Ovo auto je izgleda potpuno neupotrebljivo. Pola funkcija ne radi nikako,ostalo pola izbacuje pa se moras po nekoliko puta konektovati na isto. Mislim da bi regulatori koji ovo odobravaju trebali poceti testirati i software na EV ( a i ostalim) autima. Jer ova auta i jesu software i 1,2 ili 4 elektro motora i to je to. Naravno sasija i podvozje ali to ne igra kljucnu ulogu. Ovo auto sa videa je potpuno neupotrebljivo.
Ko je od vas stavljao Savu S3+ ove godine? Zijanio sam se koliko je tvrda guma, čak i u mojim balonkama dimenzijama... Da sam na njima uzeo auto rekao bih da je trap razvaljen.
Inace kad se primjeti tolika razlika u neudobnosti, veca je sansa da je guma previse napuhana, nego da je sama po sebi tvrda jer su zimske inace mekse gume a u realnosti tesko da se to moze osjetiti na udobnosti izmedju različitih proizvođača iste vrste guma. Osim ako nisi prije vozio na istom autu neke premium udobne Kako god, mnogo vise se osjeti razlika u pritisku, pa to provjeri prvo.
Sve su jednakog pritiska i po specifikaciji, to provjerim uvijek iza vulkanizera da ne pretjeraju. Ništa, valja se naviknuti dok ne bude vrijeme za zamjenu
Jel nova? Kod mene je sava hp2 ili kako vec bila, bila je meka ali mozda prve dvije godine, treću sam osjetio da je postala tvrdja, četvrtu sam vec osjetio klizanje. To na prošlom autu, na ovom došla isto hp2 samo stara pet godina, zamjenio sam je nakon jedne voznje, rekoh hajde da vidim hoće li moci jos ovu godinu, ali šipak. Ove bridgstonke su stvarno top, auto je kao na šinama Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma nove sve 4... Poređenja radi na drugom autu su Petlas, dimenzijom i šire i veći pritisak pa nisu ni blizu ovoliko tvrde. Upravo zato što su zimske trebaju biti mekše pa me čudi, da je ljetna ne bih se bunio uopšte.
Lik im je obavio vrhunske IT Testing usluge, mogu mu komotno poslati novi model kao kompenzaciju. Ove prve generacije kineskih export auta ce svakako zavrsiti na smetljistu historije, jos sta ce sve biti kad totalno izgube softversku podrsku, koliki li je tu vijek trajanja pitam se, 5-10 g?
Tesko da ce bocni zid gume postati toliko tvrd zbog starosti pa da se osjeti tolika razlika u udobnost voznje, druga stvar je gazni sloj. Provjeri pritisak u gumama obavezno. Ja sam 5-6 godina vozio zimi na savi hp2 i nikakve razlike nisam primjetio u udobnosti (samo se zimi voze), na vlaznom je i nova znala proklizati isto kao i nakon 5 godina. (prednje imaju saru oko 6 mm nakon tih 6 godina, zadnje cak i vecu po izgledu) Prijatelj mi ovu zimu skinuo bas HP2 i nabacio kineza - linglong sport master winter, kaze guma se dosta bolje ponasa na mokroj cesti nego sto se hp2 ponasa. Testirao je par dana ovo kad je bilo snjega, Vlasic, Karaula, Majevica i kaze da se bas fino ponasa guma na cesti, e sad kakva ce biti nakon 1 sezone pitanje je. (sava hp2 oko 180 KM dok je ova 100KM, cak na testovima je ispred HP2) Bas kad razmislim da montiram zimske ono najave visoke temperature.
Jbg, nije u rangu premium guma sigurno ali ovaj neki BUDJET dio mozda i jest dobra opcija. Jos za nekoga ko ce 99% zime provesti u gradu mozda i jest bolja opcija od Save, Fulde, guma u tom cjenovnom rasponu.
Samo cekaj da negdje osvane unofficial software. Sve ove kineske kompanije koriste neka embeded linux rjesenja koja ni sami ne znaju odrzavati.
Pa bas su tu kinezi u prednosti, ja ne znam o cemu pričate kad očigledno niko ovo nije probao, nisam ni ja da se razumijemo ali vidim da im software radi generaciju ispred ovih evropskih i na razini Tesle. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Je li neko probao ikakve gume na ovom vremenu Snijeg pada konstantno a zimske službe na raspustu... U ovakvim trenutcima mi je žao što nemam neki awd suv, makar neki crossover. 20 cm i haldex bi vjerovatno bilo dovoljno.