On kako je dosao na poziciju glavnog metereologa ja ne mogu drva nakupovat. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Zar još pričate o snijegu, mi sa fake suvovima se vozamo bez prestanka po snijegu, gledam ovdje jednu E60-ku sa 20 zoll, lik parkirao i ne mrda od subote, boji se kartera, a vidim svako jutro koristi taksi i fijaker evo šesti dan.
Ja sam danas prvi put pomjerio auto. Ide Dunlop prti bukvalno sam prtio put ispred sebe al samo ti Tale vozaj to I uživaj, ali i dalje not my cup of tea. Radi par dana godišnje ne želim da vozim nešto što mi se ne sviđa. Sutra lagano u Zagreb idem.
Ove hefte mi je bio godisnji i rekoh malo da se aktiviram oko nekih kucnih poslova. Tako dodje na red da se pogledaju garazna vrata. Kako iskreno nemam previse vremena da se ganjam s firmama molicu ako neko ima preporuku nekog da se stvarno drzi dogovora i roka isporuke. Dobro bi bilo da uz montazu imaju i mogucnost servisa u okviru garantnog roka. A opet s druge strane ako je dobar kvalitet onda ce i trajati. Ovo su neke firme koje nadjoh: - Yavuz Vogosca - prema informacijama koje imam jako los kvalitet i usluga, ali jedini su mi se javili i dali procjenu - GFT Poslovnica Tuzla - trebali doci uzeti mjere i nikad se nisu javili, ima i jedan takav review na Google Maps, radije bih da izbjegnem, mada imaju kvalitetna vrata - Prodoor kod Klasa na Malti - nisu odgovorili, odem sutra licno, italijanski termopaneli - AmSal Ilidza - nisu odgovorili, mogu otici licno da ispitam - Bosfor Stil - Euro Mont - BFT Motors (MC_PC11 na OLX neki, 1500 KM, italijanski paneli, GFT motori, odmah odgovorili) I ima jos tih nekih firmica. Moja trenutna vrata su dimenzija: - sama vrata su 190 visine i 240 sirine, kad se podignu onda je ta visina nesto manja do nekih 10-20cm - portal sa prozorima oko 32,5 visine i 240 sirine - prag nekih 8-10 cm koji bi trebalo izbiti i izravnati s povrsinom Sta bi trebalo ugraditi - Sekciona vrata s motorom (BFT motor?) - Sigurnosni standard RC protiv provale (opcionalno, samo da se ne moze izvana tako lako otvoriti, ali bez obzira na to nema u garazi nista vrijedno) - Bez portala odnosno prozora i kuke, bitno je samo da se otvaraju na daljinski jer je ulicica prilicno prometna i uska, kako vidjeh iznutra ima i kanapa s kojom se mogu rucno otvarati ako nesto bude zezalo Doslovno ovako im detaljno sve opisah poslah i sliku i niko od ovih ostalih da mi odgovori, Yavuz je procjenio oko 1700 KM sa montazom, sto upada u neki planirani okvir 1500-2000 KM, ali i da je vise od toga - nije bitno samo da se uradi kako treba. Ima li neko preporuku firme ili nekoga ko privatno radi po narudzbi da bi bio voljan ovo uraditi, jer mi treba u sto skorijem roku. Stara vec imaju problema, a uskoro ce biti jos jedan auto pred kucom. Hvala unaprijed.
@Reznor komšija je radio vrata al pitam ga kad se vratim u Sarajevo. A danas je na auto putu u Hr bio kijamet... Odavno se nisam ovako napatio na autoputu. 60km/h oni znakovi pišu ograničenje, ja I još par smo išli cca 100 samo da se maknem od kamiona.. Al baš patnja, pada, magla, prska... Haos..
hvala ako saznaš šta javi pls I mene je zateklo to stanje u utorak navečer, padala je ledena kiša, horor bio za voziti, u mom smjeru niti jednog auta. Bilo je baš klizavo, a najgore je bilo do Olova dok se Karaula nije prošla, padalo cijelo vrijeme, plus maglila šajba konstantno.
@Reznor kaže komšija ne sjeća se imena firme, iz Srebrenika je a registrovana firma u Brčkom... To zna...