All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma okreću se svi za njima a nesto pričaju,
    Što bi ja dao duple pare na raspalog GLC-a ili iste pare za Q3 koji izgleda isto, nudi manje prostora, i kad skontas da za cijenu 3008 ti mozes samo kupiti onaj GLA sa 1.5 renolovim motorom, ma bjaži.

Last edited: Nov 25, 2025
    p4ja and AggressoR like this.
  2. AggressoR

AggressoR Komšija

Realno ta klasa mercesda ili Audija je davno izgubila i kvalitet i izgled. Audi i Mercedes vec 20 godina guraju isti izgled. Audi pokusao promeniti osjecaj snage-kubikaze kod kupaca novim oznakama motora (nedavno se poguram s a3 35 oznaka, reko sta bi pa uze 3500ccm kad ono govno od 1500ccm) dok Mercedes gura reno motor kao svoj sa cijenom koja prelazi te granice (prodje nedavno kod caffe sloboda mercedes, ima brujanje ali visoki tonovi kad ono cls sa 1.5 dci, bas fali kubikaze).

Odavno SUV guraju te manje motore i to treba prihvatit, rade svoj posao kako treba.
    Ja razmisljam uzeti sebi Tonale, prihvatljiva verzije su sve 1.5 benzin ili dizel 1.6, to je postala realnost (tesko nacin 2.0). Stelvio mi se ne svidja nikako i ako je jeftiniji s jacim motorima (2.0, 2.2 nema ispod)

3. Qler

Qler Veteran foruma

GLC bar ima 4matic... nemoj Tale da porediš babe i žabe... ja se ne verem po selima i livadama, ne treba mi klirens. Prostora nema, ili nisi probao vece auto, zvučna izolacija, isto, nisi probao bolje, a snaga... 195kW na 1700kg, i ja bi još....

4. AggressoR

AggressoR Komšija

Jest, ali osnovne vrezije imaju samo pogon na zadnje tockove.
    Onda ide pitanje jel se isplati DOPLATA za pogon na sva 4 tocka ili uzet nesto drugo.

5. Bio_Sam_Zmijanac

Najjeftiniji GLC košta duplo više, duplo je skuplji za odrzavati, duplo vise trosi, i nemam ga gdje voziti realno. Sto se tice 3008, kako nema prostora kad ima 590l u gepeku, i unutra je okej sa prostorom. Nisam ni ja uzeo ofroad vozilo, niti mi treba ali barem da ne guram snijeg po cesti ili kad naletim na kamen da ne kupim sve na cesti kao sa oktavijom koja je imala samo 11 cm klirensa.
    Uostalom nemamo svi iste prioritete u životu. Nekome je trenutni prioritet da živi, radi u Sarajevu i vozi se u GLE sa zagađenim zrakom i vodom, mi smo odabrali nešto drugačije.

Ali vidi, meni je Mercedes vrh, i ja ako budem doživio penziju ići će neki W211 sa Avantgarde opremom, OM646 motorom i manuelcem, da se vozim do Doma Zdravlja i podići penziju.

Last edited: Dec 6, 2025
    Qler likes this.
  6. Qler

Qler Veteran foruma

GLC je svaki 4matic... GLA i ovo ostalo je svakako loše...

7. Qler

Qler Veteran foruma

E to, svako ima prioritete.. ali kažem ti, opet realan treba biti u nekim stvarima. 3008 nema baš prostora, išao sam ja sa njim na put, i vozio i bio vožen. I to 2.0 180KS... opreme ima bukvalno sve, ali baš baš sve. Od masaže sjedišta pa dalje... i poslije njega jaran kupi GLC :D kaže dobar je 3008, ali ni blizu mečki... I njemu ja serem što je uzeo GLC jer je moderan, ne što mu treba. Mogao je uzeti E klasu da gori za te pare... ali on hoce moderno :D

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Taletu je glavno da opravda svoje zivotne odluke (vise sebi nego nama), pezo i vares.

