Samo jednom trebas pritisnut, on radi proceduru koja mu treba. To sto pritisces 3 puta, nisam siguran da radi tim redoslijedom sto ti mislis, pa bi mogao napraviti vise stete nego koristi. Sacekati malo obrtaje da se smire, to je korisnije od odgadjanja starta.
Ja cim otvorim vrata cujem kako se struja pali i nesto se desava. Ali posto sam ja old school, pritisnem jednom da upalim kontakt, i nakon 5-10 sekundi palim auto.
Ovako je starac palio starog citroena 3cv kada ga je zezala brava. Kasnije ugradio paljenje na dugme. Ko bi rekao da ce 30 godina poslije paljenje na dugme postati standard
Ja npr nemam odgođeni start verglanja zimi, kod mene moraš sačekat da grijači odrade pa mu okrenut ključ za verglanje inače ako okrenem odmah zavergla I upali on,ali se osjeti da grijači nisu odradili svoje.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Kod hakera je keyless, I sjećam se kad je baš hladno kad pritisne brat dugme, on sam sačeka grijače..
Ma ja, ljudi su napravili da ide na prvu, samo ja čitav zivot davao kontakt pa mi neobično Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja sam samo jednom upalio na ovu foru da tipa dash prvo kontakt pa ugasis, pa onda ponovo pristisnes tipku i odma mi javio oil pressure gresku, tipa kao da ima previse ulja kao da je predoliveno.. tako da se nisam vise igrao sa tim.. Znaci samo odma stisnem gumb i pise tamo pre heating ako su minusi i krehne ko mina.
Kod druga se desila skoro greska 12V battery charging fault na xc60, da se ne smije vozit dalje i slep do Volvo Sarajevo jer je tamo bio pod garancijom. Medjutim poslije mu javili da je hibridna otisla i da kosta 6500. Sad se nateze s njima jer kao nije ona pod garancijom. Dodatno mu jave kao remen pukao (ne znam koji), pa on sumnja da je to bio prvi problem, a da su oni to promasili pa zeznuli bateriju.
Sreća pa nije skupa. Problem je sto ne mozes vise kupiti auto da nije hibrid ili mild hibrid ali ja bih to zaobišao pod svaku cijenu. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jesu li oni sigurni da je otisla baterija? Neka trazi misljenje u drugom ovlaštenom servisu. Zna se desiti da pri updateu AAOS-a zabaguje to i da pokaže grešku na struji mild hibrid pogona, međutim samo se skloni od sebe nakon pola sata ugašenog motora. Android i ovdje kao i na telefonima zna ujebati stvari. PS Sve je to pod fabričkom garancijom od 3 godine.
Danas sam gledao Clio 3, 2006 godina, 1.6 benzin, ima bruku opreme za clia, ali ima i uvale u njega. Onako na prvu, lamela, atest plina (ima plin ugrađen i kako sam vidio nikakve papire od toga), i šajba je ciknula. To je ono što se mora. Ono što treba čim prije, nebo se odlijepilo, treba ga srediti, i neka plastična kao kutija, nije filter, nemam pojma šta je, na motoru, je pukla... Osim toga, vozio sam ga, slatko ide, ne lupa, ne vuče ni u jednu stranu, sve od opreme što ima radi, onako, kako sam ja vidio, da se milja uloži, bio bi dobro auto. Cijenio ga 4400 spustio sam na 3700... nema ga jeftinijeg na piku i jedini je 1.6 benzin. Gledam za grada nešto, da žena ima da se ne sekira a iskreno i meni je lakše na posao i sa posla sa manjim autom. Probao sam Corsa 1.0 tri cilindra, ono ne može meda... nije ni za grada... mislim da bi mi 1.4 bio sweet spot, ali nema ništa u budgetu i da mi se sviđa koliko toliko... Pored Clia, sutra odoh da pogledam jednog Twinga 2001 godins 1.2 16V initiale, po slikama, i priči sa čovjekom, on je sjedni i vozi... nema ulaganja nikakvih, osim što je na novim ljetnim gumama... trebao bi all season staviti.
A sta znam, VolvoCentar Sarajevo, ako se oni nisu susretali s tim problemom, ko jeste u BiH? Koliko sam ga skontao, oni su je probali punit, pa auto vise ne prepoznaje. A ne da je bio ugasen pola sata vec 2 sedmice se to vuce Nije fabricka u pitanju od 3 godine, vec ona produzena. Ona izgleda ne pokriva nikakve baterije.
Renault je najbolji 1.5dci, nađi klio od 50kw, nema dpf, ubio se za grad.... Tamo 2007 godina.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ih pa da mu trosi 5-6L u vrh glave 7. Ne bi se on znao ponasat. On bez 11 ne izlazi na cestu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Što bi "rekao" chat GPT kad pogriješi, uh u pravu si, moja greška Sent from my SM-S931B using Tapatalk