All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Nema vecih I glupljih jadnika i seljacina od tih sto kukaju sto nije goli asfalt na putu dok snijeg zivotom pada.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma hajde, uzmi ženino dva tri dana kad zarolja snijeg.

3. Qler

Qler Veteran foruma

I meni mrsko voziti jer je nizak, ne zelim da se jebem po neočišćenim cestama... Očistio sam auto, i oko njega, ali kad vidim ulicu, prošla grtalica, ostalo cca 10cm snijega koji se sad u led pretvorio, pa u bljuzgu, katastrofa... dok bi izašao iz naselja mislim da bi nešto odvalio...

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa i nemoj rizikovati, jeftiniji je taksi 10 dana nego jedan dan limara i lakirera.

Qler likes this.
  5. selvin

selvin Moderator

@Qler Nije Pezo da mu snijeg odvaljuje dijelove, slobodno vozi. Pa nizi je bio moj cla pa sam svaku zimu vozio. Ruzno zvuci kad se udje u spure a ti najnizi sto je prosao tu, ali hajde, mora neko :D

A ispred kuce mu kvadrat nije ociscen. Ili kad vidim ulaze ispred zgrada, niko da mrdne prstom. Ali mora neko i kafu pit na toplom dok pljuje po komunalnim sluzbama.

6. Qler

Qler Veteran foruma

Komercijala blizu kuće, staje blizu posla :)

7. AggressoR

AggressoR Komšija

Zapljenila kljuceve nakon sto je vidila kako ga vozim po snjegu. Mislio s njim do Peljesca ovih dana ali nista.hhh

Ma isto cudo, nizak i on. Grande punto na sporskim oprugama s r16 i to neki nizi profil + plasticni pragovi.
    Kad gledas alfu i njega on jos izgleda nizi, pogotov branici i pragovi jedino sto ga spasava je visociji pod, most. Kod alfe most i lafete su mozda 7-8 cm od zemlje, mozda i nize. (na ljetnom setu malo visocija) tako da struze konstantno. Kad gledas parkiranu rekao bi visoka, kad se sagnes i pogledas ispod motora-prednjih tockova onda vidis sranje.

Ostaje jedino asconu i lagano.

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ja u petak u Zagreb odoh u ponedjeljak nazad :) nadam se da neće biti nekih sranja po cestama..

9. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ako ides rano ujutro, dio izmedju Doboja i Prnjavora zna biti zajeban jer zna polediti autocesta a nema puno auta.
    Samo malo konzervativnije voziti tu dionicu, sve ostalo ok. I Poprikuse su ti otvorene tako da je jos koji kilometar bez magistrale.

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Uscakla me ledja evo od jucerasnjeg lopatanja snijega. Skoro 2 sata bez prestanka sam lopatao,usao u kucu mokar kao da sam u vodu skocio. :D
    Kad se sve sabere,ima 40-50m duzine da se ocisti i sirina barem 3m,da moze auto proci.

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja odustao. Svaki veci snijeg ocistim 100m zajednickog puta, isto tako mokar do gaca budem, niko da pomogne, kao neka snijega, ne smeta nikome. Jos mi dobaci: 'ocel,' morel to i samo prodje. A cim ocistim svi sa autom prolaze. Godinama vec tako.
    Nabijem ih, sad neka ciste, ja taksi i pjesobus. Sto se mene tice do maja neka stoji.

12. zoi

zoi Veteran foruma

To je najgore. Ništa to ne bi bilo teško da izađu radno sposobno muškarci i za lopatu, za čas posla bi sve bilo gotovo. Ovako, neko budala a neko se smije kraj radijatora. Isto i po zgradama i trotoarima, niko metar da očisti.

13. Qler

Qler Veteran foruma

I ja čistim, jebi ga, al u haustoru od 6 stanova 2 muškarca... sve starije žene... i komšija očisti, ali nema ga često..

14. Bio_Sam_Zmijanac

Kad si seljak na kraju brda.

15. Bio_Sam_Zmijanac

Znaci ipak cross suv ide po snijegu sa 2WD, a ti vaši niski sportaši AWD se nasuču na ledene kolotraze.
    Sjećam se ja Octavie, imala 10 cm manje, stalno je grebala. Ipak žene osjete razliku između 12 i 22 cm.

Last edited: Jan 6, 2026
  16. XTRage

XTRage Veteran foruma

Taj 3008 kad sretnem na cesti ko neki golf 3, ne znam sta je tu suv i gdje je taj klirens.

17. Bio_Sam_Zmijanac

Peugeot 3008 ima 21,9 cm, a pravi SUV Q5 ima recimo 20,90 cm

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

Drago mi je da si i ti osjetio :D

zoi and selvin like this.
  19. selvin

selvin Moderator

Hajd nije da je Tale upravu za taj svoj wannabe suv ali ako nista za clearance jest, jer svaka tvoja CX mazda ima manji clearance od 3008 ako se ne varam. Po toj tvojoj logici je cx5 onda peglica? Da je auto podignuti 308 jest, ali je podignut za razliku od wannabe suv mazdi.

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ma vala može imati metar clearence, a ja na 3mm, ja bi opet prije normalno auto. Jednostavno, ovo podignuto sve mi je odron, ne zani ma, ko voli svaka mu čast, al ja ne vidim sebe u tim wannabe džipovima. A ako budem nekad morao, gledat ću što veće, gle, x5, range, nešto što bar malo može off-road, a ne ko neki dan lik neće da siđe sa asfalta sa Kia sportage. I to nije sad na neki makadam, nego ja ulazim u Safet Zajko, i onaj uski dio, ne možemo se mimoići kako treba I on nešto negoduje. Jebo te reko tvoj suv, koji si ga k..ac i kupovao... Ja bi se ranio da imam takvo auto... Lafo kupio da može svugdje, al dok je asfalt.