All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dino73n

dino73n Veteran foruma

On kako je dosao na poziciju glavnog metereologa ja ne mogu drva nakupovat.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zoi likes this.
  2. selvin

selvin Moderator

Neki dan objavio kako ga ljudi vise ne krive za lose vrijeme. Izgleda da jos uvijek nije upravu :D

dino73n likes this.
  3. AggressoR

AggressoR Komšija

Glicerin i namazi kedere na vratima, dosta pomaze.

Qler likes this.
  4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Zar još pričate o snijegu, mi sa fake suvovima se vozamo bez prestanka po snijegu, gledam ovdje jednu E60-ku sa 20 zoll, lik parkirao i ne mrda od subote, boji se kartera,
    a vidim svako jutro koristi taksi i fijaker evo šesti dan.

Last edited: Jan 9, 2026
    ibran likes this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Dobra vam zimska sluzba, bolje ocistili put nego u nekom gradu.

zoi likes this.
  6. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam danas prvi put pomjerio auto. Ide Dunlop prti :) bukvalno sam prtio put ispred sebe :) al samo ti Tale vozaj to I uživaj, ali i dalje not my cup of tea. Radi par dana godišnje ne želim da vozim nešto što mi se ne sviđa. Sutra lagano u Zagreb idem.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  7. Qler

Qler Veteran foruma

Glicerin sam namaza Dan prije snijega. Život mi spasio.

8. selvin

selvin Moderator

Sumnjam da se olovo u zraku vidi :) Kod nas je prednost u Tuzli sto se vidi sta udisemo :D

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam prije mjesec i po dana premazao silikonskim sprejem. A premazacu i glicerinom.

10. Reznor

Reznor Overclocker

Ove hefte mi je bio godisnji i rekoh malo da se aktiviram oko nekih kucnih poslova.
    Tako dodje na red da se pogledaju garazna vrata.
    Kako iskreno nemam previse vremena da se ganjam s firmama molicu ako neko ima preporuku nekog da se stvarno drzi dogovora i roka isporuke.
    Dobro bi bilo da uz montazu imaju i mogucnost servisa u okviru garantnog roka.
    A opet s druge strane ako je dobar kvalitet onda ce i trajati.

Ovo su neke firme koje nadjoh:

- Yavuz Vogosca - prema informacijama koje imam jako los kvalitet i usluga, ali jedini su mi se javili i dali procjenu
    - GFT Poslovnica Tuzla - trebali doci uzeti mjere i nikad se nisu javili, ima i jedan takav review na Google Maps, radije bih da izbjegnem, mada imaju kvalitetna vrata
    - Prodoor kod Klasa na Malti - nisu odgovorili, odem sutra licno, italijanski termopaneli
    - AmSal Ilidza - nisu odgovorili, mogu otici licno da ispitam
    - Bosfor Stil
    - Euro Mont
    - BFT Motors (MC_PC11 na OLX neki, 1500 KM, italijanski paneli, GFT motori, odmah odgovorili)

I ima jos tih nekih firmica.

Moja trenutna vrata su dimenzija:
    - sama vrata su 190 visine i 240 sirine, kad se podignu onda je ta visina nesto manja do nekih 10-20cm
    - portal sa prozorima oko 32,5 visine i 240 sirine
    - prag nekih 8-10 cm koji bi trebalo izbiti i izravnati s povrsinom

Sta bi trebalo ugraditi
    - Sekciona vrata s motorom (BFT motor?)
    - Sigurnosni standard RC protiv provale (opcionalno, samo da se ne moze izvana tako lako otvoriti, ali bez obzira na to nema u garazi nista vrijedno)
    - Bez portala odnosno prozora i kuke, bitno je samo da se otvaraju na daljinski jer je ulicica prilicno prometna i uska, kako vidjeh iznutra ima i kanapa s kojom se mogu rucno otvarati ako nesto bude zezalo

Doslovno ovako im detaljno sve opisah poslah i sliku i niko od ovih ostalih da mi odgovori, Yavuz je procjenio oko 1700 KM sa montazom, sto upada u neki planirani okvir 1500-2000 KM, ali i da je vise od toga - nije bitno samo da se uradi kako treba.
    Ima li neko preporuku firme ili nekoga ko privatno radi po narudzbi da bi bio voljan ovo uraditi, jer mi treba u sto skorijem roku. Stara vec imaju problema, a uskoro ce biti jos jedan auto pred kucom.
    Hvala unaprijed.

11. ibran

ibran Aktivista

Nigdje više snijega kao u Zvijezdi i hladnoće, ali zato su ljudi topli i srdačni.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Evo update vezan za onaj skorasnji video EV Lucid...

13. Qler

Qler Veteran foruma

@Reznor komšija je radio vrata al pitam ga kad se vratim u Sarajevo. A danas je na auto putu u Hr bio kijamet... Odavno se nisam ovako napatio na autoputu. 60km/h oni znakovi pišu ograničenje, ja I još par smo išli cca 100 samo da se maknem od kamiona.. Al baš patnja, pada, magla, prska... Haos..

Reznor likes this.
  14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja kuci krenuo u Tuzlu. Haos, od Zenice do Tuzle, oči mi ispale.

15. Reznor

Reznor Overclocker

hvala ako saznaš šta javi pls

I mene je zateklo to stanje u utorak navečer, padala je ledena kiša, horor bio za voziti, u mom smjeru niti jednog auta. Bilo je baš klizavo, a najgore je bilo do Olova dok se Karaula nije prošla, padalo cijelo vrijeme, plus maglila šajba konstantno.

16. Qler

Qler Veteran foruma

A prije toga preko 3h na granici... Krenuo u Zagreb u 8, došao u 17h...

17. ibran

ibran Aktivista

Ej kolege jeli se to zove zimske radosti ili zimske gadosti činimi se prije ovo drugo.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ma onaj sistem slikanja na granici.. Haos napravio

19. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Ja sam sa svojim gumama iz 2016 prošao autoput do Sarajeva, utabani snijeg/led, noć velikog padanja.

20. Qler

Qler Veteran foruma

@Reznor kaže komšija ne sjeća se imena firme, iz Srebrenika je a registrovana firma u Brčkom... To zna...

Reznor likes this.