Zmijanac

Mene privlaci, klirens, prostor, zvucna izolacija, potrosnja ispod 5 l/km, 96 kw i 1400 kg više nego dovoljno za naše ceste i uslove. Da ne kazem da auto izgleda top unutra i vani, uostalom jako jeftino održavanje, mali servis je 180 KM a veliki 700 KM.

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Jos na ljetnim.