Samo se kod nas taj godisnji servis zove mali servis kao ulje i svi filteri. A zapravo ne postoji mali servis nigdje u svijetu, vec servisni intervali za svaki filter i svaki potrosni dio pa zavisno od km i godina se radi i svake godine je servis drugaciji. Jedino fiksno kod svih je ulje i filter ulja na godisnjem nivou. Ostalo zavisi od proizvodjaca do prozivodjaca. Ali posto je vecina tih filtera (bila) jeftina, onda hajmo ih odjednom sve zamijenit i to je mali servis. U ovlastenom i dok je pod garancijom, niko ne radi tako.
Fazon i jest u tom sto se novo i polovno auto ne odrazava isto. Prvi filter goriva se mjenja na 60-90k i realno i ne treba ranije kad je sve novo. Rezevoar sterilan i u novo auto se uglavnom sipa neko mega giga gorivo jer se pazi dok je novo. Filter zraka na zapadu moze izvuc 5 godina da se ne zacepi izuzev nekih ruralnih podrucja gdje nema asfalta. Dok vec filter kabine fasuje od lisca i iglica zimzelenog drveca po parkinzima. Kod nas se sve to prlja puno vise a o polovnom autima sa starim prljavim rezervoarima da ne govorim. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja filter goriva sa na CLS mijenjam svaki drugi servis, a do sad jer nisu bili neka stavka, sam na fordovima mijenjao svaki servis.
Ma svakako, sve stoji. Samo onako kazem da smo nekako mi izmislili taj termin na Balkanu, a i dalje ima raznih znacenja: od samo zamjene ulja do svih mogucih filtera pa neki cak i ostale tekućine mijenjaju godisnje. Tako kad se prica o cijenama i dijelova a i ruku, onda se mora znati sta ko racuna u taj "mali servis".
Evo ide i meni jedan merc racun da me tale sad malo zaebaje. Zvekno regulator napona na alternatoru pa cu odmah sve rolere i kais sa njim, pa cemo vidjeti racun Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Je li ko koristio aditiv Liqui Moly Ceratec za motorno ulje? Cisto iz znatizelje pitam. Gledao sam na YT neke videoe, i kazu motor tise radi a i smanjuje trenje i trosenje motora.
Vozim ga ja vec 10ak godina. U dobar motor valjda daje rezulatate. Sva ta vozila su mi i dalje na ocima i jos uvijek su ok. A da sam uporedo vozio dva vozila i u jednom koristio a u drugom nisam i da ti kazem jedan je crko a drugi nije to nisam. Al visestruko puta sam se uvjerio u kvalitet i ucinkovitost LM aditiva tako da uopste ne sumnjam ni u Ceratec Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Top. Kontam ja sebi ubaciti u Insigniju pri sljedecoj zamjeni ulja. Kod mene je motor 103kw, dizel. Ako je dobro za motor, sto da ne.
Sipao sam ja i u prošli auto i u ovaj, jbg ako radi što piše dobro je, sumnjam da može naštetiti. Sipaš u novo ulje i voziš 15hiljada, poslije ostaje film na tarnim dijelovima motora minimum 50 hiljada uključujući i tih 15..... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Na mondeu kad idem niz brdo ako upalim tempomat, nije održavao brzinu, nego inercija ga je i dalje tjerala, merdecedes održava brzinu, i plus adaptivni tempomat, u gužvama niz planinu dobro dođe. Inače, kako se za čas čovjek navikne... sad u gužvi samo upali tempomat i pustim da da sam staje, kad treba krenuti samo ili dodatknem gas ili ručicu i ide... puno lakše gužve podnosim
Does Liqui Moly CeraTec work? Let's find out! After buying Liqui Moly CeraTec, I noticed an immediate difference in my bank account. XDDD
Regler, ramenica altenatora, mikro remen set 600 markica sa rukama, super, mislio sam da će biti vise. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa to je to,dijelovi oko 400,ruke 200 i taman.... nema potrebe da bude više osim što nisi mjenjao pumpu vode koja je oko 300KM i ne daj bože ako ima start stop remenicu radilice....
Ne znam, auto fabrički nema start stop iako ovi modeli svi imaju, ovaj prvi vlasnik je očigledno naručio bez njega. A za pumpu su rekli da je ok, tako da nema potrebe za novom. Sent from my SM-S931B using Tapatalk