All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa kao prvo je za broj vece auto a ne to francusko prkno.
    Sve je to pomodarstvo ali 3008 je jos homoseksualizam.
    Proci ce golf 2 kuda i tale.

2. selvin

selvin Moderator

Dobro, istina i? Opet to nema veze sa clearance-om za kojeg si napisao da ga 3008 nema a ima.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja ga uzivo ne vidim, moze u katalogu svasta pisati.

4. selvin

selvin Moderator

A kao ti ne mozes na makadam sa cls? A haman ni na snijeg ne smijes. Pa mogao si ga jos i u bubble foliju zapakovat i cekat juni :)

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Preminula Jovanka Jolic, moje saucesce

6. Qler

Qler Veteran foruma

Fazon je što ja se sklonim kad idem u tom pravcu, u ovom smijeru je ograda sa strane, nemam fizički gdje. Ja idem sa cls I po makadam, ljetos skoro do unilkana došao dok se radila cesta, radnici me vratili, I to na 20kama... Išao na malo polje dok pada snijeg, a ko je bio gore zna da je i sa 4x4 zajebano izaći kad napada. I ja sve to mogu, ovaj sa suv ne može da siđe sa asfalta 10cm U stranu, u istom nivou...

E to je poenta, ja mogu u umoljane, on ne može na zemlju.. A ne vozim ga sad jer iskreno nemam ni živaca, juče je bio haos, samo bi se nervira, plus moja ulica nije očišćena sigurno bi nešto sjebao dok bi izašao. Svjestan sam dimenzija auta..

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ovdje ne prestaje mjerenje "ciji je veci" nikada :D
    Jbte auto...pa nema niko Bently ili propetog konjica pa da se kurci. Kako vam se da oko svake sitnice i cm ili mm ici u krajnost ? :D
    Po ovom snijegu,ko god ne mora,neka ne ide autom...to je jedini dobar savjet.

Neraa, kvaju and Qler like this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Slažem se. Ja uvijek kažem, svako vozi šta voli, želi ili može... Puno više ljudi ne voli auto tipa CLS i većina bi radije izabrala nekog SUV-a. I kao i za sve, svako ima pravo da kupi i koristi šta želi. Samo se ne moramo slagati u ukusima :D

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma meni smijesno to neko poredjenje svega sa svacim. Svako sebi uzeo nesto sto u tom trenutku smatra da mu odgovara,da li finansijski ili uopsteno i koristi za svoje svrhe. A onda dodje ovdje i svako svoje poredi sa tudjim,koje je neko opet sebi kupio po istim kriterijima kao i ti. :D
    A ovdje svi imaju dosta godina ali nisu svi odrasli jos uvijek haman...pa bi se podrazumjevalo da nema savrsenog proizvodjaca,modela,tehnologije,koja je u svemu superiorna i bez greske.
    Isto tako ne postoji motor bez greske,gume bez greske,pogon bez greske,karoserija...bukvalno svaki dio.
    Cemu onda ovo konstantno nadjebavanje "ciji je veci"? Cije gume mogu po snijegu,cije ne mogu ?
    Isto da svako u svojoj kuci ima craft gume,pa ono kurcenje ko je bolji majstor :D
    Jbte kupis nesto u datom trenutku i gulis to,trosis i jebat ga...nakon upotrebe i koristenja par razlicitih stvari,vidis neke razlike. Ali ne mogu jedne biti najgore a druge najbolje a iz istog cjenovnog razreda...a ovdje se sve tako u krajnost ćera :D
    Zato pitam,kako vam se da svaki dan isto vrtiti...te taletovo auto,te 4x4,te gume,te potrosnja :D
    Bukvalno na svakom autu mozes spustiti potrosnju na 4-5 litara i dici na 15 litara :D
    I cemu onda diskusija oko potrosnje ? :D

10. Qler

Qler Veteran foruma

Ma mora se malo diskutovati, malo prcati :D u ljudskoj je to prirodi da se poredi. Samo ne treba ozbiljno shvatati neke stvari.

11. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma vidi budućnost će biti sve awd, elektro sa baterijama. Uživajmo u nasim svađama.
    Kasnije ce samo biti, ja otišao na more sa jednim punjenjem. Zaspao sam u autu pa me odvezao Tesla u Tuzlu u Rumuniji, umjesto u BiH.

Last edited: Jan 7, 2026
  12. Qler

Qler Veteran foruma

Gledam danas neki video lik na parkingu drifta sa novim CLA električnim... nema zvuka, ništa.... gledam i kontam, jebo ovo, nema emocije, nema ćejfa... a to dolazi...

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjerovatno unutra puste umjetni V8 zvuk vozacu. :)

14. AggressoR

AggressoR Komšija

Sve je to super ali trenutna situacija svugdje sto se tice ociscenosti ceste je nula, mislim na sporedne ulice, glavne su ciste treba imati auto koje je fino udaljeno od ceste.
    Ja sam trenutno ogranicen s kretanje ili rizikuj pa razbi karter ili odvali sta na vozilu.

Jucer kroz ulica iz Hendeka sto vodi prema (Fra Grge) i onda i ulica Pazar nula ociscenost, led se stvorio i napravio uvale koje su bas duboke, moras ciljat i nadat se da ti nece guma proklizat i bacit te u uvalu. Ista stvar i s ulicom Albina Hereljevica (Slatina), fino ocisceno dio ispred doma zaravlja ali zato gornji dio ulice (dio ulice koji izlazi kod trznog centra) katastrofa. Parkinga nigdje slobodnog i sto naletis vec je u sredini let previsok za moje vozilo.
    3-4 puta sam bas lupio i svaki put sam pomislio karter je gotov.

Last edited: Jan 7, 2026
    Reventon likes this.
  15. Qler

Qler Veteran foruma

I to je 5 dana u godini i opet miran. A opcija mi je i all terrain mercedes ili tako nesto. Karavan neki, koji se vozi kao normalno auto, a kad zatreba, odigneš ga i miran :D

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jucer gledam direktor komunalnog se hvali kako su ocistili sve velike parkinge... I tu ti je sve jasno, ocistili parkinge da mogu uzimati lovu. Jos kad rece da imaju dvije grtalice i 30 ljudi za cijelu Tuzlu ne znam dal bi plakao ili se smijao. Hvali se covjek kao da je Tuzla velicine sela kakvog.

17. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod mene je KAO karavan.hhh

Mislio je reci da su vozaci pomjerili vozila koja su bila tu parkirana kad je poceo snjeg pa su zato cista mjesta.
    I danas pazar - fra grge nista nije ociscena, jos led. Ulaz u Sicki s petlje i izlaz ista stvar.
    Kao da stede SO maksimalno, da su bacili otopio bi se. Sad jos najavljenje jos nize temperature tako da ce ovo ostati jos neko vrijeme.
    Katastrofa.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Mislim da veceras ide -10 stepeni. Kada poledi ova bljuzga,biti ce veselo.
    A i snijeg evo ponovo pojacava...
    Ja danas opet ocistio cijelo dvoriste i put...valjda necu morati i sutra :D

19. Qler

Qler Veteran foruma

Danas sat vremena skidao led i snijeg sa auta, kupio onaj sprej za odleđivanje da mogu da otvorim vrata, ostavio ga da radi, da se isušui sa se otopi... i sad pogledam kroz prozor opet napadao... ranit ću se..

20. Reznor

Reznor Overclocker

Rece Sladic na LinkedIn profilu ide i do -20C u visim predjelima, u gradovima do -15C

Last edited: Jan 8, 2026