All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dams82

dams82 Overclocker

Remenica radilice ima jednosmjerni ležaj kao I remenica alternatora i košta oko 1400 KM, samo kažem.....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Haker likes this.
  2. mobsterc

mobsterc Overclocker

3. selvin

selvin Moderator

4. Haker

Haker Veteran foruma

A kinezi stavljaju Mischelin

5. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Proklizao sam par puta na Savinim, i od tad samo Hankook uzimam.

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja moram pohvaliti ove Dunlop all season sto sam nedavno uzeo...na kisi drze odlicno. Bas se osjeti neka sigurnost u voznji a i mekane su,upijaju neravnine sa puta.
    Snijeg nisu testirane jos,nisam nigdje isao prosle sedmice kada je bio snijeg.

7. Almir

Almir Komšija

Po snijegu su jako loše, prošlu sedmicu na jahorini upade mi u oči novi defender ima lance, priđem bliže i bacim oko na gume all season, dakle na takom sposobno vozilu kao što je defender morao je da stavi lance.

selvin likes this.
  8. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Nije zar. Ovdje na forumu je allseason bolji od zimskih.

selvin likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Niko to nije rekao. Rečeno je da za normalne potrebe, magistrala, auto put, allseasson sigurno može odraditi posao kao i sto moze.

10. selvin

selvin Moderator

Nije niko rekao jer nisi citao, sta mislis sto smo srali 10 stranica o gumama kad lik iz Austrije izvali da je all season idealna 364 od 365 dana u godini. Ako je idealna onda je bolja, nije valjda losija a idealna?

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma po snijegu nigdje i ne idem,barem dok sa puta ne nestane...nisam ih ni uzimao za prtine. Ovako neka budu dobre uopsteno,meni taman. Ko ima potrebu za boljim zimskim,bolje ce i kupiti.

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

I dalje ne znas citati.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo sam upalio iz znatiželje na kraju pogledao do kraja koliko je zanimljivo.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ma ja gledam njega godinama, lik je gigant. Ima znanje samo takvo.

15. selvin

selvin Moderator

Standardno. Samo je zalosno sto wanna be Tesla firma koja se nije tek juce pojavila jos uvijek nije riješila bezazlene probleme. Interesantno je sto ima malo hardware issues, ali je zato software izgleda smece nevidjeno. Imala je i Tesla ovakvih problema u startu, mozda i gorih, ali ispeglalo se to brzo. Ovi izgleda ne peglaju nista. Isto ili gore mozes ocekivati od kineskih proizvodjaca, i onda kazu ljudi presli su njemacku autoindustriju davno. Jesu, ako se lozis na ove fancy UI stvari a u sustini vozis bugovitu igricu da ti je mrsko sjest u auto. Quality of control u ovom Lucid slucaju je nula. Vjerovatno niko u firmi ne vozi ovo vozilo ili ko ga i vozi ga koristi ko noob najveci a reklamiras ga ko space shuttle.

16. Haker

Haker Veteran foruma

Svi gledamo auta i to, ali ja vece bugove nisam vidio, a kinezi da imaju ovakve probleme znalo bi se, a ja vidim da ljudi im hvale upravo software I kako radi tako da..

Samo da je crnjak, zamisli izvalis toliku lovu za nov auto i imas ovakav polu proizvod.

Last edited: Dec 7, 2025 at 1:07 PM
  17. zoi

zoi Veteran foruma

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Svaka njemu cast, ja bih ga vratio u salon i trazio novac nazad. Doduse njemu je ovo izvor sadrzaja za YT, barem ima neku financijsku korist od svega.

@zoi zamisli kako tek cvrci zimi na minusu...

19. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je klasika, skontali da ako stave ekrane i osvjetle sve kao striptiz bar i zacjene koliko god da ljudi kupuju i dalje pa onda why not.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovo auto je izgleda potpuno neupotrebljivo. Pola funkcija ne radi nikako,ostalo pola izbacuje pa se moras po nekoliko puta konektovati na isto.
    Mislim da bi regulatori koji ovo odobravaju trebali poceti testirati i software na EV ( a i ostalim) autima. Jer ova auta i jesu software i 1,2 ili 4 elektro motora i to je to. Naravno sasija i podvozje ali to ne igra kljucnu ulogu. Ovo auto sa videa je potpuno neupotrebljivo.