All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Ma gnjavi kad je star :) al brate džaba, milina ga voziti. Baš sad kad sam išao govorim ženi, 160km/h on kao da idemo 80, plovi, ne osjeti puta. Na magistrali, preatizanje je zaobilaženje, lagano, bez srkleta, napora. Džaba, merak...

2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Klasa je klasa. Nema se tu sta pricat. I ne moze ta gotiva a da ne kosta.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3. Haker

Haker Veteran foruma

Pa termostat crko ebte zivot nije glava motora otišla, a cijena mu 100km skuplja od golfa ko da je 1000.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

kvaju likes this.
  4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Porez na luksuz. Kao onaj sto je popravljao Bugatija pa skontao da prekidac za retrovizor koriste od VW-a koji kosta 10 eura, a Bugati htio naplatiti par hiljada eura.

5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jest

Ali eto ironicno iz nekog razloga nije htio upaliti iz prve iako je toplo bilo.

Kad kazem iz prve, pali se na dugme i ja jednom dugme pritisnem i onda on krehne.
    Desilo se da mi je dashboard jednom ili dva puta zablicao, ali se auto nije upalilo.

Drugi put kad sam probao, drzao sam dugme duze i odmah je upalio.

Sad sta se tu desilo pojmare nemam, prvi put da se ovo desi.

6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Akumulator?

7. dams82

dams82 Overclocker

Nisi morao kupovat s kućištem, solo termostat i dihtung bude oko 70KM kvalitetniji,kućište aluminium, nema mu šta bit....

8. Qler

Qler Veteran foruma

Pretpostavljao sam, ali neka mi frka pa sam gledao da što prije riješim. Gates sam uzeo, kako mi rekoše, to je dobar izbor.

9. dams82

dams82 Overclocker

Dobar je Gates.

Qler likes this.
  10. EL NINO CFC

Moguce, eto prekjucer je upalio iz prve iako ga nisam palio otkako je snijeg ovaj pao. Tokom dana u Sarajevu isao na kafu, pa na pumpu, pa onda do stana da pokupim neke stvari, i svaki put je palio bez problema. I dodjem prekjucer kod svojih u Krajinu i sinoc morao do carsije u neku kupovinu i to se desi.

Vidjecu sutra opet, bice toplo a i moram odvesti auto malo da saperem.

Doduse imam i onaj obd uredjaj, pa mogu i preko njega mogu provjeriti stanje akumulatora, sad se sjetih.

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod mene je 1.9, u biti isti je to motor.
    (Oba su fiat, samo sitne promjene opel uradio)
    I zimi bolje pali nego ljeti, ne mislim da ima problem s paljenjem ali ljeti kao da ima kratku odgodu paljenja, kao da odradi dodatni ciklus vrtnje klipova i onda upali(3-4 sekunde) dok zimi cim stisnem dugme gotov odmah upali, mozda 1 sekundu kasni paljenje.

Nego jesi radio promjenj gumice u karteru? Zna oslabiti i motor gubi pritisak ulja.

Kod mene kad je akumulator vec oslabio pri paljenju pocne bacati greske (asr,hill-holder, abs, dpf itd) koje ugasi nakon nekoliko sekundi kad upali.

A kad je akumulator gotov cim stisnes dugme za paljenje odmah relej izbaci, i ne pokusa upalit.

12. EL NINO CFC

Da, isto. Ljeti kao da ima neki delay pri paljenju. Bio sam guglao malo zasto je to tako ali vecina rezultata mi izbacivalo za BMW i Audi gdje im je bio problem prvenstveno slab akumulator.

Jesam, mjenjao sam gumicu sam mjenjao preventivno bas ovog ljeta. Dvoumio sam se izmedju gumice i onog aluminijskog adaptera, ali odlucio sam se ipak za OEM rjesenje.

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Meni svaki akumulator koji je crko je bilo ljeti po vrucinama. Zapravo cim pocne duze verglati i pored punjenja, znam da mu je vakat.

14. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma samo gumicu i miran.
    (Postaje previse tvrda fabricka)
    Meni je ovo treci (ako racunam i koji je bio kad sam uzeo) u 9 godina i sa svakim je isto bilo. Delphi, Varta, Bosch uvijek ima to odgodjeno kao paljenje, alneser provjeren prije 3 godine kad je radjen set kvacila i sve ok.
    Ista stvar je bila i na prvom grande puntu 1.3 75ks, isto duze pali dok ovaj noviji od 85ks pali sto bi rekli na pola kljuca.

Ista stvar, gotov svi su ljeti otisli. Znalo se desit da pali bez problema, parkiras auto nakon duze voznje, dodjes nakon 2 sata i sve mrtvo.

EL NINO CFC likes this.
  15. XTRage

XTRage Veteran foruma

To za duze paljenje ili na pola kljuca je cesto cudno i bez nekog ocitog razloga.
    Bude slucajeva da i novo auto duze pali doslovce od prvog dana i tako godinama, dzaba i nov akumulator, upali svaki put ali sa zadrskom, a drugo identicno auto pali odmah.

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

A koliko god bilo gadno bolje je za auto da zavergla mrvu duze. Posebno zimi.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. zoi

zoi Veteran foruma

Zašto?

18. dams82

dams82 Overclocker

Da baci ulje prije nego dođe do starta....

Reventon and zoi like this.
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Kad smo vec.kod ovih dugmica za paljenje kako palite sad zimi?
    Ja i dalje pritisnem jednom za kontakt pa drugi put da pumpa i grijači odrade pa tek onda upalim. Mada vidim kada odmah pritisnem da grijači upale.par sekundi i onda krehne, ali eto opet mi nesto navika to malo sacekati.

20. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod mene cim se ubaci kljuc u kuciste automaski daje kontakt, pumpa i grijaci odrade svoje ako je potrebno (grijaci), paljenje ide na dugme koje moras drzati dok ne upali (kod FL na 159 dovoljno je samo jednom stisnuti i samo vergla dok ne upali).
    (ako zelis izbaciti kontakt dok je kljuc u kucistu samo stines jednom dugme start bez drzanja kvacila ili kocnice)