9. Bio_Sam_Zmijanac

Pa GLC je klasa iznad, a taj 3008 GT 180 je preciienjen i danas dan.
    Govorim da platiti 60k za GLC iz 2018 je budalaštinja.
    Njemacka autoindustrija se i raspada jer se bazirala na premium brendovima, međutim sad je i Dacia premium jer gotovo stanadrono ima 4x4 i dr.
    Kinezi ih pojeli na EV polju, japanci i korejci na PHEV, Reno i Stellatlantis plivaju sa mid segmentom.

10. Bio_Sam_Zmijanac

Nije, već ono sto sam ja tad mogao uzeti za 30k su bila vozila od 15 godina, npr neki Q5, 2.0, quattro iz 2010, mogu misliti sta bi me docekalo nepredviđenih kvarova u ove dvije godine na takvom autu.

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ma stellantis je kancer auto industrije... šta oni rade je katastrofa...

12. Qler

Qler Veteran foruma

Ja te shvatam fakat, tebi treba auto čisto da te vozi... Imam i takve prijatelje, i to je realno i ono što je logično. Ali ako imalo uživaš u autima, jebi ga, nećeš hvaliti 1.5 :D niti peugeot.. Jaran kupio novog MG ZS za 40k.... i on će ti tvrditi da je to 1000 puta bolje od tvog pežoa.. novo, 7 godina garancije, 1.0 benzin, još ima 3 djece... pa ti skontaj. On prezadovoljan. Ode godišnje skoro dva puta na servis, išao sa njim turistički do Istanbula u 2 godine 3 puta, do Beograda ide skoro sedmično... ne zna za kvar, za probleme, sve garancija i ovlašteni servis. I on platio auto isto kao ja staro 14 godina... ali filozofija nam je dijametralno suprotna. A da ti kažem šta je prije imao, između ostalog i volva 2.4 benzin i BMW 2.8 benzin, i i 530 i 535 dizele... sve je to prošao, kaže jarane, dosta mi je davanja hiljada na popravke, 1.0 benzin, i novo... nemam snage :D

13. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Više nikome ne preporučujem šta da uzme, samo podržavam odluke :), da imam pare za novo tačno ne znam šta bih uzeo, sve je na isti kalup... Nekako me podsjeća na vremena onih jeftinih mobitela gdje sve škripi

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ma stellantis kriv za to. Debili od svega pare jeftinu konfekciju, srozaše kvalitet svega, uništiš sve što valja. Pa najjači I'm motor 1.6 benzin... Pa jebo majku kad stavi 1.2 u 5008 tačno onog ko je to odobrio utuć...

15. Bio_Sam_Zmijanac

De ba, ti nasi premiumi od 15 godina su cista ciganska balkanska posla kao u ovoj pjesmi. Svako sa maloom kitom kupi nesto iz uvoza koje su tamo svabe duše vadile. Jer realno nemamo para za nov premium. Onda bogastvo dajemo da odrzavamo ta auta.

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kad nisi siguran sta ces, kupis japanca.

17. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam došao u poziciju da mogu ovo priuštiti. Ćejf, jebi ga. A on nema cijenu. A ako bude sve kako treba, pa i neki V8 da legne :) makar kao weekend car, a za svaki dan može i Twingo pa ću i ja srati kako ima sasvim dovoljno prostora i odličan klirens I da je definitivno best buy. Do tad, ja ću se patiti u cls a ti uživaj u 3008, i sretno nam

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  18. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Pa koliko kosta taj CLS, nije nista skuplji od Taletovog 3008 :D

19. p4ja

p4ja Komšija

Ziva istina, imam 206 iz 2000g koji je kupljen za da se imam verat po sarajevskim favelama kad zatreba... znaci poderat ga ne mozes.. 260k na satu, benzinac.. od starog dva Audija stala vise puta na sred ceste..

Bio_Sam_Zmijanac and Qler like this.
  20. Qler

Qler Veteran foruma

To jebe Taleta, auto 10 godina starije isto košta... Nije papirka skupa, nego se nije bogato udala