All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Evo veceras. Zvijezda i Peugeot 3008

ibran likes this.
  2. AggressoR

AggressoR Komšija

Bolje ocisceno nego sporedne ulice u Tuzli. Jos na ovom minusu ta cesta je idealna za voziti.

ibran, aNaToMiC ! and zoi like this.
  3. zoi

zoi Veteran foruma

Ma ovo je top za vozanja, još se možeš i zabaviti po snijegu ako imaš neko ozbiljno auto. Sa 3008 naravno voziš kao školski autobus ali ok, i to je za ljude.

dino73n likes this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene jutros ulica kao bob staza...

5. AggressoR

AggressoR Komšija

Jutros smrznu rucna u 5 minuta i ne pusta.
    (Ne povlacim je ali sam morao da pomognem drugom vozacu)
    Ms kraju kljesta i rucno vracaj poluge.

6. Reznor

Reznor Overclocker

Parking mjesta i trotoari i dalje u lošem stanju. Sad kako je poledilo nema šanse skinuti taj sloj leda dok ne otopi.

7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Poledilo je haos, pogotovo nocu. Sinoc ja sa kafe i okliznu se u sekundi. Srecom malo sam se udaljio od kafica pa me niko nije vidio.

8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Traktor, ne bus.

9. Qler

Qler Veteran foruma

Sad sam ga propuhao od Zagreba do Doboja. Skoro čitav put 180km/h nikad ispod 160, nasuo pun shell v power reko ako ovo ne pročisti sve izduve I dizne ne znam šta će :) 8.4 prosječna :)

10. ibran

ibran Aktivista

Ma Zvijezda je čarobna kao i uvjek, sad je dobro dok nekrene jugovina otapati.

11. p4ja

p4ja Komšija

Ja nisam mogao ni otvorit auto.. baterija dead skroz, i sta cu uzmem novu, nije nikad ni promjenjena bila, 420 kenka na sabahu mi izbi.

12. ibran

ibran Aktivista

Dobroa investicija, nek te služi 5 godina to je 0,23 fenonga po danu.

p4ja likes this.
  13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja jutros prvi put upalio Insigniju otkako je pao ovaj snijeg. Iz prve krehno. Laknulo mi je bilo pravo jer se nagomilalo leda na haubi i sofersajbi.

Ali sam se i ispatio. Auto sa desne strane na suncu, a sa lijeve strane u hladu. Uzmem neki sprej za odmrzavanje stakla, domaci prozivod. To smece mi jos vise posla napravilo. Naspricam po staklu od vozaca, i ostavim mozda jedva minut da eventualno led popusti, kad šipak brale, ono još više krenulo lediti.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja na hifi kupio dva ta spreja, odlično mi odradili posao.

15. AggressoR

AggressoR Komšija

jel 2.0?

16. Qler

Qler Veteran foruma

Sad kad sam išao u Zagreb, skontam da mi termostat ne radi. Temperatura motora se ne diže, još minus vani.. i gledaj traži dijelove, nađem na trodo.com jeftinije nego što sam igdje ovdje našao Gates termostat. 240KM ovdje, ali ga nema na stanju, ne znaju kad će doći, kod ovih sa UPS shipping 108EUR... naručio sam pa ćemo vidjeti...

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

I na mom nesto sumnjam na termostat jer ne dize temp, ostane na 75-80C. To je sad zimi izrazenije jer ukljucim grijanje, ljeti ode na 90 nakon jace voznje uz brdo i cujem ventilator na motoru da se ukljuci.
    Nisam siguran ili je termostat ili je jednostavno zbog male kubikaze motora pa ne stigne ugrijati.
    Trebao bih ove godine raditi servis, zubcasti i vodenu pumpi pa cu i termostat za svaki slucaj.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Jel ono benzinac kod tebe. Kod mene je na astri tako, ljeti 101 - 105 zimi 95 kad grijanje upalim. Mada zamjeni termostata na velikom obavezno.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Al te gnjavi taj premium svako malo :D

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jest benzinac, 1.4